Profile

Cover photo
Piratska Stranka Slovenije
517 followers|84,244 views
AboutPostsPhotos

Stream

 
Informacijska družba, družba 21. stoletja, je ključnega pomena v razvoju vsake države. V Evropski uniji je povsod prvotnega pomena, na njenem področju se dogajajo tektonski (kvantni) premiki, pri nas pa se je nekateri zavedajo le kot simpatično floskulo in ji izkazujejo le najmanjši pomen, čeprav bi morala biti sestavni del vsake reforme, ki smo jo dali skozi ali se nam napoveduje.
 ·  Translate
Informacijska družba se mora začeti bolj upoštevati v razvoju, političen odnos do nje pa izboljšati, če želimo spodbuditi rast gospodarstva v 21. stoletju.
1
Add a comment...
 
Uspelo je! Tožilstvo je umaknilo kazensko ovadbo na delo Delove novinarke Anuške Delić. Dobro delo se ne kaznuje!
 ·  Translate
Vselej znamo dokazati, da prepoznamo, kdaj nekdo dobro dela. Sodni sistem dokazuje, da imamo pravico do svobode govora!
3
Add a comment...
 
Ali je vredno zanemariti naše temeljne človekove pravice ter prepustiti tajnim agencijam, da z našimi osebnimi podatki delajo, kar hočejo, ker nismo pripravljeni preprečiti vdorov?

Zasebnost je pogosta tematika na naših četrtkovih srečanjih. Vas zanima globlji vpogled? Imate vprašanja o naših pogledih na to tematiko? Pridite ta četrtek, 16.4.2015 ob 17h in ob dobri kavi ali pivu z veseljem spregovorimo z vami.
 ·  Translate
Zamah roke ob novici, da nam prisluškujejo. Ali je tak odnos do človekove pravice do zasebnosti s strani politikov res primeren?
2
Add a comment...
 
Patrik Bratuša in Simon Škrlec sta v svojem lastnem stilu zaigrala vsem znano pesem filma Pirati s Karibov. S takim talentom in znanjem jih v trenutku vzamemo na krov, da nam krajšajo dolge dni na plovbi po političnih vodah.
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Naj vas spomnimo, danes ob 18h se bo v kreativnem centru Poligon odvijal Cryptoparty, oziroma bolj kot to, izobraževanje, kaj je Cryptoparty. Kaj vse je Cryptoparty vam bodo razložili v predavanjih na področju spletne varnosti in odprte kode, kako se izvaja, pa s pomočjo orodij, ki jih uporabljajo, in pogovorom iz oči v oči. Vabljeni!
 ·  Translate
Glavni namen druženj je izmenjava izkušenj ter promocija kriptografskih orodij ter pomoč pri inštalaciji. Tehnično predznanje tako ni potrebno, glavna je želja po učenju in zanimanje za varno komunikacijo. Read More · Urednik March 2, 2015 · Prvi Cryptoparty kmalu v Sloveniji! cryptoparty-cover ...
2
Add a comment...
 
Davor Hafnar in Rok Andrée sta z gostiteljem Izakom Koširjem spregovorila o vlogi piratstva v digitalni dobi in današnji družbi. Pokazala sta kar nekaj zanimivih pogledov na večplastni pojav piratstva, ki se ne omejuje le na "downloadanje" najnovejših filmov in poslušanje brezplačne glasbe.

#piratstvo #piratiziranje #pirati  
 ·  Translate
Pirate Bay je znova pod udarom organov pregona. Lahko danes piratstvo zajezimo oziroma ustavimo z zakonom? Je piratstvo napačno razumljeno, stigmatizirano?
1
Add a comment...
Have them in circles
517 people
Aleksandra Maodus's profile photo
James Farmer's profile photo
Andreas Witte's profile photo
Manja Ujčič Zrimšek's profile photo
NZ Pirate Party's profile photo
mag. Oliver Buček's profile photo
Dejan Dobravc's profile photo
maria chsterfield's profile photo
Gibanje za trajnostni razvoj Slovenije's profile photo
 
V ZDA je patentna industrija, predvsem pa tožbe, ki so plod tako imenovanih "patentnih trolov", zelo donosen način, kako z neopredeljenimi definicijami operirati podjetje in pri tem dušiti razvoj in inovacijo v celotni državi.
Patentni sistemi se med ZDA in Evropo razlikujejo, a imajo veliko podobnih in vzporednih problemov, na katere je treba najti rešitev.
Razlogov, zakaj moramo temeljito premisliti, ali je patentiranje le še izgovor za zlorabo, ali še vedno, vsaj delno, služi svojemu prvotnemu namenu, je veliko. Nekaj jih predstavi tudi John Oliver v svoji oddaji Last Week Tonight.
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
To soboto, 18.4.2015 se ob 11. uri dopoldan na Prešernovem trgu v Ljubljani začne protest proti tajnim sporazumom.

Pod okriljem Koalicije proti tajnim sporazumom vas Pirati vabimo, da se nam v soboto pridružite, da skupaj rečemo NE!

Škodljivi in netransparentni sporazumi - v takih pogojih trgovanje ne sme potekati!

Postopki vsem nam preprečujejo vpogled v pogajanja z vsebino izrednega pomena, saj bo vplivala na naše vsakdanje življenje.

Zato vas Pirati pozivamo: to soboto se nam pridružite v protestu proti škodljivim spoazumom!

Vas zanima kaj več? Imate kak predlog? Bi se radi z nami pred protestom pogovorili ali uskladili? Vabimo vas, da se nam pridružite na četrtkovem Piratskem srečanju ob 17. uri:
https://piratskastranka.si/redna-srecanja/
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Pirati se strinjamo z Društvom psihologov Slovenije in zavračamo ideološko presojanje takih strokovnih tematik. Čas za razum, ne ideologijo.

Izjava, ki jo podpirata tudi Zbornica kliničnih psihologov in Združenje psihoterapevtov Slovenije spominja:

»Študije namreč dosledno kažejo, da spolna usmeritev staršev v nobenem pogledu ne škodi razvoju otrok, ki odraščajo v družinah s starši istega spola. Primerjave otrok vzgojenih v družinah razno- in istospolnih staršev namreč niso pokazale nobenih razlik glede spolne usmerjenosti otroka, njegovega osebnostnega razvoja in družabnih vezi.«
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Minister za obrambo je naročil poizvedbo o posledicah prodaje Telekoma Slovenije. Dobil je dve: poročilo Uprave RS za zaščito in reševanje ter poročilo Obveščevalno varnostne službe. V današnjem prispevku TL;DR smo raziskali vsebino in zakonitost samih poročil.
 ·  Translate
Tokrat v prispevku TL;DR raziskujemo dokumente in dogodke o prodaji Telekoma Slovenije, ki so Vladi RS razkrili marsikatero nevšečnost.
3
Add a comment...
 
Pirati zagovarjamo izvedbo analize prodaje Telekoma Slovenije. Država mora vedeti v kaj se spušča s tem, ko želi prodati svojega glavnega aduta v rokovanju z informacijskimi tehnologijami!
 ·  Translate
Minister za obrambo je preko služb Ministrstva za obrambo dobil poročilo o morebitnih posledicah, če pride do zamenjave lastnikov Telekoma.
2
Add a comment...
 
Zgodba o sporazumu TTIP se nadaljuje in razvija. Ponavadi za zaprtimi vrati. Poskrbimo, da države takih sporazumov ne morajo držati za tančico skrivnosti in jih skupaj razkrijmo!

#ACTA #TTIP  
 ·  Translate
Ponovno je sezona trgovinskinskih sporazumov. Vsaj tako se zdi. Sporazum med Združenimi državami Amerike (ZDA) in Evropsko unijo (EU), imenovan TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership, po domače Čezatlantsko trgovinsko …
2
Add a comment...
People
Have them in circles
517 people
Aleksandra Maodus's profile photo
James Farmer's profile photo
Andreas Witte's profile photo
Manja Ujčič Zrimšek's profile photo
NZ Pirate Party's profile photo
mag. Oliver Buček's profile photo
Dejan Dobravc's profile photo
maria chsterfield's profile photo
Gibanje za trajnostni razvoj Slovenije's profile photo
Contact Information
Contact info
Email
Story
Tagline
Slovenian Pirate Party
Introduction

Piratska stranka Slovenije se zavzema za:

  1. Spoštovanje človekovih pravic
  2. Zasebnost in varovanje podatkov
  3. Svoboden in nevtralen Internet
  4. Transparentnost države in politike
  5. Reformo monopola nad avtorskimi deli
  6. Odprte standarde in proste formate
  7. Svobodno in odprtokodno programsko opremo

Če se nam želiš pridružiti nam piši ali obišči našo spletno stran!