Profile

Cover photo
Piratska Stranka Slovenije
518 followers|85,303 views
AboutPostsPhotos

Stream

 
Gostovanje v območju Evropske unije (roaming) ne bo več nepremostljiv strošek. Osredotočiti se moramo na bolj težaven del dogovora, ki nevtralnost interneta postavlja v veliko nevarnost.
 ·  Translate
Gostovanje v tujini! Dober začetek. Žal so sporazum zagrenili s porazno (ne)definicijo nevtralnosti interneta in povsem preohlapnimi regulacijami.
2
Add a comment...
 
Ste že kdaj doživeli, da vam Youtube ni dovolil ogleda videa, ker ste se pomotoma rodili v državi, kjer video ni na voljo zaradi geo blokiranja? Pomagajte nam popraviti krivice!

http://copywrongs.eu/sl/
 ·  Translate
Avtorske pravice so več stoletij stara fikcija zaščite avtorjev, ob katero se Pirati spotikamo že od samega začetka. Pomagajte nam pri prenovi!
1
Add a comment...
 
Odgovornost, ki je ne želi nihče prevzeti. Kdo je odgovoren za prodajo Telekoma Slovenije? Po navedbah SDH, Vlada RS in Državni zbor. Po navedbah Vlade, SDH. Očitno so odgovorni vsi ali pa nihče. Odgovornost želijo naprtiti komurkoli drugemu, samo da ne stoji na njih.
 ·  Translate
O prodaji podjetja Telekom Slovenije odloča SDH, ki o prodaji ne želi odločati. O prodaji odloča Vlada, ki ne želi odločati. Kdo pravzaprav odloča?
1
Add a comment...
 
#SOVA ima veliko pooblastil. Večina jih potrebuje le odobritev trenutnega direktorja, brez nadzora sodnega organa Slovenije. V tujini ni nič boljše.
Kadar SOVA potrebuje podatke o državljanu Slovenije (ker jih sama ne pridobi tako preprosto), s partnerstvom iz, na primer Nemčije ali Avstrije dobijo vse, saj ravno tako nimajo omejitev pri nadzoru prebivalcev in prometa izven lastnih držav.
 ·  Translate
Ali je delo obveščevalnih agencij v Evropi res pod boljšim nadzorom kot delo NSA v Združenih državah? Kam sodi naša SOVA?
1
Add a comment...
 
Primer Dejana Orniga se je začel razvijati. Policija je oznanila notranjo preiskavo. Pirati mu stojimo ob strani!
 ·  Translate
Notranja preiskava v primeru Tetra je korak v pravo smer. A samo čas bo pokazal, ali je to le dimna zavesa Policije.
3
Add a comment...
 
Informacijska družba, družba 21. stoletja, je ključnega pomena v razvoju vsake države. V Evropski uniji je povsod prvotnega pomena, na njenem področju se dogajajo tektonski (kvantni) premiki, pri nas pa se je nekateri zavedajo le kot simpatično floskulo in ji izkazujejo le najmanjši pomen, čeprav bi morala biti sestavni del vsake reforme, ki smo jo dali skozi ali se nam napoveduje.
 ·  Translate
Informacijska družba se mora začeti bolj upoštevati v razvoju, političen odnos do nje pa izboljšati, če želimo spodbuditi rast gospodarstva v 21. stoletju.
1
Add a comment...
 
Slovenija je na prelomni točki. Do 16. julija imamo čas, da se odločimo o članstvu v Evropski vesoljski agenciji ESA. Vlada odločitev prelaga na čas, ko bo kakršen koli dogovor prepozen. Sporočimo vladi, naj sprejme odločitev! Pošljimo poziv vladi, naj preneha s prelaganjem!
 ·  Translate
Rok za odločitev o članstvu Slovenije v agenciji ESA se neizprosno bliža, a vlada zavlačuje. Predramimo jih! Zahtevajmo odločitev!
2
1
Jure Repinc's profile photo
Add a comment...
 
SDH danes odloča o (odločeni) usodi Telekoma Slovenije. Kot prejšnji, se tudi TL;DR o privatizaciji Telekoma Slovenije dotakne terminov, akterjev in dogodkov, ki naj bi jih nekdo poznal, da lahko sledi tematiki.
 ·  Translate
Tokratni TL;DR o privatizaciji Telekoma Slovenije in vse, kar morate o tem vedeti, da vas ne prinesejo naokoli.
2
Add a comment...
 
Ministrica za izobraževanje, Dr. Maja Makovec Brenčič bo od danes naprej sodelovala pri pogovorih in kasneje pri glasovanju o bodočnosti nevtralnosti interneta v Evropski Uniji.
Izkažimo ji našo podporo, da na Evropskem svetu zagovarja slovensko zakonodajo, ki nevtralnost interneta že pozna, napram ostalih članic Evropske Unije, z izjemo Nizozemske. Povejmo Evropskemu svetu, kakšne so naše zahteve!
 ·  Translate
Podprimo ministrico in sporočimo Evropskemu svetu, kakšne so naše zahteve!
1
Add a comment...
 
Priporočamo, da si ogledate prispevek iz oddaje Preverjeno. Tokrat so spregovorili o sporazumu #TTIP .
Prispevek prikaže način, kako bo sporazum deloval v Evropi na primerih iz tujine.
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Pregovor se glasi: ne ubij glasnika! Včasih se nam zdi, da nekateri počno ravno to. A zaradi zapletenosti situacije ne želimo prerano kazati prstov. Brez skrbi, to ni vse, kar bomo povedali.
 ·  Translate
Zaradi suma kaznivega dejanja v zvezi s Tetra sistemom so kriminalisti izvedli hišno preiskavo pri študentu Dejanu Ornigu. Zakaj želijo 'ubiti' glasnika?
1
Add a comment...
 
V ZDA je patentna industrija, predvsem pa tožbe, ki so plod tako imenovanih "patentnih trolov", zelo donosen način, kako z neopredeljenimi definicijami operirati podjetje in pri tem dušiti razvoj in inovacijo v celotni državi.
Patentni sistemi se med ZDA in Evropo razlikujejo, a imajo veliko podobnih in vzporednih problemov, na katere je treba najti rešitev.
Razlogov, zakaj moramo temeljito premisliti, ali je patentiranje le še izgovor za zlorabo, ali še vedno, vsaj delno, služi svojemu prvotnemu namenu, je veliko. Nekaj jih predstavi tudi John Oliver v svoji oddaji Last Week Tonight.
 ·  Translate
1
Add a comment...
Contact Information
Contact info
Email
Story
Tagline
Slovenian Pirate Party
Introduction

Piratska stranka Slovenije se zavzema za:

  1. Spoštovanje človekovih pravic
  2. Zasebnost in varovanje podatkov
  3. Svoboden in nevtralen Internet
  4. Transparentnost države in politike
  5. Reformo monopola nad avtorskimi deli
  6. Odprte standarde in proste formate
  7. Svobodno in odprtokodno programsko opremo

Če se nam želiš pridružiti nam piši ali obišči našo spletno stran!