Profile

Cover photo
Piratska Stranka Slovenije
525 followers|133,914 views
AboutPostsPhotos

Stream

 
Jure in Borut pregledata kakšne možnosti Vlada ima ter kaj so prednosti in slabosti vsake možnosti. Odpust dolgov najrevnejšim? Lahko! Vendar kakšen?
3
Add a comment...
 
Projekt Državnega informacijskega oblaka bo najverjetneje eden največjih projektov trenutne vlade.
Na osnovi odločbe Informacijskega pooblaščenca objavljamo necenzurirane verzije projektne dokumentacije in pozivamo vse, da se skupaj z nami vključijo v proces prenove državne informatike, ki je še kako potrebna.
 ·  Translate
O dokumentih s prekritimi ključnimi podatki, ki smo jih prvi objavili mi je odločal tudi Informacijski pooblaščenec. Danes razkrivamo te dokumente.
2
Jure Repinc's profile photo
 
“Cloud Computing”

The term “cloud computing” (or just “cloud”, in the context of computing) is a marketing buzzword with no coherent meaning. It is used for a range of different activities whose only common characteristic is that they use the Internet for something beyond transmitting files. Thus, the term spreads confusion. If you base your thinking on it, your thinking will be confused.

When thinking about or responding to a statement someone else has made using this term, the first step is to clarify the topic. What scenario is the statement about? What is a good, clear term for that scenario? Once the topic is clearly formulated, coherent discussion is possible.

One of the many meanings of “cloud computing” is storing your data in online services. In most scenarios, that is foolish because it exposes you to surveillance.

Another meaning (which overlaps that but is not the same thing) is Service as a Software Substitute, which denies you control over your computing. You should never use SaaSS.

Another meaning is renting a remote physical server, or virtual server. These practices are ok under certain circumstances.

Another meaning is accessing your own server from your own mobile device. That raises no particular ethical issues.

The NIST definition of "cloud computing" mentions three scenarios that raise different ethical issues: Software as a Service, Platform as a Service, and Infrastructure as a Service. However, that definition does not match the common use of “cloud computing”, since it does not include storing data in online services. Software as a Service as defined by NIST overlaps considerably with Service as a Software Substitute, which mistreats the user, but the two concepts are not equivalent.

These different computing practices don't even belong in the same discussion. The best way to avoid the confusion the term “cloud computing” spreads is not to use the term “cloud” in connection with computing. Talk about the scenario you mean, and call it by a specific term.

Curiously, Larry Ellison, a proprietary software developer, also noted the vacuity of the term “cloud computing.” He decided to use the term anyway because, as a proprietary software developer, he isn't motivated by the same ideals as we are.Vir: Words to Avoid (or Use with Care) Because They Are Loaded or Confusing → https://www.gnu.org/philosophy/words-to-avoid.html
Add a comment...
 
Drugi del serije člankov o zgodovini avtorskih pravic.
 ·  Translate
Krvava Marija je delila skrbi katoliške Cerkve glede tiskarskega stroja. Njena rešitev tega problema je preživela do danes.
5
Add a comment...
 
Pismo Predstavništvu Evropske komisije v Sloveniji

Spoštovani,
spodaj podpisane organizacije, članice Koalicije proti tajnim sporazumom, se Vam zahvaljujemo za vabilo in Vam sporočamo, da se srečanja danes ne bomo udeležile. Sestanek zavračamo tako zaradi njegove neformalne narave – kar zgolj odseva dosedanjo prakso Evropske komisije v vodenju pogajanj o trgovinskih sporazumih – kot tudi zaradi preteklih dejstev in izkušenj, ki pričajo, da Komisija nima iskrenih ambicij po konstruktivnem dialogu z organizacijami civilne družbe.

Med temi izpostavljamo nedavno objavo informacije, da je besedilo trgovinskega sporazuma med EU in Kanado (CETA) zaključen in njegovi popravki ali dopolnila niso več mogoči. Pripravo tega sporazuma Komisija nadaljevala navkljub 150.000 odzivom, ki jih je prejela v okviru lastne javne razprave o mehanizmu ISDS. Komisija je, ne da bi preverila in analizirala vsebino prejetih odzivov, v sporazum vključila sporni mehanizem ISDS in javno objavila končni tekst sporazuma. S tem dejanjem je Komisija pokazala nezainteresiranost za mnenja strokovne in civilne javnosti v procesu priprave sporazumov. Prav tako je Komisija nedavno zavrnila registracijo Evropske državljanske pobude zoper sporazuma TTIP in CETA, s čimer je zgolj potrdila svoje nedemokratično delovanje in zavračanje lastnih mehanizmov za politično participacijo civilne družbe. Ob teh preteklih izkušnjah in dejstvu, da je vsebina sporazuma CETA dokončna, pogajanja o sporazumih TTIP in TISA pa potekajo že več kot leto dni in so doživela že več krogov srečanj, lahko vaše vabilo razumemo zgolj kot poskus izboljšanja javne podobe teh sporazumov. V zvezi s tem vam sporočamo, da problem ni v javni podobi sporazumov, temveč v njihovi vsebini in samem procesu pogajanj, zaradi česar tudi zavračamo neformalno srečanje z Lutzom Guellnerjem, ki je uradno zadolžen za informiranje in komuniciranje in ne za pogajanja o vsebini trgovinskih sporazumov.

Zato vas ob tej priložnosti ponovno pozivamo, da pogajanja in sprejem vseh treh sporazumov zaustavite in pripravite potrebne zakonske spremembe na področju snovanja trgovinske politike EU. Te naj odražajo načela demokracije in zagotavljajo transparenten in vključujoč proces priprave trgovinskih sporazumov.

Do takrat se Vam zahvaljujemo za vabilo in vas lepo pozdravljamo,

Koalicija proti tajnim sporazumom:
— Alpe Adria Green mednarodno društvo za varstvo okolja in narave
— Društvo za človekove pravice in človeku prijazne dejavnosti
— Humanitas
— Društvo Ekologi brez meja
— Društvo za trajnostni razvoj Terra Vera
— Eko krog, društvo za naravovarstvo in okoljevarstvo
— Focus, društvo za sonaraven razvoj
— Umanotera, slovenska fundacija za trajnostni razvoj
— Piratska stranka Slovenije
— Solidarnost
— Iskra
— Iniciativa za demokratični socializem
— Gibanje TRS
— Stranka TRS
— 4. skupina Združene levice – civilnodružbena gibanja in posamezniki
— Puntarji, gibanje za aktivno državljanstvo
— Protestival

#TTIP   #CETA #TISA  
 ·  Translate
2
Add a comment...
 
Torej, mogoče nismo ravno stranka, ki bi praznovala vsak datum, ki nam kaj pomeni, in ne predlagamo (še) novih državnih praznikov. Pa vendar se z veseljem in ponosom spomnimo, da je 5. november obletnica naše ustanovitve. To pomeni, da Piratska stranka Slovenije, ali kratko Pirati, obstaja uradno 2 leti na 2 leti podlage. Za to je tak trenutek vedno dober za kratek pogled čez ramo, da vidimo, kaj smo v tem času naredili in hkrati za pohvalno trepljanje po tej isti rami. Obljubimo, samo danes! Jutri gremo dalje.
 ·  Translate
4
Add a comment...
 
Eno izmed najbolj pogostih in najbolj nepomembnih vprašanj, ki mi jih zastavljajo, je »kako naj bodo plačani umetniki?« v scenariju, kjer je monopol nad avtorskimi pravicami znižan na razumen nivo. Vendar to zaradi dveh primarnih in dveh sekundarnih razlogov ni vprašanje za politika.
 ·  Translate
Zgodovina se ponavlja. Znebimo se posrednikov, omejimo njihove monopole in dovolimo umetnikom in kulturi cveteti.
3
Add a comment...
 
V soboto 11. oktobra letos so potekali vseevropski protesti proti tajnim trgovinskim sporazumom. V Sloveniji smo se Pirati seveda pridružili neformalni Koaliciji, ki nasprotuje pogajanjem za zaprtimi vrati in podpisovanju takšnih dogovorov brez vključevanja javnosti.

#TTIP #CETA #TISA  
 ·  Translate
Na protest smo Pirati prišli dobro opremljeni s transparenti in argumenti, ki jih predstavljamo tudi tu. Več o dogajanju tudi skozi fotografije. Argh!
2
Add a comment...
Have them in circles
525 people
William Wells's profile photo
bostjan majcen's profile photo
Otvaranje offshore kompanija's profile photo
Mike Herbst's profile photo
Dule Blagojevič's profile photo
Kaja Kos's profile photo
marko planinc's profile photo
čistilo.si - Čiščenje, nega in zaščita's profile photo
Gibanje za trajnostni razvoj Slovenije's profile photo
 
Pirati smo kar nekaj časa iskali primeren pristan, kamor se lahko zasidramo!
1
Add a comment...
 
Zahtevamo, da Vlada takoj zaustavi razprodajo podjetij ter odpove vse dogovore o prodaji Telekoma in da najprej pripravi celovito strategijo razvoja Slovenije!
 ·  Translate
Ker se kot najverjetnejši kupec omenja tudi državno podjetje iz Nemčije, bi lahko rekli, da naši vladi ni toliko do privatizacije kot do razprodaje.
5
1
Vitalium l zobotehnični laboratorij's profile phototisti glih's profile photo
Add a comment...
 
Prvi del serije člankov o zgodovini avtorskih pravic.
 ·  Translate
Zgodba, ki jo pripovedujejo zgodovinske knjige, se precej razlikuje od tiste, ki jo običajno slišimo od industrije, ki temelji na avtorskih pravicah.
2
Add a comment...
 
Kaj imajo skupnega naslovni pojmi? Na prvo žogo ne veliko, vendar če se v temo malce poglobimo, pride na plan – posel! Javne službe ravnanja z odpadki so namreč del pristojnosti lokalne samouprave, ravnanje z odpadki je velik posel, posli pa se naročajo kako drugače kot z javnimi naročili. Sklenjen krog torej, vprašanje je le, kdo nosi odgovornost in nenazadnje, kdo vse to plača?
 ·  Translate
2
Bastiaan Zapf's profile photo
 
openantrag
Add a comment...
 
Analiza dokumentacije pridobljene z zahtevkom za razkritje informacij javnega značaja in izpostavitev problematik in neodgovorjenih vprašanj.
2
Add a comment...
People
Have them in circles
525 people
William Wells's profile photo
bostjan majcen's profile photo
Otvaranje offshore kompanija's profile photo
Mike Herbst's profile photo
Dule Blagojevič's profile photo
Kaja Kos's profile photo
marko planinc's profile photo
čistilo.si - Čiščenje, nega in zaščita's profile photo
Gibanje za trajnostni razvoj Slovenije's profile photo
Contact Information
Contact info
Email
Story
Tagline
Slovenian Pirate Party
Introduction

Piratska stranka Slovenije se zavzema za:

  1. Spoštovanje človekovih pravic
  2. Zasebnost in varovanje podatkov
  3. Svoboden in nevtralen Internet
  4. Transparentnost države in politike
  5. Reformo monopola nad avtorskimi deli
  6. Odprte standarde in proste formate
  7. Svobodno in odprtokodno programsko opremo

Če se nam želiš pridružiti nam piši ali obišči našo spletno stran!