Profile cover photo
Profile photo
Piedra Plusz Biztonságtechnikai Kft.
5 followers -
Vagyonvédelem, távfelügyelet, személyvédelem, biztonságtechnika, objektumvédelem, rendezvénybiztositás magas szinvonalon.
Vagyonvédelem, távfelügyelet, személyvédelem, biztonságtechnika, objektumvédelem, rendezvénybiztositás magas szinvonalon.

5 followers
About
Posts

Praktiker Építési- és Barkácspiacok Magyarország Kft. áruházaiban minden hónap 3. csütörtök-péntek-szombat-vasárnap napokon 10%-os kedvezménnyel vásárolhatnak tagjaink tagsági igazolványukkal.

http://szakmaikamara.hu/index.php?&pg=hirek&do=read&newsID=510
Add a comment...

Alcohol&Drugs ellenőrzések Európába

A TISPOL karácsony előtti „Alcohol&Drugs” közúti ellenőrző kampánya az ittas és a bódult állapotban vezetőktől kívánja megvédeni a közúton közlekedők millióit Európában.

Egy hét időtartamú európai közúti ellenőrző akció vette kezdetét december 12-én a reggeli órákban. A TISPOL (European Traffic Police Network) által szervezett „A&D”, azaz „Alcohol and Drugs” kampány vasárnap estig, december 18-án 24 óráig tart. Az akcióban mintegy 27 európai ország vesz részt. A döntő többségében uniós tagállamok mellett a Norvégia, Svájc, valamint Szerbia közlekedési rendőrei is csatlakoznak a kampányhoz.

Magyarországon az autósok december 16-tól 18-ig, azaz péntektől vasárnapig számíthatnak a fokozottabb közúti alkoholszondás ellenőrzésekre. Az országos szintű akció napjai idén is a hétvégi bevásárlások időszakára esnek.

Az „A&D” kifejezetten a szeszesitaltól, illetve bódító hatású szertől befolyásolt állapotban lévő vezetők kiszűrésére irányul. Az ittas és a bódult állapotban történő vezetés valamennyi európai országban törvénysértő, az ilyen jogsértések pedig a legveszélyesebbek közé tartoznak. Az ittas vezetés Európában a közutak második fő gyilkosa (a gyorshajtás után), bár Franciaországban a hivatalos adatok szerint a halálos balesetek többségét ittas személy okozza.

Az alkohol közismerten rendkívül károsan hat a vezetési képességre. Szeszesital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, s a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek. Mindezek mellett a jármű kezelésében, egyenesben tartásában, a veszélyek észlelésében, valamint elhárításának képességében is kedvezőtlen változások történnek, melyek az alkoholos befolyásoltság növekedésével tovább fokozódnak. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

A TISPOL az „Alcohol&Drugs” kampányát tradicionálisan a Karácsony előtti időszakban szervezi meg, tekintettel a zsúfolt utakra, a közlekedők védelmére, s arra, hogy a Karácsonyt mindenki szerettei között, békésen és épségben tölthesse.

Az előző évek azonos akciói során egy hét alatt több mint egymillió gépjárművezető alkohol-ellenőrzésére került sor. A szondák évenként eltérő mértékben, mintegy 13- 15 000 esetben mutattak pozitív értéket, míg további 2 000-2 500 alkalommal drog hatása alatti járművezetés megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást járművezetővel szemben.

Kérjük a járművezetőket, hogy az emberi élet védelme érdekében soha ne fogyasszanak szeszesitalt, illetve bódító hatású szert járművezetés előtt, vagy alatt (kábítószert pedig azt követően se).

Érdemes tudni, hogy bódító, a biztonságos vezetést kizáró hatása nem csak a szeszesitaloknak és a kábítószereknek van, hanem bizonyos gyógyszereknek és gyógykészítményeknek is (különösen az erősebb fájdalomcsillapítók és nyugtatók tartoznak ebbe a körbe). Ezért kérjük, hogy ilyen gyógyszert, vagy gyógyhatású készítményt se szedjen akkor, ha járművet kíván vezetni.

Ha nem biztos abban, hogy az Ön által szedett készítmény károsan befolyásolja a vezetést, kérjük olvassa el a betegtájékoztatót, vagy érdeklődjön az orvosánál, a legközelebbi patikában, vagy egyszerűen csak az interneten

http://www.baleset-megelozes.eu/cikk.php?id=1178
www.piedra.hu
Add a comment...

Post has attachment
Készüljön az ünnepekre biztonságban!

ORFK Kommunikációs Szolgálat

Bűn- és balesetmegelőzési tanácsok az év végi ünnepekkel kapcsolatban: az Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Polgárőr Szövetség közös sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet a veszélyekre, illetve azok megelőzési lehetőségeire.

http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/ev-vegi-unnepek/keszuljon-az-unnepekre-biztonsagban

www.piedra.hu
Címlap
Címlap
piedra.hu
Add a comment...

Post has attachment
21. KRINÁLEXPO IT-SEC nemzetközi konferencia és szakkiállítás
2016. november 8-10.

Magyar Telekom Tölösi Konferencia Központ

Budapest, I. ker. Krisztina krt. 55.

www.kriminalexpo.hu
Add a comment...

Post has attachment
A bezárt ajtó a biztonság kulcsa!
A tanév során megnövekedhetnek a vagyon elleni bűncselekmények az iskolákban.

A mobiltelefon, a készpénz, a márkás óra, ékszerek mind könnyű zsákmányt jelentenek még az alkalmi tolvajoknak is. Az alábbi tanácsok betartásával elkerülhetők a hasonló helyzetek:

Az iskolába nagy összegű készpénzt ne tartson magánál a diák, ha mégis szükséges, akkor azt több részletben, más-más helyen tárolja!

– A pénzt mindig a lehető leggyorsabban fizesse be, ne tárolja magánál!

– A nagyobb összegről lehetőség szerint a diák ne beszéljen senkinek, mert azzal tippet adhat a tolvajoknak!

– A táskák, kabátok nem biztonságos értéktárolók, főként ha azok nem zárhatók.

– A táskákba soha ne tároljon értékeket, különösen ne a külső rekeszekbe, mert azokhoz egy ügyes tolvaj még akkor is észrevétlenül hozzáférhet, ha a diák a hátán viseli azt.

– Ha nincs más lehetőség, akkor az értékesebb tárgyakat – műszaki cikkek, mobiltelefon, pénztárca – egy belső rekeszbe helyezzék el.

– Az őrizetlenül hagyott osztályterem ajtaját ajánlatos bezárni, mert különben illetéktelen személyek is bejuthatnak.

– Az öltözők ajtaját mindig zárják be!

– Ha lehetőség van rá, alakítsanak ki értékmegőrző fiókot, szekrényt, ahová a tanulók elzárhatják a pénzt, mobiltelefont, értékesebb holmikat a tornaóra előtt.

Ha minden körültekintés és óvatosság ellenére lopás történik az iskolában, azonnal értesítsék a 112-es, vagy 107-es hívószámon a rendőrséget!

forras:http://www.prevenciosportal.hu

www.piedra.hu
Címlap
Címlap
piedra.hu
Add a comment...

ORFK Kommunikációs Szolgálat

A Központi Nyomozó Főügyészség vezetője és az országos rendőrfőkapitány 2016. szeptember 25-én sajtótájékoztatón ismertette a Budapest VI., Teréz körúton elkövetett bűncselekménnyel kapcsolatban közzétehető információkat.

http://police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/papp-ki-akartak-vegezni-a-rendoreim
Add a comment...

Post has attachment
SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás és Konferencia 2016. szeptember 15-16.

www.securiforum.com

A szeptember 15-16-án megrendezésre kerülő esemény hiánypótlóként lehetőséget biztosít a biztonságtechnikai nagykereskedelmi és importőr cégeknek, hogy szakmai kiállítás keretei közt mutassák be forgalmazott termékeiket a hazai telepítő és integrátor cégeknek, valamint a megrendelői, illetve végfelhasználói oldal szakembereinek.
Add a comment...

A rendőrség a vagyonvédelmi szektort is bevonja a terrormegelőzésbe és az ország védelmének biztosításába.

Háromezer határvadász áll szolgálatba a közeljövőben: a Terrorelhárítási Központ képzéssel, a magánbiztonsági iparág pedig mindenekelőtt információközléssel járul hozzá az ország biztonságának szavatolásához.
Német Ferenc, a vagyonvédelmi kamara elnöke az M1 híradójának nyilatkozott.

A bejátszás 02.48-tól tekinthető meg:
http://www.mediaklikk.hu/video/hirado-m1-1200-2016-08-14-i-adas/

Továbbá: Kossuth Rádió Déli krónika 12:09-től:
http://hangtar.radio.hu/kossuth#!#2016-08-14

forrás: http://szakmaikamara.hu
Add a comment...

Post has attachment
XV. „SEC-tember” IBSSA Nemzetközi Speciális Kiképző és Továbbképző Tréning

Idén 15. alkalommal kerül megrendezésre a „SEC-tember” nemzetközi tréning, a biztonság területén dolgozó szakemberek magas szintű képzése és továbbképzése – különös tekintettel a személyvédelem átfogó oktatására.

A speciális képzésre 2016. szeptember 18.–24. között Budapesten, a Belügyminisztérium – Közszolgálati Személyzetfejlesztési Főigazgatóság (BM-KSZF) objektumán és támogatásával kerül sor, ahol jól ismert, és magasan képzett nemzetközi szakértők, rendőrségi és biztonsági oktatók fogadják a résztvevőket.

A képzés főbb területei:

- V.I.P. védelem tervezése, megszervezése, vezetése: Alap és Haladó csoportokban

- Csapatban való védelmi feladatok – rutin és vészhelyzet

- Vészhelyzet / katasztrófahelyzet elhárítása

- „VIP Life saver” - Elsősegélynyújtás

- Lőfegyverek biztonságos használata, Szituációs Lövészet

- Taktikai alapelvek teljesítése

- Kommunikáció

- „VIP Pro-Tec” személyvédelem

- Haladóknak mindenre kiterjedő szituációs gyakorlatok, autóvezetéssel, valóságos helyzetben

forrás: http://www.ibssa.hu/index.php?article_id=909

http://www.piedra.hu
IBSSA
IBSSA
ibssa.hu
Add a comment...

Post has attachment
Megengedhetetlen emberi mulasztások vezettek a nizzai terrortámadáshoz

Magyarországon elképzelhetetlen, hogy egy behajtási engedéllyel nem rendelkező teherautó egy tömegrendezvényen megjelenjen, azt ne állítsa meg senki - mondta el a vagyonvédelmi kamara elnöke.
A magyar vagyonőrök éberek, odafigyelnek, hogy csak előzetes akkreditációval rendelkező járművek hajthassanak be egy rendezvény területére. A kötelező képzéseknek köszönhetően a vagyonőrök ugyanis nem csak lelkiismeretesek, hanem jól felkészültek is.
A magyar vagyonőrök tudják melyik oldalon állnak, mintegy százezer ember járul hozzá nap mint nap a hatóságok munkájának eredményességéhez.
A franciaországi terrortámadások értékelésekor azonban figyelembe kell venni, hogy a hajdani gyarmattartó állam geopolitikai helyzete gyökeresen különbözik hazánkétól: felelősséget érez az egykori kolóniákról származó emberek iránt.
A magyar hatóságok humanitárius válságot is kezelnek: több ezer gyermeket fogadtunk már be eddig is, akiket szüleik elhoztak a határig, hogy könnyebben bejuthassanak. A migránsok a sikeres határátlépést követően sok esetben sorsukra hagyják gyermekeiket és nélkülük próbálnak szerencsét - kihasználva a Schengeni övezet szabadságát. Sokan elfelejtik, hogy az embereknek nem csak jogaik, hanem kötelességeik is vannak.

forrás: http://szakmaikamara.hu/index.php?&pg=hirek&do=read&newsID=480

http://piedra.hu
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded