Profile cover photo
Profile photo
Petri Hakanen
50 followers -
at Your service, Petri Hakanen Oy & TDWI Finland. Tietojohtaminen. Data.Strategia.Design. Coach. Speaker.
at Your service, Petri Hakanen Oy & TDWI Finland. Tietojohtaminen. Data.Strategia.Design. Coach. Speaker.

50 followers
About
Posts

Post has attachment
Nokian Raskailla Renkailla tiedolla johtamista.

Hieno lokakuinen perjantai-iltapäivä. Pakkashuuruja ilmassa. Keli nollassa, vaikka kello on jo yli puolen päivän. Helsinki-Tampere motarilla 100 kilometriä sankkaa ja märkää sumupilveä. Nopeusrajoitukset vielä 120 km/h vanhoissa peltitauluissa kelistä, sumusta ja liukkaudesta riippumatta. Tiedolla ohjauksesta ei tietoakaan. Lempäälän Funparkin kohdilta alkaa sitten jo löytyä tiedolla ohjattavaa tekniikkaakin. Sumukin alkaa hälvetä.

Olen innokkaan odottavalla mielellä. Olen muutamia viikkoja aiemmin löytänyt verkoilta kirjoituksen Nokian Raskaiden Renkaiden tiedolla johtamisesta. Tuon kirjoituksen innostamana ja yhteydenottoni seurauksena olen nyt menossa tapaamaan tehdaspäällikkö Pasi Antinmaata (Plant Manager, Nokian Heavy Tyres Ltd), joka on lupautunut sparraamaan tiedolla johtamisen ajatuksiani ja kertomaan heidän käytännöistään.

Minua odottaa yllätys. Pasi haluaa viedä minut tuotantotiloihin katsomaan, miten siellä käytännössä tuotanto ja tiedolla johtaminen toteutuvat. En ole koskaan aiemmin päässyt näkemään rengastuotantoa livenä. Ja nyt ei olekaan kysymys mistään pienestä renkaasta ja tusinatuotannosta, vaan pitkälle kehitetystä ja maailman johtavasta raskaiden renkaiden tuotannosta. ...

-- tarina jatkuu https://www.hakanen.eu/blog/2017/10/nokian-raskailla-renkailla-tiedolla-johtamista/

Add a comment...

Post has attachment
Onko laki Suomessa este tekoälyn reaaliaikaiselle oppimiselle?

TÄMÄ ON ISO JUTTU! #Tekoäly #Laki #reaalimaailma

”… toivon oikeasti, että lainsäädännössä syntyy uusi oikeushenkilön käsite, jossa ”Roosa” (”esityksen robotti”) ei olisi ihminen, mutta ei myöskään henkilötietorekisteri – koska jos se, tekoäly, tulkitaan henkilötietorekisteriksi, niin kaikki ”roosat” ovat lailla kiellettyjä; ne ei saa katsoa, ne eivät saa nähdä ihmisiä, ne ei saa muistaa mitään ihmisistä, niin – meillä on nyt iso ongelma lainsäädännössä tämän tekoälyn kanssa. – Jos ei sitä ratkaista, niin ”jenkit” menee rinkuloita meidän ympäri ja me pysähdytään siinä kohdassa kokonaan. Me päädytään siihen, että meidän tekoäly käsittelee ainoastaan luokiteltuja valmiita tietoaineistoja, mutta eivät katso reaalimaailmaa koskaan eivätkä opi reaalimaailmasta mitään, -- Ja tää on jättimäinen este. – Ja tää on nyt laissa.” // Risto Linturi.

Videon kohdassa noin 34 minuuttia. https://www.youtube.com/watch?time_continue=45&v=d8fFa2OJJa0
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Onnistumisen riemu! :)

... kun selvittää ensin kuinka, konffaa, selvittää ongelmat ja onnistuu - omalle saitille www.hakanen.eu Google Tag Managerin "upotus", Tagien ja triggereiden tuunaus ja lopulta havaiten, kuinka hienosti data lipuu Google Analyticsille kertoen, mitä linkkiä (outbound/download) joku (joku jää tuntemattomaksi) on klikannut milläkin sivulla.

Olen ehkä edelleen hieman "nörtti" ;)

... ja voit edelleen, silti, rauhassa vierailla. En träkkää henkilöä, vain Googlen tavanomaisia vierailuun liittyviä parametreja.
Add a comment...

Post has attachment
Tuottavuus, muutoskyky ja DataStrategia! Oikea-aikaisuus! – Timely Intelligence –

Aika (-jana) on strategisesti ehkäpä kaikkein tärkein suunnitteluelementti rakennettaessa kyvykkyyttä datan tuella.

Korrelaatiot ja konteksti löytyvät käyttämällä monipuolisesti oikea-aikaista dataa automaation mahdollistamana ja tekoälyn rikastamana.

Laitan slaidisarjan tarinaa muodostamaan kommenttiin ...

Operational meets strategic.
Strategic development of a business culture.

https://www.youtube.com/watch?v=s1pY0gyyeSQ

#prosessi #tuottavuus #henkilöstötuottavuus #tietojohtaminen #johtaminen #datastrategia # data strategy # timely intelligence # operational intelligence # information architecture #tietoarkkitehtuuri
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Miten lähestyt datalla liiketoimintaa ja strategiaa? Onko datallasi osaa tarinassasi? Fiksailetko pikkuisen vain masterdatojasi ja puhdistelet datajärviäsi. Ehjät työkalut ja puhdas vesi ovat toki tärkeitä, mutta liiketoiminta ja strateginen muutosjohtaminen pitävät niitä usein itsestäänselvyyksinä. Mikä rooli datalla on tarinassasi ja näytelmässäsi?

Datasta kehittyy ”tarina” ja data kytkeytyy tarinan kautta toimintaan, johtamiseen, kulttuuriin. -- Operatiivisen ja strategisen ohjauksen moderni yhteys. -- Organisaatio on harvoin optimoitu muuttumaan; se on optimoitu tuottamaan. Ja niin pitääkin olla, eikö vain. Olet ehkä eri mieltä. Näkökulmat saattavat riidellä toistensa kanssa. Meillä on sekä liikevaihdon ja tuloksen tuottava nykyinen toiminta, kehittäminen että mahdollisesti tavoitteena strateginen muutos tulevaisuutta varten. Operatiivinen “prosessiäly” ja “data-äly” voidaan kytkeä modernein keinoin organisaation ja liiketoiminnan strategiseen ohjaukseen; sekä operatiivinen toiminta itsessään että strategisten muutosten toteutus.

# operational # organisational # strategic # intelligence # enterprise operational intelligence # enterprise business process analysis # execution-to-strategy
Add a comment...

Post has attachment
Chief Data Strategist...?

Chief Data Strategist ... olisiko jo aika strategiselle datasuunnittelulle? # strategy-to-data # data-to-business # data-to-strategy # https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6296006920755122177 https://www.youtube.com/watch?v=-QGW886dzW0
Photo
Photo
27.7.2017
2 Photos - View album
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded