Profile cover photo
Profile photo
Peter Schuitmaker
29 followers -
Peter Schuitmaker is specialist voor bedrijfsoverdracht. Ik ben Register Adviseur Bedrijfsoverdracht en ingeschreven in het RAB register. Ik ben gecertificeerd lid van de landelijke brancheorganisatie bedrijfsoverdracht bemiddelaars BOBB
Peter Schuitmaker is specialist voor bedrijfsoverdracht. Ik ben Register Adviseur Bedrijfsoverdracht en ingeschreven in het RAB register. Ik ben gecertificeerd lid van de landelijke brancheorganisatie bedrijfsoverdracht bemiddelaars BOBB

29 followers
About
Posts

Post has attachment
Kennismaken met de Discounted Cashflow methode voor bedrijfswaardering? Een leerzame en praktijkgerichte cursus helpt u op weg om grip op de DCF methode te krijgen.
Add a comment...

Post has attachment
Financial services en Fintech. Lees mijn review het artikel Derek White, business banker. Hij heeft fraaie visioenen op ontwikkelingen bij banken en bancaire instellingen! Spannend!
Add a comment...

Post has attachment
Vanaf 10 februari 2017 is mijn boek over bedrijfsoverdracht "Werken aan Waardestuwers" verkrijgbaar.

Voorafgaand aan bedrijfsovername wordt vaak geadviseerd om ‘op tijd te beginnen’ om ‘de onderneming verkoopklaar te maken’. Want, wordt beloofd: ‘dat leidt tot een hogere verkoopprijs’.

Hierbij rijzen vragen als ‘hoe doe ik dat?’, ‘hoe werkt dat?’ en ‘wat is daarvan het resultaat?’. Vaak en helaas ontbreken daarop duidelijke antwoorden.

Dit boek helpt de DGA op zijn pad naar bedrijfsopvolging. Het boek vertelt het verhaal van Karel. Hij is directeur-eigenaar van KaKabo, een timmerfabriek. Karel plande tijdig zijn bedrijfsopvolging.

Karel maakte tijdig de juiste keuzes en zette tijdig de juiste stappen. Werkkapitaal beheer, investeringsbeleid, bedrijfskosten en bedrijfsvoering hield hij kritisch tegen het licht. Zo wist hij de economische waarde te verbeteren. Zo kon hij een hogere verkoopprijs realiseren.

Karel investeerde in Werken aan Waardestuwers. Hij oogstte overwaarde en meerprijs.
Add a comment...

Post has attachment
Benieuwd naar de waarde van uw eenmanszaak? De WaardeSchatter MKB werd onlangs verbeterd. Naast de BV kan nu ook voor eenmanszaak een globale waardeschatting worden gegeven.

Als u bedrijfsopvolging overweegt is de bepaling van de waarde van uw bedrijf een eerste belangrijke stap. Zo krijgt u zicht op de mogelijke verkoopopbrengst bij de bedrijfsoverdracht. Een waardebepaling heeft ook een belangrijke functie in het proces van prijsvorming. Of geeft u tijdig concrete aanknopingspunten om de waarde van uw bedrijf te verbeteren.

Maar een waardebepaling kost tijd en geld. Misschien is in een vroege fase een globale oriëntatie voldoende. Dan is de WaardeSchatter MKB misschien wel een eerste goede stap.

Een latere investering in een grondige waardeanalyse betaalt zich zeker terug. Een goed onderbouwde bedrijfswaardering is essentieel bij de prijsonderhandelingen.

De WaardeSchatter MKB van BBO&F in Breda baseert schattingen op basis van financiële gegevens. Het gaat om het verleden, het heden en de toekomst. Met de WaardeSchatter MKB krijgt zo u snel en eenvoudig een globale indicatie van de waarde van uw bedrijf.

Het resultaat is drie tot vier verschillende waarderingskomsten. Dit op basis van de huidige vermogenspositie, op basis actuele financiële rentabiliteit en de omvang van toekomstige kasstromen.

Ook de minimale en maximale (theoretische) waarde van de goodwill wordt bepaald. Dat is de overwaarde als gevolg van de winstgevendheid van uw bedrijf.

De financierbaarheid van de transactie bepalend voor de verkoopopbrengst. Deze zal afwijken van de theoretisch berekende (economische) waarde. Op basis hiervan worden een minimale en maximale verkoopopbrengst geschat. Deze treft u ook aan in de rapportage. Met de hiermee samenhangende (praktische) schattingen van de goodwill.

Add a comment...

Post has attachment
Artikel over het belang van cashmanagement als opmaat voor een succesvolle bedrijfsovername.
Add a comment...

Post has attachment
Wat is de waarde van mijn bedrijf? Voor veel MKB ondernemers een serieuze vraag wanneer zij stilstaan bij bedrijfsoverdracht. De Waardeschatter MKB geeft een snelle indicatie van de waarde en mogelijke verkoopopbrengst. De Waardeschatter MKB werd enkele jaren geleden ontwikkeld voor oriëntatie op bedrijfsovername. Momenteel wordt deze verbeterd door ook de historische en toekomstige financiële gegevens mee te nemen in de waardebepaling. Voor de Besloten Vennootschap (BV) werd deze ontwikkeling inmiddels afgerond. De Waardeschatter MKB voor de BV is nu beschikbaar op mijn website. Binnenkort zullen ook de verbeterde versies voor de waarde schatting van uw eenmanszaak en uw aandeel in een vennootschap onder firma VOF worden afgerond. Hopelijk helpt de Waardeschatter MKB u zo goed op weg naar een succesvolle bedrijfsoverdracht.
Add a comment...

Post has attachment
Op zoek naar een enthousiaste ondernemende watersport(st)er met jeugdig elan en commerciële capaciteiten. Dit voor bedrijfsovername van een watersportwinkel zeilmakerij in een historische stadskern. De onderneming ligt centraal in een aantrekkelijk watersportgebied (750 ha) nabij de Randstad. Een unieke kans om deze onderneming uit te bouwen door een nadrukkelijkere positie in het verzorgingsgebied.
Add a comment...

Post has attachment
Bedrijfsovername? Daarvoor lijkt dit een goed moment. Want steeds meer MKB ondernemers tonen serieuze belangstelling voor bedrijfsoverdracht. Het “plannen van” wint terrein op het “wel eens stilstaan bij”. De “termijn waarop” wordt korter. Daar liggen dus uitstekende kansen voor aspirant-kopers.

Een baan voor het leven is niet meer van deze tijd. Veranderingen in de arbeidsmarkt en reorganisaties geven nieuwe dynamiek. U moet zelf regie ontwikkelen over uw professionele bestaan. De beroepsbevolking oriënteert zich daardoor vaker op zelfstandig ondernemerschap. Bijvoorbeeld op het starten van een onderneming.

Bedrijfsovername is echter een beduidend beter alternatief. De overlevingskans voor kopers is aanzienlijk beter dan voor starters. Kopers weten al snel een versterking van de omzet en winst te realiseren. Dank zij het nieuwe elan van de nieuwe eigenaar.

Dit boek is geschreven voor aspirant-kopers. Zij willen een nieuwe weg inslaan in hun professionele bestaan. Zich gaan bewegen op het pad van ondernemerschap. Daarbij juist níet van begin af aan starten. Maar juist wél door een bestaand bedrijf over te nemen.

Dit boek heeft als doel om begripsvorming te ontwikkelen. Zodat u inzicht krijgt in de belangrijkste financiële, juridische, fiscale en emotionele aspecten. Zodat u op het juiste moment de juiste keuzes kunt maken. Zodat u de juiste stappen kunt doen op uw pad naar een succesvol afgeronde bedrijfsovername.
Add a comment...

Post has attachment
Boekpresentatie van mijn boek "Mijn bedrijf verkopen"?
Add a comment...

Post has attachment
Steeds meer MKB ondernemers tonen serieuze belangstelling voor bedrijfsoverdracht. Het “plannen van” wint terrein op het “wel eens stilstaan bij”. De “termijn waarop” wordt korter. Daar liggen dus uitstekende kansen voor aspirant-kopers.

Voor de beroepsbevolking spelen andere uitdagingen. Een baan voor het leven is niet meer van deze tijd. Veranderingen in de arbeidsmarkt en reorganisaties geven nieuwe dynamiek. Werknemers moeten zélf regie ontwikkelen over hun professionele bestaan. Zij oriënteren zich daardoor vaker op zelfstandig ondernemerschap. Bijvoorbeeld op het starten van een onderneming.

Bedrijfsovername is echter een beduidend beter alternatief. De praktijk bewijst dat kopers een grotere overlevingskans hebben dan starters. Uit onderzoek blijkt dat na vijf jaar ruim 95% van de kopers nog actief is. Van de starters is dat slechts 50%. Ruim 65% van de kopers weten al snel een omzetstijging te realiseren, het klantenbestand te vergroten en de winstgevendheid te verbeteren. Dankzij hun frisse kijk en hun elan als nieuwe eigenaar

Dit boek is geschreven voor aspirant-kopers. Zij willen een nieuwe weg inslaan in hun professionele bestaan. Zich gaan bewegen op het pad van ondernemerschap. Daarbij juist níet van begin af aan starten. Maar juist wél door een bestaand bedrijf over te nemen.

Dit boek heeft als doel om begripsvorming te ontwikkelen. Zodat de lezer inzicht krijgt in de belangrijkste financiële, juridische, fiscale en emotionele aspecten. Zodat hij op het juiste moment de juiste keuzes kan maken. Zodat hij de juiste stappen kan doen op zijn pad naar een succesvol afgeronde bedrijfsovername.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded