Profile cover photo
Profile photo
Peter Reuterås
About
Posts

Post has attachment
Genom  #heartblead  har det blivit tydligt att många stora företag som Cisco och VMWare använder OpenSSL. På donationssidan för OpenSSL finns några olika alternativ för dessa att betala tillbaka till projektet och då bli omnämnda på sidan. Pengar som om de betalats bland annat skulle kunna gå till åtgärder för att säkerställa en säkrare utveckling och kodgranskning som kanske gjort att #heartblead inte fått så stor spridning. Är det bara jag som tror att det finns minst 10 företag i världen som betalat mer för att åtgärda sina egna produkter och hjälpa kunder än vad det kostat de att bli platinumsponsor i några år a $50,000/år?

Post has shared content
Bortsett från att det låter helt galet med dessa krav för offentlig konst undrar jag hur det ska fungera i praktiken. Hur jag ska veta vem jag ska vända mig till och hur ska betalning ske?
Dansk media måste få tillstånd från skulptörens arvingar för att trycka bilder på den lilla sjöjungfrun.

http://www.svt.se/kultur/konst/hundraaring-i-medieskugga

Post has attachment

Post has attachment
Förstår inte hur Google tänker längre. Först beslutet att stänga ner Google Reader om en dryg månad. Nu senast fick vi Hangouts som enligt mig innebär en försämrad användarupplevelse, exempelvis svårare att se vilka som är online, jag har fått dubbletter, har personer i listan som jag aldrig kört hangouts med för att nämna ett par. Utöver detta innebär Hangouts att stödet för xmpp är på väg bort. Vad blir nästa försämring +Google+? Funderade ett tag på att testa nya musiktjänsten men utöver felmeddelande när jag ville testa så kan jag inte låta bli att fundera på när den kommer läggas ner eller försämras så för tillfället fortsätter jag med Spotify.

Post has shared content
Aldrig för sent att hänga med och Jonas och träna. De tidigare övningarna finns även på träningsbloggen så går att köra de senare. Även om det låter konstigt kan jag intyga att det är en skön start på dagen och kommer själv igång mycket bättre med fem minuters träning varje morgon.

Post has shared content
Humor :)

Post has attachment
Even security companies can get hacked, especially when they don't follow their own guidelines and install their own product on all internal computers. 

Post has attachment
Blir en perfekt avslutning på helgen!

Har ett väldigt roligt jobb men slog mig just att eftersom jag inte dyker ner hands-on i test av nya system eller vanlig drift av stora system så har min hemmamiljö börjat växa istället. Det är ett 10-tal virtuella servrar som kör allt från Splunk, databas, webb, Backtrack till server för att testa nya version av Linux (just nu 3.8.0-rc5-custom). Planerna just nu är inte att minska denna miljö utan nu är det först flytt från en äldre server till en ny och sedan bättre backuper. Efter det ska en testmiljö upp för Microsofts produkter. Måste hålla mig ajour med teknikutvecklingen och labba lite själv :) 

Post has shared content
Höjer ribban för alla andra :)
So good. So very, very good.
Wait while more posts are being loaded