Profile

Cover photo
Peter D'Hoye (petur)
Works at Dekimo
324,271 views
AboutPostsPhotosYouTubeReviews

Stream

Peter D'Hoye (petur)

Shared publicly  - 
 
topic: #Gent #paaltjesoorlog #talamini9000  

Kan me iemand een zinnige verklaring geven waarom Talamini (ijsjes zaak) tegen het knippen van de wijk is? Ik zie twee redenen om vóór het knippen te zijn (als je ijsjes wil verkopen toch):

1) Bijna alle ouders met kindjes zijn voor de paaltjes, da's je doelpubliek zou ik denken.

2) Hoe zit je liefst een ijsje te eten op een bank? In een rustige straat of op een plek waar constant auto's voorbij vlammen?

#facepalm +Confiserie Larmuseau 
 ·  Translate
2

Peter D'Hoye (petur)

Shared publicly  - 
“Hello Earth! Can you hear me? #WakeUpPhilae”
2

Peter D'Hoye (petur)

Shared publicly  - 
 
Gebrek aan fysica kennis heeft tot gevolg dat sommigen denken dat de wereld rond achterwerk draait, en dat het normaal is om 's avonds (na bedtijd van kinderen) minuten lang te beginnen claxonneren in plaats van bovenvermeld achterwerk eens op te tillen en 5 meter verder de deurbel te gebruiken.
 ·  Translate
1
Björn Stenberg's profile photoPeter D'Hoye (petur)'s profile photo
2 comments
 
Very. It was all my problem for being too grumpy, she said. It was not her problem that our traffic law states it is forbidden to use the car horn in the city for anything but emergency. And she clearly didn't have kids because she didn't care that mine woke up from her honking....

Peter D'Hoye (petur)

Shared publicly  - 
3
Peter D'Hoye (petur)'s profile photoHayden Pearce's profile photo
3 comments
 
Hmmm. So I guess I wasn't far wrong.

Peter D'Hoye (petur)

Shared publicly  - 
 
Does anybody have a service manual for a Miele KM325G gas cooktop? Support in Belgium might come along on May 27, great support...

I'd just like to open it up to dry it out after a nasty water leak :(
1
Peter D'Hoye (petur)'s profile photo
 
If anybody is looking for this, here's a guide how to open the thing:
https://nl.ifixit.com/Guide/Miele+KM325G+Bovenzijde+openen/41874

Peter D'Hoye (petur)

Shared publicly  - 
 
rust in vrede #ThéLau  
 ·  Translate
TheLau.nl - De officiële website van Thé Lau
1

Peter D'Hoye (petur)

Shared publicly  - 
 
Sharing this specifically for the 57% of the Americans who believe that torture works...
3
Bertrik Sikken's profile photo
 
Thanks for sharing, it's sad really.

Peter D'Hoye (petur)

Shared publicly  - 
 
Hilarious tribute to http://xkcd.com/1133/
1

Peter D'Hoye (petur)

Shared publicly  - 
 
Found this in an open garage (no doors), 2m from the open air, freely accessible from the street... spot the PC, keyboard and dangling mouse.
2
Björn Stenberg's profile photo
 
That's a classy installation!

Peter D'Hoye (petur)

Shared publicly  - 
 
Deze dagen is de buurt ( #Stationsbuurt #Zuid #Gent ) waar ik woon verdeeld. Letterlijk en figuurlijk.

Letterlijk, omdat er een proefproject loopt om het vele sluipverkeer tegen te gaan door middel van plaatjes.

Figuurlijk, om dat er enkele ouderen zich door deze paaltjes kinderlijk zijn beginnen gedragen omdat ze nu soms wat moeten omrijden.

De druppel die deze post hier tot gevolg heeft, is een brief (3 bladzijden, niet recto-verso) die bij iedereen in de bus zat. Geschreven door een zekere Dirk D'Hondt uit de Tuinwijklaan 65 Gent, telefoon 09 222 01 19, GSM 0498 498 435. Waarom hij wil dat iedereen dat weet is me ook een raadsel ;)

Alvorens mijn opmerkingen te lezen bekijkt u misschien best eerst de brief. Ik denk dat dit voer voor psychologen is om wille van het taalgebruik (vrij agressief), hij staat bovendien vol onwaarheden. Die heb ik alvast in het geel aangeduid, de reden waarom som ik hier op:

1) Sluipverkeer. Volgens de schrijver is er geen. De cijfers van stad Gent liegen er echter niet om, 60% à 70% van het verkeer gebruikt de wijk als short-cut. We spreken over >300 wagens per uur door een woonwijk tijdens de spits.

2) Flitspalen. Dat is de oplossing voor de paaltjeshater. Welnu, de kans dat Stad Gent of het Vlaamse Gewest in een woonwijk flitspalen gaat zetten is nul. Ook versmallingen en drempels worden gesuggereerd maar die werken niet echt en spreken een beetje het milieu-punt tegen dat later wordt gemaakt.

3) Kinderrijk. Volgens de schrijver zijn de initiatiefnemers een zeer kleine groep met kinderen, wonend in klein stukje Tuinwijklaan. Noteer dat de schrijver daar ook woont en zich waarschijnlijk mateloos ergert aan de speelstraat elke schoolvakantie. En de andere gezinnen met kinderen zouden tegen de paaltjes zijn.
Een korte rondvraag heeft me nog geen gezinnen met kinderen opgeleverd die tegen de paaltjes zijn, integendeel. Wie kinderen heeft kan het decimeren van het aantal wagens alleen maar toejuichen.

4) Er was geen participatie. Inderdaad was er geen participatie door de meeste van de paaltjeshaters, ik vermoed dat ik er één of twee op de infoavond gezien heb, dat was de enige keer dat ik ging, de andere keren nam ik genoegen met het lezen van de brochures die rondgedeeld werden. Dit project kwam helemaal niet uit de lucht vallen, beetje laat om nu het protest te organiseren.

5) Enkelingen gijzelen een hele buurt met honderden bewoners. Ik denk dat die stelling gewoon mag omgedraaid worden, de stemming volgende maand zal dat uitwijzen. Blijkbaar zitten de mensen gevangen, maar je kan toch altijd de wijk in en uit hoor? Best eens 'gevangen' opzoeken.

6) Er zijn mensen die dagelijks met de auto de weg op moeten naar de winkel voor de bevoorrading. Dit puntje past mooi bij het argument dat omrijden geld kost. Misschien is het een oplossing om niet elke dag de auto te nemen naar de winkel? Dat spaart geld.

Noteer bij (6) ook dat 'de initiatiefnemers egoïstisch, kortzichtig en arrogant zijn'. Man, man, man wat een haat taal....

7) Geen democratisch draagvlak, perfiede [sic] sluipende besluitvorming. Ik moet toegeven dat ik dat woord even moest opzoeken. Zie (8)

8) De evaluatie/bevraging gaat op een willekeurige manier gebeuren bij het begin van het verlof, via brief zodat dit gemanipuleerd kan worden.
Van paranoia gesproken, dit is een zwaar geval... ik denk dat volgende link bewijst hoe democratisch alles is: https://stad.gent/stationsbuurt-zuid/inspraak-en-participatie/proefproject-verkeerscirculatie

9) Vele kilometers omrijden, slecht voor het milieu,... dat blijken er worst-case 2 te zijn voor wie in de Sint Denijs laan woont (niet de klagers dus), voor de Tuinwijklaan is dat 1,5km. Dat is niet niks, maar zelfs met de huidige brandstofprijzen spreken we hier over 0,1 euro, of dus 0,2 euro heen en terug. Als men dan elke dag toch naar die winkel wil, spreken we op jaarbasis over misschien 80 euro. Ik denk dat die makkelijk elders en sneller bespaard kan worden. Maar goed, dit punt is eigenlijk het enige dat men kan maken.

10) minder verkeer is veiliger en minder lokale concentraties van fijn stof en andere luchtvervuiling. Maar die veiligheid is wel het belangrijkste.

11) zie 9) we draaien hier in lussen :)

12) leeg en niet onderbouwd punt

13) Klassiek voorbeeld van de pot verwijt de ketel.

14) Totaal absurde tekst, lees nog maar eens...

15) zie 2) nog meer lussen

Deze soap krijgt zeker een vervolg...

En om deze post te eindigen met een positieve noot: goede zielen hebben een voorlopige telling van het verkeer gemaakt in de Maaltebruggestraat:
piekuren: 310 > 110 wagens/uur
daluren: 160 -> 70 wagens/uur

Ook de kleuter en lagereschool is zeer optimistisch, en je moet al van zeer slechte wil zijn om te beweren dat het verschil niet voelbaar is.
 ·  Translate
9
1
Bart Massaer's profile photo

Peter D'Hoye (petur)

Shared publicly  - 
 
Dear &*$*&%$@%^at #Google , what's with removing the G+ link from your main page and Gmail?

You pulled an identical stunt a few years ago when removing the black navigation bar.

Removing usability is not a good thing.
2

Peter D'Hoye (petur)

Shared publicly  - 
 
John Oliver is getting better and better...
1
Story
Tagline
petur
Basic Information
Gender
Male
Other names
petur
Work
Occupation
Development Engineer
Employment
  • Dekimo
    Development Engineer, present
Links
Contributor to
Dit is toch wel het beste dat ik in Gent al gegeten heb! Jammer van de locatie en sommige bezoekers die denken dat ze in een brasserie zijn beland, dit verdient echt wel beter.
Public - 4 weeks ago
reviewed 4 weeks ago
Superb service and excellent price/quality. Highly recommended if you're looking for quick food or a snack.
Public - 10 months ago
reviewed 10 months ago
Super bediening en zeer goed aanbod. Absolute aanrader!
Public - 2 years ago
reviewed 2 years ago
Super locatie voor een snack, grote bier-keuze, super-vriendelijke (en grappige) bediening. Aanrader. Wordt overgelaten aan nieuwe uitbaters in eind 2012
Food: ExcellentDecor: ExcellentService: Excellent
Public - 2 years ago
reviewed 2 years ago
13 reviews
Map
Map
Map
Very friendly accommodation, superb food and amazing service!
Public - a year ago
reviewed a year ago
Zeer onvriendelijke bediening: als je 10 seconden nadenkt over een alternatief omdat je wens niet verkrijgbaar is krijg je de opmerking 'ik heb wel nog ander volk dat ik moet bedienen' (het restaurant was LEEG op dat moment). En daar bleef het niet bij. Verder ZEER beperkte keuze aan bier (schitterende lokale bieren kenden ze zelfs niet) TIP: ga wat verder naar Vrolijke Frans - veel betere service en aanbod
Food: GoodDecor: GoodService: Poor - Fair
Public - 2 years ago
reviewed 2 years ago
Ervaring van ontbijt in Bord'eau: vrij onvriendelijke bediening, uiterst traag (zelfs met slechts 2 tafeltjes bezet!), zeer beperkt aanbod voor de prijs. Niet voor herhaling vatbaar.... Enig pluspunt is de locatie (uitzicht), al was de ober niet echt blij dat we met het mooie weer buiten wilden zitten.
Public - 3 years ago
reviewed 3 years ago