Elkészült a Planescape: Torment EE-hez igazított korábbi fordítás első, publikus változata. Ez 99,9%-ban megegyezik az alapjátékhoz készült változattal, némi javítással kiegészítve. Az EE-vel együtt bekerült plusz sorok fordítása még éppencsak elkezdődött, ez valamikor később (talán nyáron?) várható, ahogy az időm engedi.
Aki az alapjátékkal már játszott, észreveheti, hogy néhány, ott már lefordított sor EE-ben visszavált angolra. Ez nem hiba, az EE többféle ismétlődésre már makrókat használ, amelyeknek csak a hivatkozása létezik, de a soruk még nincs lefordítva. Mivel ezek csak tájékoztató, tutorial jellegű sorok, nem vadásztam le külön egyenként őket. Majd ha odaérek a fordításban, akkor ezek is újból magyarrá válnak.

Az EE változathoz nincs még telepítő! A magyarítás használatához a következőket kell tenned:
1. Töltsd le a pstee_hu.zip fájlt a linkről.
2. Keresd meg a Steam könyvtáradban a telepített EE játékon belül a "lang" mappát. Ez a "(meghajtó):\Steam\steamapps\common\Project P\lang" útvonal kellene, hogy legyen.
3. Készíts ide egy új "hu_HU" könyvtárat és másold bele a letöltött zip fájl tartalmát (dialog.tlk).
4. Keresd meg a "C:\Users\(felhasználóneved)\Documents\Planescape Torment - Enhanced Edition" könyvtárat és nyisd meg szerkesztésre a "Baldur.lua" fájlt. Ez sima szöveges fájl, notepad, vagy bármi hasonló megfelel. Ebben a fájlban a "SetPrivateProfileString('Language','Text','en_EN')" sort cseréld ki "SetPrivateProfileString('Language','Text','hu_HU')"-ra. Ez most csak így megoldható, később megnézem majd, hogy lehet az "Alter Senses - Languages" menüben automatikussá tenni ezt.

A későbbiekben elég lesz csak a frissebb zip-et letölteni és a fájl(oka)t felülírni.

Csak a játék elejét volt időm tesztelni, ott kiakadás, vagy bug nem jelentkezett. Ha elírást látsz valahol, egyelőre nem érdekes, vagy észreveszem és javítom a következő kiadásban, vagy majd a végén lesz lehetőség ilyesmit jelezni, egyelőre nem fontos. Lényeges viszont, hogy jelezd, ha valami elszáll, megismételhetően rosszul működik, kiakad, stb.. Írd le, hol és mit csinálsz, ami a hibát kiváltja, és ha képet is tudsz mellé csatolni (a hiba előtti és utáni helyzetről), az is sokat segítene. Ha van rá lehetőséged, a nyelvet angolra visszaváltva is próbáld ki, jelentkezik-e a hiba. (Ha igen, akkor azt nem a magyarítás okozza, így azzal nem tudok mit kezdeni.)

https://drive.google.com/file/d/1jjS0C-X0ITuCZimKEL4mL1YdKprrir3J/view?usp=sharing
Shared publiclyView activity