Profile cover photo
Profile photo
Association for Progress, Education and Lobbying
13 followers -
Association PEL is non-profit, non-governmental organisation based in Skopje, Macedonia
Association PEL is non-profit, non-governmental organisation based in Skopje, Macedonia

13 followers
About
Posts

Post has attachment
Повик за 3 учесници од Македонија, на возраст над 18 години, за обуката „Explaining Europe“, која ќе се одржи во Кжижова, Полска од 4-ми до 11-ти Септември 2015.

Обуката се организира во рамките на програмата Erasmus+ која го покрива целосно сместувањето и храната, како и патните трошоци до 170 евра.

Повеќе детали за проектот и апликационен формулар ќе најдете на нашата веб страна.
Add a comment...

Post has attachment
Повик за 4 учесници од Македонија, на возраст над 18 години, за обука „Youth takes the Stage in the Balkans: Theatre and Campaigning Course“, која ќе се одржи во Тирана, Албанија од 24-ти мај до 1-ви јуни 2015.

Обуката се организира во рамките на програмата Erasmus+​ која го покрива целосно сместувањето и храната, како и патните трошоци до 180 евра.

Повеќе детали за проектот и апликационен формулар ќе најдете на нашата веб страна.

#ErasmusPlus   #ЕразмусПлус   #Tirana   #Albania   #YouthTakesTheStage   #ПовикЗаУчесници   #Обука   #TrainingCourse  
Add a comment...

Post has attachment
Повик за 2 учесници од Македонија, на возраст над 18 години, за обука „C.O.H.E.SION – Cultural Bridges for Youth Employability and Inclusion, која ќе се одржи во Палермо, Италија од 24-ти мај до 1-ви јуни 2015.

Обуката се организира во рамките на програмата Erasmus+​ која го покрива целосно сместувањето и храната, како и патните трошоци до 275 евра.

Повеќе детали за проектот, апликационен формулар и програма со активности ќе најдете на нашата веб страна.

#ErasmusPlus   #Palermo   #Italy   #COHESION   #ЕразмусПлус   #ПовикЗаУчесници   #Италија   #Палермо  
Add a comment...

Post has attachment
Доколку сте на возраст од 18 до 30 години и имате желба да стекнете нови знаења, вештини, искуства и пријателства, тогаш пријавете се да волонтирате десет месеци во Логроњо, Шпанија.

Потребен е еден волонтер, кој во рамките на Европскиот волонтерски сервис (ЕВС) на програмата Erasmus+​, почнувајќи од 1-ви септември 2015-та до 30-ти јуни 2016-та, ќе волонтира во Асоцијацијата ON&OFF и театарот Динамика.

Повеќе информации за проектот, придобивките, трошоците и начинот на пријавување ќе најдете на нашата веб страна.

#EVS   #ErasmusPlus   #Spain   #Logroño   #EuropeanVoluntaryService   #ЕВС   #ЕвропскиВолонтерскиСервис   #Шпанија   #Логроњо   #Волонтирање  
Add a comment...

Post has attachment
Повик за 7 учесници од Македонија, на возраст од 14 до 25 години (предност имаат апликанти од 15 до 19 години), за младинска размена „United in Arts and Crafts 2“, која ќе се одржи во Черашу, Романија од 14-ти до 24-ти април 2015.

Размената се организира во рамките на програмата Erasmus+​ која го покрива целосно сместувањето и храната, како и патните трошоци до 170 евра.

Повеќе детали за проектот, апликационен формулар и програма со активности ќе најдете на нашата веб страна.

#YouthExchange   #МладинскаРазмена   #ПовикЗаУчесници   #ЕразмусПлус   #ErasmusPlus   #Романија   #МладинскаРазмена  
Add a comment...

Post has attachment
Between 16th and 23rd of February, representatives of Association PEL had the opportunity to participate on the Seminar  about migration "Youth Mobility in the Age of Crisis" that was organized in Wroclaw, Poland by our Polish partner TDM2000 Polska​.

Read more about the project and their impression from it on our website.
-------
Од 16-ти до 23-ти Февруари, преставници од Асоцијација НЕЛ имаа шанса да учествуваат на семинарот за миграции "Youth Mobility in the Age of Crisis", организиран во Вроцлав, Полска од страна на нашиот полски партнер TDM2000 Polska.

Прочитајте повеќе информации за проектот и впечатоците на нашите учесници од семинарот на нашата веб страна.

#YMACbyTDM   #ErasmusPlus   #Migration   #Seminar   #Poland  
Add a comment...

Post has attachment
Association PEL from August 2013 until December 2014 took part in the project “Active European Citizenship for Democracy and Participation: Bridging EU and Western Balkans​“, a joint activity of NGO’s from Albania, Poland, Germany, the United Kingdom, Serbia and Macedonia, implemented by our Albanian partner Beyond Barriers​ and organised in the framework of “Europe for Citizens” programme of the European Commision.

In those 17 months, as part of the project, we organised local activities and regional meeting in Skopje, conducted survey on people's perception on active and European citizenship and took part in the kick-off meeting and final conference in Tirana.

BIG thank you to all participants, members and volunteers of PEL who took part in the project, our partners and Beyond Barriers who organised and successfully coordinated the whole project.

Read the final report for the project on our website.

#ActiveEuropeanCitizenship   #ActiveCitizens   #EuropeForCitizens   #BridgingEUandWesterBalkans   #Democracy   #ActiveParticipation  
Add a comment...

Post has attachment
Отворен повик за 2 учесници од Македонија за обука „Surprise with Enterprise“, која ќе се одржи во Кжижова, Полска од 8-ми до 15-ти април 2015.

Обуката се организира во рамките на програмата Erasmus+ која го покрива целосно сместувањето и храната, како и патните трошоци до 275 евра.

Повеќе детали за проектот и апликационен формулар ќе најдете на нашата веб страна.

#ErasmusPlus   #TrainingCourse   #Poland   #Krzyżowa   #ЕразмусПлус   #Обука   #Полска   #Кжижова   #ПовикЗаУчесници  
Add a comment...

Post has attachment
Отворен повик за 3 учесници од Македонија за обука „RISE – Research and Inclusion for Sustainable Employability“, која ќе се одржи во Рамнику Сарат, Романија од 30-ти март до 6-ти април 2015.

Обуката се организира во рамките на програмата Erasmus+ која го покрива целосно сместувањето и храната, како и патните трошоци до 275 евра.

Повеќе детали за проектот, програма со активности и апликационен формулар ќе најдете на нашата веб страна.

#ErasmusPlus   #Romania   #RâmnicuSărat   #TrainingCourse   #Обука   #ПовикЗаУчесници   #РамникуСарат   #ЕразмусПлус  
Add a comment...

Post has attachment
Повик за 3 учесници од Македонија за обука „Effective time creating and management techniques“, која ќе се одржи во Анкара, Турција од 12-ти до 19-ти април 2015.

Обуката  се организира во рамките на програмата Erasmus+ која го покрива целосно сместувањето и храната, како и патните трошоци до 275 евра.

Повеќе детали за проектот и апликационен формулар ќе најдете на нашата веб страна.

#ErasmusPlus #Ankara #Turkey #TimeManagement #ЕразмусПлус #ПовикЗаУчесници #Анкара #Турција  
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded