Profile cover photo
Profile photo
Paul Haarman
260 followers -
Eigenaar Haarman Internet Marketing. Internet Marketing bureau in Breda, Netherlands.
Eigenaar Haarman Internet Marketing. Internet Marketing bureau in Breda, Netherlands.

260 followers
About
Posts

[Action Required] Important updates on Google Analytics Data Retention and the General Data Protection Regulation (GDPR)

De mail met bovenstaand onderwerp is vandaag bij elke Analytics gebruiker binnen gekomen (althans dat verwacht ik gezien de explosie van mijn inbox met vragen van klanten). Mijn vraag aan jullie is, wat adviseren jullie aan je klanten? Wel of geen actie ondernemen op 25 mei? En wat is het doel van Google hierin? Ikzelf denk dat men een soort van "shared responsibility" wil vastleggen. Vraag is dan weer wat verstandig is, wellicht niets doen en het aan Google overlaten? Wat is jullie mening?

Ik zie de onderbroken campagnes niet meer terug in de nieuwe AdWords interface, iemand anders ook last van?

De GCLID parameter van AdWords kliks verdwijnt regelmatig. Heeft iemand daar een oplossing voor?
Bij een aantal websites van klanten verdwijnt de GCLID parameter (de URL string die Google plaatst achter de bestemmings URL van een AdWords advertentie). Dat is erg lastig want zo worden de AdWords kliks niet herkend in Analytics en mis je conversies. Vaak gebeurt dit na een overgang van HTTP naar HTTPS maar ook bij andere website aanpassingen heb ik het gezien. Die aanpassingen worden door diverse webdesigners uitgevoerd dus het is niet 1 foutje van een bepaald webbureau. Ik denk dat anderen hier ook mee te maken moeten hebben. Eigenlijk vind ik dat Google deze GCLID zou moeten vasthouden en ervoor zou moeten zorgen dat die string niet weggehaald kan worden. Wellicht dat iemand hier hetzelfde heeft meegemaakt en een oplossing weet.

Wat vinden jullie van het nieuwe AdWords account format?

Ikzelf ben er niet zo gelukkig mee. De koppeling met Analytics is nog niet mogelijk en dan haak ik al snel af. Ook de lay-out vind ik verwarrend maar dat zal wellicht wennen zijn. Ik zie enkele positieve zaken, vooral wat betreft het werken met kolommen. Ik ben nu eenmaal erg gehecht aan de oude versie, die is duidelijk en overzichtelijk, nu lijkt het allemaal wat gelikter, maar voor mij hoeft dat niet. Helaas kan ik bij sommige accounts niet terugschakelen naar de oude versie, ook al zo'n dingetje. Wat vinden jullie ervan?

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded