Profile cover photo
Profile photo
Parkplanet
3 followers -
Op Parkplanet lees je alles over de bekendste pretparken.
Op Parkplanet lees je alles over de bekendste pretparken.

3 followers
About
Parkplanet's posts

Post has attachment
The Wizarding World of Harry Potter in het Amerikaanse pretpark Islands of Adventure wordt uitgebreid.

Post has attachment
Op de tekentafels bij Disney liggen diverse gloednieuwe attracties en themalanden, allemaal gebaseerd op films en karakters uit de eigen stal. De tijd dat attracties een eigen thematiek hadden lijkt voorbij; The Walt Disney Company legt in de themaparken liever de rode loper uit voor de al bekende sterren. 

Post has attachment
Het centrale plein in de +Efteling heet sinds de opening van Symbolica het Hartenhof. De naam is een eerbetoon aan de oorspronkelijke titel voor de darkride van het park en vervangt de naam Efteling Brink.

Post has attachment
De ‘wench auction’ (bruidenveiling) verdwijnt uit de attractie Pirates of the Caribbean in Disneyland, om te beginnen in +Disneyland Paris.

Post has attachment
Het middelpunt van de +Efteling was decennialang open en leeg. Nu ligt er Symbolica, het Paleis der Fantasie. “Met Symbolica hebben we de Efteling een kloppend hart gegeven”, zegt hoofdontwerper Sander de Bruijn.

Post has attachment
Met het betoverende Symbolica, Paleis der Fantasie heeft de +Efteling er een nieuwe publiekslieveling bij. Het wordt dé grote favoriet van de bezoekers van het attractiepark in Kaatsheuvel, weet directeur Fons Jurgens zeker. “Symbolica stoot Droomvlucht van de troon en wordt onze nieuwe nummer 1.”

Post has attachment
Slechts een kleine acht maanden nadat de eerste schop de grond inging voor Symbolica bereikte de +Efteling het hoogste punt van het immense paleis. De complete bouw werd binnen anderhalf jaar afgerond.

Post has attachment
Een goede darkride staat in dienst van het verhaal, niet van de techniek. “Storytelling staat centraal, niet het ritsysteem”, zegt parkenkenner Pieter Cornelis. Parken lopen met een darkride meer risico dan met een achtbaan. Maar is de darkride perfect uitgevoerd, dan tilt de attractie een park naar de Champions League.

Post has attachment
De nieuwe achtbaan Star Trek: Operation Enterprise in +Movie Park Germany is een totaalbelevenis.

Post has attachment
Het themagebied Super Nintendo World dat in de Universal Studios in Japan, Florida en Californië verrijst krijgt meerdere verdiepingen. Bezoekers kunnen zich op diverse bouwlagen vermaken in attracties, shops en restaurants die allemaal draaien rond de karakters uit de videogames van Super Mario.
Wait while more posts are being loaded