Profile cover photo
Profile photo
PZinZ
8 followers
8 followers
About
Posts

Post has attachment
Public
Een werkgever mag tijdens de proeftijd geen vragen stellen aan een werknemer over het gebruik van medicijnen, fysieke beperkingen en bereidheid een medische keuring te ondergaan. Dat stelt de Commissie Klachtenbehandeling Aanstellingskeuringen (CKA) in een oordeel over een klacht.

Vragen stellen over gezondheid van een sollicitant of werknemer is alleen voorbehouden aan een bedrijfsarts. Een werkgever is hiertoe op grond van de Wet op de medische keuringen (Wmk) niet bevoegd.

https://www.salarisnet.nl/2017/05/werkgever-mag-tijdens-proeftijd-geen-gezondheidsvragen-stellen/
Add a comment...

Post has attachment
Public
De uitbreiding van het vaderschapsverlof van twee naar vijf dagen gaat voorlopig in de ijskast. Het wetsvoorstel is op 12 april 2017 door de Tweede Kamer controversieel verklaard. De drie dagen extra onbetaald ouderschapsverlof zou eigenlijk per 2019 van kracht worden.

https://www.salarisnet.nl/2017/04/uitbreiding-vaderschapsverlof-voorlopig-baan/
Add a comment...

Public
Het ministerie van Sociale Zaken heeft een factsheet met informatie voor werkgevers over stages, werkervaringsplekken en betaald werk door asielzoekers en statushouders gepubliceerd.
De factsheet beantwoordt de volgende vragen:
• Ik wil een vluchteling een baan aanbieden. Mag dat?
• Kan ik een vluchteling ook aannemen op een stage of een werkervaringsplek?
• Waar moet ik nog meer op letten?
• Bij wie kan ik terecht als ik na het lezen van bovenstaande nog vragen heb over het in dienst nemen van vluchtelingen?
http://www.salarisnet.nl/2017/03/vluchteling-dienst-moet-werkgever-op-letten/
Add a comment...

Post has attachment
Public
Mensen zonder arbeidsovereenkomst, maar die op basis van een overeenkomst van opdracht werken (ovo), gaan minimaal het wettelijk minimumloon (Wml) verdienen. De Eerste Kamer heeft op 28 maart 2017 ingestemd met een wetsvoorstel hiervoor van minister Asscher van Sociale Zaken.

Door betaling van het minimumloon aan deze groep moet misbruik van opdrachtnemers worden voorkomen.

Minister Asscher ziet deze wet als een belangrijke stap in het verbeteren van de positie van werkenden zonder arbeidsovereenkomst. Naar schatting circa 50.000 mensen, zoals postbezorgers, die werken op basis van een ovo, krijgen automatisch recht op het minimumloon.

http://oversalaris.nl/2017/03/wettelijk-minimumloon-overeenkomst-opdracht/
Add a comment...

Post has attachment
Public
Volgens het College voor de Rechten van de Mens heeft bijna de helft van de vrouwen in meer of mindere mate te maken met zwangerschapsdiscriminatie. Als het aan minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) ligt, wordt deze ongelijke behandeling van zwangere vrouwen aangepakt.

https://www.salarisnet.nl/arbeidsmarkt/nieuw-actieplan-pakt-zwangerschapsdiscriminatie-aan/
Add a comment...

Post has attachment
Public
Sinds 2016 wordt jaarlijks bekeken hoe sterk de AOW-leeftijd moet stijgen waarbij de levensverwachting de bepalende factor is. De huidige koppeling komt erop neer dat iedere stijging van de levensverwachting vertaald wordt in een net zo sterke stijging in pensioenleeftijd. Stijgt de AOW-leeftijd niet te hard?

http://oversalaris.nl/2017/03/gaat-aow-leeftijd-niet-te-snel-omhoog/#.WMqomeLzPP1.google_plusone_share
Add a comment...

Post has attachment
Public
Drie versnellende factoren kunnen loonkloof tussen mannen en vrouwen verkleinen.

Vrouwen die in 2020 afstuderen aan universiteiten in ontwikkelde markten, kunnen de eersten zijn die de loonongelijkheid tussen mannen en vrouwen gaan verkleinen.

Dit blijkt uit onderzoek van Accenture, een wereldwijd professional services bedrijf, dat vandaag op internationale Vrouwendag naar buiten komt.

https://www.salarisnet.nl/salaris/drie-versnellende-factoren-kunnen-loonkloof-tussen-mannen-en-vrouwen-verkleinen/
Add a comment...

Post has attachment
Public
Pensioeninstanties wekken ten onrechte de indruk dat de AOW-gerechtigde leeftijd voor vrijwel iedereen vastligt op 67 jaar en drie maanden. De AOW-leeftijd ligt namelijk niet vast maar is bij wet gekoppeld aan de – snel stijgende – levensverwachting.

Veel mensen die van plan zijn om te stoppen met werken op hun 67ste hebben dan nog geen recht op AOW. Dat betekent dat ze in de tussenliggende periode vaak tienduizenden euro’s minder te besteden hebben dan het nu voorgespiegelde bedrag in pensioenberekeningen.
Add a comment...

Post has attachment
Public
Brede coalitie pleit voor behoud scholingsaftrek

Een brede coalitie van werknemers en werkgevers vraagt de politiek in Den Haag de scholingsaftrek te behouden. Daartoe heeft vakbondsvoorzitter Maurice Limmen van CNV dinsdag namens meerdere organisaties een petitie aangeboden in de Tweede Kamer. Ruim 3000 mensen hebben hun handtekening gezet.
https://www.salarisnet.nl/fiscaal/brede-coalitie-pleit-voor-behoud-scholingsaftrek/
Add a comment...

Post has attachment
Public
PZinZ helpt al meer dan tien jaar organisaties en kandidaten in een breed scala van branches. Retail, multinationals, industrie, overheid, door het hele land, met één verbindende factor: ze vinden het leuk om met ons te werken. En wij met hen.

Je leert ons natuurlijk het beste kennen als je een keertje langskomt in Amsterdam Zuidoost. Je bent van harte welkom, de koffie staat klaar!
http://www.pzinz.nl/
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded