Profile cover photo
Profile photo
Печатница ОПТИМАЛ ПРИНТ
12 followers
12 followers
About
Posts

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Произведено в печатница Оптимал принт - "Наръчник за оцеляване сред природата"
Add a comment...

Post has attachment
Алекс е на 17 години. Вечно усмихнат и лъчезарен, той има една единствена мечта, да пребори болестта си и един ден да се изправи на крака. Алекс страда от мускулна дистрофия тип Бекер, а според лекуващият го екип лекари в Израел и един от най-важните центрове в мозъка Хипоталамуса, не работи правилно. Именно той регулира дейността на всички жлези с вътрешна секреция. На този етап все още няма ефективно лечение на мускулна дистрофия, но съществуват много поддържащи терапии. В България се прилага само рехабилитация, нищожен процент, от която се поема от здравната каса. В началото на тази година беше одобрен и пуснат в производство първият медикамент, който е ефективен при 8 % от случаите на мускулна дистрофия, но това все пак е огромен пробив! Световната медицина вече е на последната права в борбата си с това коварно заболяване, но докато чакат, пациентите трябва да се борят упорито. В момента Алекс се лекува в Израел, в клиника в която се прилага експериментално лечение, резултатите от което до този етап са много обнадеждаващи. Не само, че прогресията на заболяването е спряна, но и състоянието му вече се подобрява. Появяват се движения, които са били невъзможни, други стават по лесни. Това чудо, обаче има своята цена – 9 553 евро на всеки нов курс. Тази сума е непосилна за всеки средно статистически българин и лечението би останало непостижима мечта, ако Алекс не бе намерил свой начин да се справи мъжки с това предизвикателство. Той рисува, за щастие добре и продавайки картините си успява да събира нужната сума за лечение. Има награда от национален конкурс за детска рисунка и няколко изложби – съвместни и самостоятелни. Тъй като има проблеми и с движенията на ръцете си, е изградил собствен и неповторим стил.Всяка неделя вечер много негови почитатели с нетърпение очакват новите картини. Той не иска нищо даром! Труди се всеки ден много, за да постигне това, което е даденост за повечето хора – здраве!

Дарителската сметка на Алекс е:
BG 26 UBBS 800210 129 048 30
Александър Спартаков Ангелов
ОББ клон Кюстендил 
BIC код на ОББ: UBBS BGSF
Може да помогнете и със SMS на номер 17 777 с текст DMS ALEX, PayPal: sandrino97@hotmail.comили харесвайки Facebook страницата: Help Alex, където всяка неделя Алекс публикува своите рисунки.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
DMS ALEX
14 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Самобръсначка или рокля от #хартия? Напълно възможно!
Вижте тези и други приложения на хартията и картона в темата от нашия блог: http://blog.optimalprint.bg/2013/04/19/proizvedeno-ot-hartiq
Add a comment...

Post has attachment
Дигиталният #печат позволява отпечатване на профили в социалните мрежи, #снимки от instagram и интересни #новини под формата на вестник за четене с кафето ;)
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded