Profile cover photo
Profile photo
Opera & Theatre Madlenianum
24 followers -
Welcome to Madlenianum. Madlenianum je doživljaj
Welcome to Madlenianum. Madlenianum je doživljaj

24 followers
About
Posts

Post has attachment

Post has attachment
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Repertoar za april :)
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Opera & Theatre Madlenianum added 2 new photos.
Published by Dubravka Rasic Aleksic · 1 hr · Belgrade ·
27. marta, na svetski Dan pozorišta, ljubiteljima opere i klasične muzike pružamo zadovoljstvo da slušaju svetske operske zvezde: Karla Kolombara i Oliveru Merkurio!
Oni će pevati naslovne uloge iz naše najnovije opere DON ĐOVANI Volfganga Amadeusa Mocarta.
Kao gost dirigent predstaviće se Andrea Certa, umetnički direktor Luglio Musicale Trapanese opere sa Sicilije.

Ne propustite ovo jedinstveno izvođenje! :)

27. mart u 19.30 časova na Velikoj sceni Madlenianuma

http://operatheatremadlenianum.com/u-operi-don-dovani
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Photo
Add a comment...

KONKURS ZA MLADE POZORIŠNE STVARAOCE
Opera i teatar Madlenianum se zahvaljuje umetnicima, kreatorima 26 projekata koji su između 15. septembra i 15. novembra stigli na Konkurs namenjen mladim pozorišnim stvaraocima. Veoma pohvaljujemo visoki nivo profesionalnosti u pripemanju projekata, jer je time bile omogućeno stručnoj komisiji da se na najbolji mogući način upozna sa idejama mladih autora. Takođe se zahvaljujemo na lepim rečima podrške povodom toga što je Konkurs objavljen, te je time omogućeno da se otvore vrata profesionalne produkcije za umetnike koji su na počecima svojih karijera.

Veoma nas je obradovalo što smo uvideli da mladi poznaju repertoar i duh Madlenianuma i što je većina projekata takva da bi zaista mogla da postane deo buduće produkcije pozorišta. Na to mislimo kada imamo u vidu predložena dela Šekspira i Dikensa, kao i dela savremenih stranih i domaćih pisaca (Toma Stoparda, Nila Labjuta, Hendrika Hruna, Sergeja Minajeva, Mire Gavrana, Ljubomira Simovića, Ace Popovića...).

Posebnu pažnju komisije privukle su drame koje su Madlenianumu od strane mladih pisaca ponuđene za preizvedbe. Nekoliko dramskih pisaca je učinilo izuzetan podvig priloživši svoje neizvođene i uglavnom najnovije radove koji ili kao da jesu ili zaista jesu nastali podstaknuti upravom Konkursom koji je objavio Madlenianum. Njima izražavamo posebnu zahvalnost zbog te predanosti i želimo da kažemo da će njihovi tekstovi biti dela na koje će Madlenianum računati u budućim sezonama pri stvaranju repertoara. Dramski pisci koji su nam ponudili svoje praizvedbe su Jelena Paligorić Sinkević, Marijana Aracki, Gordana Vlajić, Sara Radojković, Isidora Radonjić, Periša Armuš Beli, Sanja Savić i Ana Dragićević.

Upravo projekat jedne od pomenutih autorki proglašavamo pobednikom Konkursa za mlade pozorišne stvaraoce. U pitanju je projekat DOLCE VITA dramske spisateljice Jelene Paligorić Sinkević. Uz svu neobičnost savremene beogradske priče, kao i uz neobičnost forme koja je projektom ponuđena, drama DOLCE VITA itekako se drži okvira zadatog žanra romantične komedije. Songovi koji su konceptom i dramskim tekstom predviđeni smatramo da su izuzetan vredan element predstave koji je u duhu pozorišta Madlenianum. Iznad svega, u projektu DOLCE VITA vrednujemo nesvakidašnji (a današnjem gledaocu tako potreban) duh optimizma i životne radosti. Opera i teatar Madlenianum planira da premijeru predstave DOLCE VITA izvede u drugoj polovini 2018. godine na Maloj sceni. Čestitamo Jeleni Paligorić Sinkević i njenom timu na uspehu i radujemo se saradnji koja nam predstoji.

U ovom obrazloženju Konkursa želimo da izdvojimo još dva projekta koji su posebno bliski repertoaru Madlenianuma i koji bi (ukoliko se ne realizuju na nekoj drugoj sceni) mogli da postanu u budućim sezonama predstave koje bismo voleli da ponudimo našoj publici. Radi se o projektu koji je predložio glumac Davor Perunović PONOĆ U PARIZU, baziranom na istoimenom filmskom scenariju Vudija Alena u dramaturškoj obradi Milice Kostić i najavljenoj režiji Nataše Radulović. Takođe nas je vrlo zainteresovao i projekat producentske kuće „Kako vam drago“ i ansambla dRumble, koji nudi vrlo originalnu ideju za stvaranje perkusionističko – dramske predstave.
I na kraju, želimo da izrazimo veliko zadovoljstvo što smo čitajući projekte imali mogućnost da se upoznamo sa velikim brojem biografija novih umetnika. Među njima želimo posebno da istaknemo glumce sa kojima imamo plan da ostvarimo saradnju koja nije vezana za Konkurs, već za jedan novi projekat koji smo već zacrtali za tekuću sezonu, te ćemo ih tim povodom kontaktirati. Vrata pozorišta gospođe Madlene Zepter su uvek otovorena za nove ideje, te pozivamo umetnike da nam se obrate i van okvira Konkursa. Dobra ideja uvek nađe svoj put.

Svim učesnicima Konkursa za mlade pozorišne stvaraoce želimo od srca mnogo uspeha u budućoj karijeri i svako dobro.

U ime Opere i teatra Madlenianum,
Ana Radivojević Zdravković, direktorka drame

Add a comment...

Post has attachment
I treći koncert pred Novu godinu - 27. decembar 2017. u 19.30 časova

Na zahtev publike i svojih ljubitelja Ivan Bosiljčić će održati i treće muzičko poetsko veče „Par stihova za nas“ u ovom mesecu, 27. decembra 2017. godine s početkom u 19.30 časova na Velikoj sceni Opere i teatra Madlenianum! Kako su karte za prvi i drugi koncert prodate u rekordno kratkom roku, u Madlenianumu su i pored dosta gustog rasporeda uspeli da nađu još jedan slobodan termin i da zakažu i treći koncert.
U sredu 27. decembra, publika će imati prilku da na najlepši način isprati staru godinu, uz stihove poznatih pesnika i čuvene melodije koje u Ivanovoj interpretaciji donose uzbuđenje i emotivnost jedinstvenu na ovim prostorima i u ovim vremenima. Ova muzička predstava je iskrena glumačka ispovest koju publika pozdravlja dugim stojećim aplauzima. Jedini način da se uverite zašto su reakcije publike ovako burne je da to sami doživite.

Dobrodošli! Madlenianum je mesto susretanja.

Photo
Add a comment...

Post has attachment
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded