Profile

Cover photo
Onno de Vries
Works at Onno de Vries
Attended Hogeschool Zeeland
Lives in Barendrecht
41 followers|103,370 views
AboutPostsCollectionsPhotosVideos+1's

Stream

Onno de Vries

Shared publicly  - 
 
Met de eerste lokale versie van de landelijke MAEXchange maakt gemeente Den Haag inzichtelijk wat de maatschappelijke en economische waarde is van burgerinitiatieven in de stad.
 ·  Translate
1
Add a comment...

Onno de Vries

Shared publicly  - 
 
Leestip: interessante blog n.a.v. een uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De raad is ondanks het volksvertegenwoordigende karakter een "gewoon" bestuursorgaan. En bestuursorganen moeten noodzakelijke kennis omtrent de relevante feiten en de af te wegen belangen inwinnen voordat ze een inhoudelijke beoordeling maken. Een raadsbesluit moet kortom gebasseerd zijn op feiten en niet op gevoel.
 ·  Translate
De gemeenteraad beslist doorgaans op voorstel van het college over een bestemmingsplan. Wat nu als de raad het er helemaal niet mee eens is dat het betreffende bouwplan wordt gerealiseerd? In mijn
1
Add a comment...

Onno de Vries

Shared publicly  - 
 
Oproep van vijf burgemeesters aan Den Haag: "Geef ruimte en vertrouwen aan de samenleving, aan collega overheden en aan 17 miljoen experts. Het land is van ons allemaal." http://nzzl.us/gUAygj9
 ·  Translate
1
Add a comment...

Onno de Vries

Shared publicly  - 
 
"Een eigen kavel, een zelf-ontwerp of een helemaal zelfgebouwde woning. Het fenomeen 'zelfbouw' wordt steeds populairder in ons land. En het brengt een kentering teweeg in de sector."

Bewoners geven steeds actiever vorm aan hun eigen leven en leefomgeving. Het volledig zelfbouwen van een woning is daar een goed voorbeeld van. Deze aflevering van Tegenlicht (VPRO) belicht het fenomeen zelfbouw en de kentering in de woningbouw.
 ·  Translate
De bouwsector komt weer in beweging. Niet door projectontwikkelaars maar door de burgers, die zelf hun huis bouwen.
1
Add a comment...

Onno de Vries

Shared publicly  - 
 
Op het DRU Industriepark staan oude fabrieksgebouwen van de voormalige ijzergieterij. In 2003 sloten de fabriek voorgoed haar deuren op dit terrein. Vervolgens werden er ambitieuze plannen gemaakt voor grootschalige woningbouw. Toen deze plannen door de crisis sneuvelden, heeft de gemeente het roer volledig omgegooid. Ze ging actief op zoek naar samenwerking met het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties en sindsdoen gonst het van de activiteiten. Van een theater tot een logopediepraktijk en alles wat daar aan creatieve ondernemers, horeca en onderwijsvoorzieningen tussen zit, inclusief een aantal woonwerkunits.

Kern van de gebiedsontwikkeling zijn en blijven de oude monumentale fabrieksgebouwen met hun rijke geschiedenis.
 ·  Translate
1
Add a comment...

Onno de Vries

Shared publicly  - 
 
Key to the Street is een app in ontwikkeling waarmee iedereen met een mobiele telefoon kan bijdragen aan de ontwikkeling van een gebied. Met de app kun je een foto maken van een gebied dat verbeterd kan worden. De foto kun je vervolgens bewerken en voorzien van aantekeningen, geluidsopnamen, etc. en uploaden. Overheden krijgen op die manier inzicht in gebieden die volgens bewoners beter kunnen en wat bewoners zouden willen verbeteren.
 ·  Translate
1
Add a comment...

Onno de Vries

Shared publicly  - 
 
Volgens David van Reybrouck is het de hoogste tijd om onze democratie te democratiseren!
 ·  Translate
1
Add a comment...

Onno de Vries

Shared publicly  - 
 
Leestip: artikel over de participatieladder (van Arnstein) in het digitale tijdperk #participatie #burgerparticipatie #overheidsparticipatie
 ·  Translate
Citizen participation refers to the process during which citizens are given the opportunity to participate in the public decision-making…
1
Add a comment...

Onno de Vries

Shared publicly  - 
 
Op een unieke plek vlak bij de binnenstad van Nijmegen is ruimte voor nieuwe vormen van wonen en werken. Vossenpels wordt dé plek waar circa 200 kavels beschikbaar zijn voor initiatiefrijke doeners. Als Vossenpelsfan kun je meedenken over de plannen en je woonomgeving. Met de grootste gemene delers uit alle ideeën is een contour gemaakt van hoe Vossenpels er straks uit gaat zien. Vervolgens geven belangstellenden in drie werksessies verder invulling aan de bouwblokken van hun keuze.
 ·  Translate
Op een unieke plek vlak bij de binnenstad van Nijmegen is ruimte voor nieuwe vormen van wonen en werken. Vossenpels wordt dé plek waar circa 200 kavels beschikbaar zijn voor initiatiefrijke doeners.
1
Add a comment...

Onno de Vries

Shared publicly  - 
 
Er bestaan grootse stedenbouwkundige plannen voor Amsterdam in de jaren '60. Zo moeten de Haarlemmerhouttuinen, aan de rafelrand van de Jordaan, plaatsmaken voor een vierbaansweg dwars door het hart van de stad.

Aflevering van Andere Tijden (VPRO, NTR) over de Amsterdamse stadsvernieuwing met inspraak in de jaren ‘60.
 ·  Translate
1
Add a comment...

Onno de Vries

Shared publicly  - 
 
Het Havenkwartier in Deventer is een vraaggestuurde gebiedsontwikkeling. Ondernemers en bewoners krijgen er de ruimte om bestaande gebouwen te verbeteren of te vervangen en zo met elkaar een bruisende wijk te creëren. Het gebied is momenteel in ontwikkeling en interessant om te volgen.
 ·  Translate
1
Add a comment...

Onno de Vries

Shared publicly  - 
 
Fundrise is een Amerikaans platform dat mensen laat investeren in lokale gebiedsontwikkeling. Het is een goed voorbeeld van de nieuwe mogelijkheden om mensen te betrekken bij gebiedsontwikkeling. De praktijk leert dat als mensen meewerken aan een ontwikkeling, ze zich er na de realisatie ook meer verantwoordelijk voor voelen. Fundraising kan in dat licht een goed instrument zijn om mensen daadwerkelijk te betrekken.
 ·  Translate
12-14% average returns. Ultra-low fees. $1,000 minimum investment.
1
Add a comment...
Onno's Collections
Work
Occupation
Zelfstandig adviseur Overheidsparticipatie & Gebiedscommunicatie
Employment
 • Onno de Vries
  Zelfstandig adviseur Overheidsparticipatie & Gebiedscommunicatie, 2013 - present
 • Over Morgen
  Associé / Sr.adv. gebiedscommunicatie, -participatie en -marketing, 2012 - 2014
 • Consonant Communicatiegroep
  Communicatieadviseur, 2004 - 2005
 • Gemeente Barendrecht
  Teamcoördinator Communicatie, 2005 - 2008
 • Waagmaker Communicatie
  Partner / strateeg, 2008 - 2012
 • Volq
  Oprichter / adviseur Participatie & Communicatie, 2015 - present
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Barendrecht
Previously
Westmaas - Brouwershaven - Zierikzee - Oud-Beijerland
Contact Information
Work
Mobile
0614389668
Email
Collections Onno is following
Education
 • Hogeschool Zeeland
  HBO Communicatie, 1999 - 2003
 • Erasmus Universiteit Rotterdam
  Sociologie / Grootstedelijke vraagstukken en beleid, 2003 - 2008
Basic Information
Gender
Male
Onno de Vries's +1's are the things they like, agree with, or want to recommend.
Leukomtekijken
plus.google.com

Leukomtekijken.nl - deel je passie voor films!