Profile cover photo
Profile photo
ЦПО "ИКТ Център"
5 followers
5 followers
About
Posts

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
ОБЕЩАВАМ на казанлъшките деца да създадем отбор по Роботика! ТЪРСИМ СПОНСОРИ!
Днес преминах много интересно обучение "LEGO роботиката като лост за формиране на интерес към техническите науки и развиване на логическо, творческо и критично мислене у ученици" с лектор – Венелин Николов, организирано от СНЦ "Образование и технологии". Венелин е най-добрият учител и ментор на отбор по роботика - доказа го първото място на неговите възпитаници на Националното състезание по роботика тази година. И то забележете - децата не са от специално училище на голям град, а от Разград. СНЦ "Образование и технологии" също не са случайна организация. От години работят активно за повишаване квалификацията на учителите, основно с ИКТ умения (имат предложение за казанлъшките учители относно обученията за кредити, но за това по-късно), организират състезанието по информатика и програмиране "IT Знайко" и други подобни, лагер школи за децата, издават учебници и помагала, организират за учителите Национални конференции. Утре започва поредната, подробности очаквайте.
Да се върнем на роботите. Венелин Николов ни запозна с методиката не само на преподаване, а и с тънкостите, нещата с първостепенно значение за създаване на отбор от ученици по роботика. Освен това обеща пълно съдействие не само за ресурси за подготовка, а и за помощ и препоръки при закупуване на комплектите. От нас остава да почваме да действаме с търсене на средства.
Идеята да създам такова обучение по роботика е от повече от година. Тогава се свързах с Училище по роботика „Robopartans", но условията им бяха невъзможни откъм първоначални инвестиции в обучение на обучаващите, платено ползване на ресурси и последващи с всеки курс ангажименти от същия характер. На Националната конференция организирана пак от СНЦ "Образование и технологии" в Сливен тази пролет аз наблюдавах едно обучение, водено от Венелин, запознах се с него и разбрах, че нещата могат да се постигнат и по по-безболезнен и възможен начин, само малко повече труд и настойчивост. Нашите умни деца го заслужават!!! Освен това курсовете с роботи са много зарибяващи и вдъхновяващи дори за възрастни. Днес никой не искаше да почива или да приключва обучението, даже напротив.
Така че действаме. ТЪРСИМ СПОНСОРИ! Цената на един разширен комплект е около 1200 лв. Като начало са достатъчни два. Инвестицията в обучението на децата си заслужава.
PhotoPhotoPhoto
2.09.17 г.
3 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Приключи поредният летен курс за деца "Програмиране със Scratch 2"
Курсът се проведе в компютърната зала на ИКТ Център. Госпожа Кадиева в самото начало на курса сподели задоволството си от работата с тези деца: Алекс, Катя, Георги, Манчо, Калоян и Симеон. Децата могат да се включат спокойно в отборите ни по информатика и програмиране, които се подготвят през учебната година и участват успешно в състезания. Или могат да се запишат в отбора по роботика, чиято подготовка ще стартира през октомври тази година.
Замисляме няколко предложения към казанлъшките деца. Ще продължат двете групи по програмиране и информатика, едната за деца 3-5 клас, втората 5-8 клас. Сформираме група по роботика с деца от 3-5 клас. Ще се опитаме да работим и с по-малки деца 1-2 клас. Другото, което обмисляме е и курс по английски език за деца 2-4 клас. Подробности очаквайте съвсем скоро.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Курс компютърна грамотност от 25 септември, с ваучери за заети лица и свободно записали се
Ако търсите работа в офис, желаете да пpeĸвaлифициpaте знaниятa cи, да автоматизирате работата си на компютър, дa дoбиeте caмoчyвcтвиe зa cпpaвянe c тexнoлoгиитe - този курс е за Вас!
Курсът ще се провежда от 17:30 до 20:30 в работни дни и/или в събота и ще струва 120 лв. за 45 учебни часа за свободно записали се или с ваучер по програмата "Ваучери за заети лица"
Курсът ще включва операционна система Windows7/8/10, офис програмите Word 2013, Excel 2013 и Internet.
Курсът е подходящ за всички които не са работили или много малко са работили на компютър, както и за тези които искат да опреснят и да обогатят своите познания. Чpeз тoзи ĸypc, Bиe щe дoбиeтe нyжнaтa yвepeнocт и cĸopocт зa paбoтa c ĸoмпютъp!
След курса ще можете: да организирате файловете си в компютъра, да записвате файлове на флашка или DVD; да сваляте снимки от цифрови фотоапарати и смартфони; да създавате и редактирате текстови документи, да създавате електронни таблици с въвеждане на формули, да форматирате и отпечатвате документи и таблици, да вмъквате в тях картинки и диаграми; да намирате информация и документи в интернет; да работите със Skype и Facebook.
WINDOWS. Операции с файлове и директории. Работа с прозорци и икони. Настройка на работния екран. Инсталиране на приложни програми. Работа с периферни устройства.
WORD - създаване и редактиране на документи. Форматиране на документ. Вмъкване на таблици,графични изображения, диаграми. Списъци, форматиране на сложни списъци. Правописна проверка. Отпечатване на документа.
EXCEL - създаване на работна книга, попълване. въвеждане на серия от данни. Формули, основни действия. Форматиране. Диаграми. Отпечатване.
Интернет - работа с браузъри. Търсене на информация с Google и копирането и в документи. Електронна поща. Общувате с други хора в реално време със Skype. Социални мрежи (Facebook).
Photo
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment

Post has shared content

Post has attachment
Интензивен преговор по математика за бъдещи ученици в 6-ти клас, плюс пробен изпит

Целта на курса е да се направят преговор, обобщаване и систематизиране на знанията по математика, за да могат учениците да бъдат добре подготвени за входните нива. 
Курсът ще с епроведе в залата на ИКТ Център в периода 7-13 септември в рамките на 15 учебни часа, Последният ден ще протече под формата на пробен изпит и затова ще бъде от три учебни часа.Един учебен час е с продължителност 40 минути. 
Обучението ще се извърпва в малки групи до 6 човека, което ще даде възможност за индивидуален подход от страна на преподавателя към всеки ученик. Обучението в ИКТ Център е насочено към качествена подготовка на курсистите. За целта се използват актуални и ефективни учебни системи, съобразени с учебния материал, преподаван в училище. Задачите са извлечени от утвърдени от МОН сборници. 
Цената на курса е 90 лв, платена в началото на курса.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Програмиране със С++ с помощта на видеоуроци

Първите 5 записали се – 50% отстъпка!
Предлагаме на вашето внимание онлайн курс с обучителни видео уроци заснели действията на обучителя в прозореца на програмата. Гледайки уроците, слушайки обясненията и повтаряйки действията в тях, вие лесно и бързо ще научите как се рограмира със С++.
Курсът не изисква предварителни знания и е предназначен както за напълно начинаещи, така и за хора с известен опит придобит от самообучение или други курсове.
Можете да се запишете със заявка в http://www.obuchenie-ict.com/ и ще получите акаунт за нашата онлайн платформаhttp://elearning.obuchenie-ict.com/ . Ще имате достъп до нея половин година, като вие ще определяте темпото на обучението си. През това време ще можете да задавате въпроси към обучителя, а също така ще имате право на една онлайн-консултация с преподавателя по ваша заявка. Преподавателят е информатик с педагогически опит в Математическа гимназия повече от 10 години.
В края на курса след онлайн тест получавате Удостоверение за част от професия „Организатор на интернет приложения“.
Цената на курса е 180 лв, платена на два пъти или 150 лв. еднократно в началото на курса.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded