Profile cover photo
Profile photo
Nybrott Consulting
2 followers -
Dronefilm og Dronefoto - Hvis kvalitet betyr noe!
Dronefilm og Dronefoto - Hvis kvalitet betyr noe!

2 followers
About
Nybrott Consulting's posts

Post has attachment
Intel med ny Drone
Intel: Bedriften som er mest kjent for å levere prosessorer har nylig avholdt sin IDF-konferanse. Her presenterte Intel en nyvinning på en drone med teknologi med nye spesielle egenskaper.

Intels tar steget inn i dronemarkedet med sin drone som har fått navnet «Aero». Den retter seg i første omg

Les mer hos Nybrott Consulting - http://bit.ly/2boksoN
Photo

Post has attachment
OL i Brasil – uten droner
OL i Brasil blir uten droner fra DJI. Rett før OL sendte DJI ut en software-oppdatering som gjorde at deres droner ble omfattet av restriksjonen «NO FLIGHT SONE».
Dette gjorde de på oppfordring av det brasilianske forsvaret som ønsket at ingen droner under OL skal oppholde seg i eller rett utenfor arenaen. Det gjelder også militære områder og flyplasser.
Restriksjonen vil vare så lenge OL i Brasil pågår. Skulle du være i området med drone, så er følgende steder omfattet av restriksjonen; Rio de Janeiro, Sau Paulo, Brasilia, og noen andre Brasilianske byer i nærområdet.
Stolte
– DJI er stolte over å kunne hjelpe lokale myndigheter med å knytte restriksjoner som påvirker sikkerheten til et slikt høytprofilert arrangement. De ønsker å være med på å sikre områder av sensitiv karakter – sier Manual Martinez, DJI Latin Amerikas kommunikasjons-direktør.
Hovedmajoriteten av DJIs dronepiloter vil garantert ta dette til etterretning, men de ønsker ikke å ta noen sjanser knyttet til dette høyprofilerte OL arrangementet i Brasil.
Dette er heller ikke første gangen de lager slike restriksjoner gjennom software-oppdatering. Også EM i fotball i Frankrike var også omfattet av «No Flight Sone». Også høyrisiko politiske arrangementer blir også omfattet av software-justering fra DJI. Eksempelvis blir de viktige G7 møtene og flere politiske arrangementer i USA omfattet av restriksjonene.
Hva sier loven i Norge?
Det er ikke tillatt å fly modellfly over eller i nærheten av militære områder, ambassader eller fengsler uten etter tillatelse fra stedlig leder.
Det er ikke tillatt å fly modellfly i restriksjonsområder opprettet med hjemmel i luftfartsloven eller politiloven. Det er ikke tillatt å fly modellfly over eller i nærheten av et sted nødetatene eller Forsvaret har etablert et innsatsområde i forbindelse med ulykke eller annen ekstraordinær hendelse.
Uten tillatelse fra lokal lufttrafikktjenesteenhet er det ikke tillatt å fly modellfly nærmere enn 5 km fra en lufthavn.
Photo

Post has attachment
DJI åpner senere denne måneden en innendørs dronearena for profesjonelle såvel som amatører.
Åpner verdens første dronearena i Sør-Korea
Droneleverandøren DJI har allerede åpnet to butikker – en i Kina og en i Sør-Korea, og åpner nå som den første i verden en innendørs arena for droner.
Arenaen vil inneholde flere sikkerhetsnett, sirkler med ledlys for avanserte dronepiloter. I tillegg vil man også ha instruktører som hjelper og lærer nybegynnere til å fly drone. Flere workshop’er settes opp for de som ønsker å lære litt om hvordan man gjør enkle reparasjoner på dronene sine, noe som jeg regner med kommer godt med for enhver som kjører drone.
Profesjonelle dronepiloter og droneklubber kan også leie arenaen for ulike events og racing. DJI sier at de ønsker å gjøre droneflyving mer tilgjengelig for folk samt formidle hvor enkelt det er å lære seg å fly en drone fra DJI.
Kilde: The Verge
 
 
Photo

Post has attachment
Staaker
Staaker er en norsk oppfinnelse og skal være den eneste autodronen i verden som fungerer. Den fungerer slik at man har på seg et armbånd med tracker hvor man kan fly dronen selv i forskjellige moduser, og den følger etter deg om du skater, surfer, kjører snowboard eller bil.
Gründerne bak The Staaker Company holder til på Fornebu i Bærum og de har fått med seg flere av fotografer og brettkjørere i Norge. Leo Citadella Jacobsen, Matt Pain, Ståle Sandbech og Ulrik Badertscher er alle involvert, og er du litt ekstra inne i miljøet kommer du sikkert til å stifte bekjentskap med Mike Luff, som jobber 24-365 med å gjøre navnet Staaker kjent.
I går lanserte selskapet worldwide og smartdronen er klar for leveranse i desember i år. Da vil den koste rundt 15.000 kroner, men du kan allerede nå forhåndsbestille den til 10.000 kroner på www.staaker.com.

Kilde: Tacky.no
Photo

Post has attachment
ZIKA viruset vs drone
Zika viruset ser nå ut til å ha nådd USA, og de skal bekjempe dette viruset med det våpenet de kan bruke aller best, nemelig droner. Ikke svære militære droner, men små droner i kategorien RO1.
De skal fly langs bakken go lete etter mygg som bærer det fæle zikaviruset og hvor de holder til. Hvordan de skal angripe det herfra kan du få med deg i reportasjen fra today.com.

Photo

Post has attachment
Flere drone-operatører har i sommer flydd over folk på konserter, festivaler og arrangementer. Det får Luftfartstilsynet til å reagere. – Det er ikke lov å fly over eller operere over folke-ansamlinger understreker Luftfartstilsynet.
Følger med i media
I sommer har Luftfartstilsynet fått flere innrapporteringer enn normalt på drone-operatører som har utført flyvninger som er i strid med regelverket og kravet til minste-avstander til både mennesker og bygninger.  UAS Norway har i løpet av de siste ukene blitt kontaktet om flyvning som kan være ulovlig og uforsvarlige. De får støtte fra Luftfartstilsynet som også er  bekymret for at både godkjente og ikke godkjente operatører opererer droner over eller for nær folk.
Operatøren er ansvarlig
Det er operatøren selv som er ansvarlig for at regelverket følges, og det hviler et stort ansvar på operatøren på å forsikre seg om at flyvningen ikke gjennomføres på en slik måte at det kan være til fare for mennesker, dyr og bygninger i nærheten. Da må kravet om minste-avstander også overholdes. Det er ikke anledning til å fly nærmere enn 50 meter fra mennesker og bygninger som ikke er under pilotens kontroll, det betyr at du må ha samtykke for å kunne fly nærmere. Utfordringen kommer til konserter og arrangementer hvor det er folkeansamlinger, da økes kravet til 150 meter. Det er under ingen omstendigheter anledning til å fly over folk i forbindelse med  eksempel konsert-arrangementer med større folkeansamlinger.
Photo

Post has attachment
Kom deg opp i lufta
Man må opp i høyden for å få de beste bildene av boligen sin. Med drone tar man bilder fra bakkenivå og opp til over 120 meter opp i lufta. Boligsøkere får et helt annet inntrykk med bilder av fasade og eiendom tatt fra drone.
At man kan se at eiendommen ligger 300 meter fra sjøen, butikken eller skolen, gjør at de riktige boligkjøperne kommer på visning. Det er bedre å få flest mulig relevante kjøpere til en visning enn å få mange som ikke vet hva de går til på forhånd.
I tillegg til at man ser nærområdet rundt bolig og eiendommen samt får et helhetlig bilde av hele tomten, vil dette heve kvaliteten på bildene til boliger og eiendommer som ligger i skrått terreng, hvor det ellers er vanskelig å komme til for å få gode bilder eller videoer.
Ta kontakt med oss for en uforpliktende samtale om eiendomsfoto eller film med drone. Bruk gjerne skjemaet under for et uforpliktende tilbud.
Photo

Post has attachment
Trenger man sikkerhetsklarering for å fly drone?
For operasjoner med drone er det innført et unntak fra kravert om lisens så lenge følgende kriterier er møtt:

Dronen opereres innenfor synsrekkevidde (VLOS)
Det benyttes utelukkende foto/video sensor
Operasjonene gjennomføres ikke over, eller i umiddelbar nærhet av, militære anlegg og installasjoner.

Unntaket omfatter også kommersiell virksomhet, så lenge kriteriene er møtt.
EVLOS og BLOS
For operasjoner utover VLOS (EVLOS og BLOS), og/eller med andre sensorer enn foto/video, er det fortsatt et krav om tillatelse eller lisens. Tillatelse kan gis for operasjoner innenfor et avgrenset geografisk område og/eller et avgrenset tidsrom. For mer omfattende og vedvarende behov utstedes lisens, som krever sikkerhetsklarering.
Selv med lisens og sikkerhetsklarering er det forbudt å gjøre opptak med luftbårne sensorsystemer over militære restriksjonsområder.
Søknadsskjema for lisens kan du finne her
Det er viktig at du legger ved korrekt utfylt personopplysningsblankett og taushetserklæring. Disse dokumentene finner du på denne siden (her finner du også veiledning til utfylling): https://www.nsm.stat.no/publikasjoner/skjema/
Photo

Har du, eller vurderer du å skaffe deg en drone? Vi ser på regler du må forholde deg til.
Etter at bruk av droner har blitt allmenn forlystelse, har stortinget sett det nødvendig å utarbeide regler for bruk av disse. For de aller fleste innebærer det lite endring, eller forenkling i forhold til dagens regelverk. Kun de store dronene stilles det strengere krav til.
Drone eller modellfly?
I media og i dagligtale, omtaler vi gjerne ubemannede flygende fartøyer, som får løft fra propeller, som droner. Luftfartstilsynet og den nye «Forskrift om luftfartøy som ikke har fører om bord» har en litt annen definisjon.
Droner
Droner er «innretninger som ikke har fører om bord, som beveger seg i luften og hvor flygingen har et annet formål enn rekreasjon, sport eller konkurranse». Disse omtales også som «luftfartøy som ikke har fører om bord»
Hvis du for eksempel skal fotografere og filme for å selge bildene, eller du flyr droner av andre grunner som ledd i en virksomhet, gjelder det andre regler, og de avhenger av vekten på dronen.
Felles for alle er at hvis du driver flygingen som virksomhet, må du melde fra til luftfartstilsynet ved virksomhetens oppstart og avslutning.
Modellfly
Modellfly er «innretninger som ikke har fører om bord, som beveger seg i luften og hvor flygingen kun har rekreasjon, sport eller konkurranse som formål»
Forskjellen er altså hva du bruker det til, ikke hva slags fartøy det er. Det betyr altså at hvis du bruker dronen din for gøy, følger du forskriften for modellfly. Hvis du bruker den til andre ting – er det forskriften for innretninger som ikke har fører om bord som gjelder. Modellfly skal ikke fly nærmere flyplasser enn 5km, og ikke nærmere mennesker, motorkjøretøy eller bygninger enn 150m. Det gjelder en del unntak fra denne regelen, som du finner under avsnittet om modellfly på luftfartstilsynets hjemmesider.
Maks 250g
Her er det fritt fram, men du kan ikke fly høyere enn 50m.
Maks 2,5kg (RO1)
De fleste rimelige droner faller inn i denne kategorien. Det er ganske fritt hva du kan gjøre, men du må holde dronen innenfor synsrekkevidde og kun fly i dagslys. Maksimal hastighet er 60 knop (111km/t), maks høyde er 120m og dronen må ha et system for automatisk nødlanding hvis du mister kontakten med det. Det er krav om ansvarsforsikring når du flyr droner i denne kategorien. Både DJI Phantom og 3D Robotics Solo er i denne kategorien.
For slike droner trenger du ikke lenger noen sertifisering for å drive kommersielt. Dette er en klar forenkling fra tidligere, og gjør det mye lettere for privatpersoner å tjene litt penger på slik virksomhet. Det er likevel krav om loggføring, og en del formelle ting må være på plass i virksomheten.
Hvis du skal fly droner kommersielt, sett deg inn i forskriftene som gjelder.
Over 2,5kg (RO2 og RO3)
Her er det langt strengere krav til brukeren, fartøyet og informasjonsplikten. DJI Inspire er i denne kategorien.
Hvis du skal fly droner kommersielt, sett deg inn i forskriftene som gjelder.
Pilot og fartøysjef i RO2 og RO3 må bestå en eksamen for å kunne utføre flyging. Eksamen vil gjennomføres elektronisk ved bruk av PC. Det vil bli utarbeidet flervalgs spørsmål som har 4 alternative svar, der ett av svaralternativene er korrekt. For å oppnå bestått må kandidaten ha minimum 75 % rette svar.
Luftfartstilsynet jobber med en samarbeidspartner (mulig Statens Vegvesen) for å få på plass ordning for gjennomføring av eksamen. Dette vil ta tid og inngå i et større prosjekt. Fristen for å bestå eksamen var i utgangspunktet fastsatt til 1. juni 2016, men siden etableringen av eksamensordningen tar lengre tid enn forventet, flyttes fristen til 1. januar 2017.
Kort oppsummert
Hvis du flyr for gøy (rekreasjon, sport, konkurranse): Oppfør deg ordentlig og hold trygg avstand. Hvis du flyr av andre grunner, sett deg grundig inn i regler og forskrifter. Det er ikke så veldig komplisert.

Eiendomsfoto med drone
I løpet av det siste året har markedet for drone, også kalt multikopter, økt betraktelig, spesielt etter at muligheten for fotografering fra disse luftbårne fartøyene har blitt mulig. Dette gir større fleksibilitet og flere muligheter innen fotografering fra luften.

 
Virtuell visning av huset og tomten
I flere år har de tradisjonelle fasadebildene av et hus vært eneste mulighet til å se for seg eiendommen før visning. Nå kan du la interesserte kjøperen få et innblikk i husets beliggenhet, nærliggende fasiliteter og ikke minst de flotte omgivelsene boligen har med eiendomsfoto fra Nybrott Consulting. Finn.no har i løpet av det siste året også åpnet for videovisning i boligannonser. Derfor tilbyr Nybrott Consulting også dronevideo av boligen og eiendommen.
Wait while more posts are being loaded