Profile cover photo
Profile photo
Nur Izatie
66 followers -
Welcome to my blog ❤️ Nur Izzati ❤️
Welcome to my blog ❤️ Nur Izzati ❤️

66 followers
About
Posts

Post has attachment
Goodies From PURINA !
Yeayy! Tak sangka pula dapat goodies dari PURINA ni. Bukan main seronok lagi sibulu kat rumah ni. Ni pertama kali Zati cuba bagi anak bulu ni makan brand ni, harap dia suka. Sebab sejenis dia ni, memilih sikit! Kelebihan Purina One ni adalah dari ingredient...
Goodies From PURINA !
Goodies From PURINA !
izatiesalim.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
5 Simple Ways To Get And Stay Happy ( Happiness Hacks )
HAPPINESS | Everyone seems to want it and people spend their lives searching for it... yet it often seems hard to find. For many people in today’s world, happiness is an elusive goal. These happiness hacks range from the simple to the grand, but they are al...
Add a comment...

Post has attachment
10 The Best Color Tools Web Design
WARNA memainkan peranan yang paling penting dalam sesebuah website atau blog. Sebab, dengan warna lah kita dapat menarik perhatian para pengunjung atau pembaca di sesebuah laman. Tapi, bermain dengan warna ni mesti ada teknik dan pengetahuan.
Sini Zati kon...
10 The Best Color Tools Web Design
10 The Best Color Tools Web Design
izatiesalim.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
TUTORIAL : Typewriter
Typewriter? Apa tu? Mesti korang tertanya-tanya kan? Contoh dia macam kat bawah ni Click me <button onclick="typeWriter()">Click me</button> <p id="demo"></p> <script style= "text/css"> var i = 0; var txt = 'Sila copy code dibawah ni ye.SELAMAT MENCUBA'; va...
TUTORIAL : Typewriter
TUTORIAL : Typewriter
izatiesalim.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
TUTORIAL : Shapes
Kali ni Zati nak bagi tutorial tentang macam mana nak buat bentuk menggunakan coding. Ada beberapa contoh shapes beserta code dia dibawah ni. Harap dapat membantu. 1 - Square <style type="text/css"> .square { height: 50px; width: 50px; background-color: #C4...
TUTORIAL : Shapes
TUTORIAL : Shapes
izatiesalim.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
TUTORIAL : Hoverable Sidebar Buttons
Untuk tutorial kali ni , korang boleh tengok contoh dia kat > PREVIEW < Code dia dibawah ni <style type="text/css"> #zatiSidenav a {   position: absolute;   left: -80px;   transition: 0.3s;   padding: 15px;   width: 100px;   text-decoration: none;   font-si...
TUTORIAL : Hoverable Sidebar Buttons
TUTORIAL : Hoverable Sidebar Buttons
izatiesalim.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
TUTORIAL : Flip Card
Panda Cute Hai Semua! SELAMAT MENCUBA YA Cuba korang gerakkan cursor korang kat Panda tu. Code dibawah ni. <style type="text/css"> .zatiflip-card {   background-color: transparent;   width: 300px;   height: 300px;   perspective: 1000px; } .zatiflip-card-inn...
TUTORIAL : Flip Card
TUTORIAL : Flip Card
izatiesalim.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
TUTORIAL : Copy To Clipboard
Tutorial ni senang je hehe. Contoh kat bawah ni. Copy text Cuba korang click copy text tu, dan cuba paste kan dekat mana-mana , kalau jadi tu, kira okey lah haha. Code dia kat bawah ni. <input id="myInput" type="text" value=" Hello World " /> <button onclic...
TUTORIAL : Copy To Clipboard
TUTORIAL : Copy To Clipboard
izatiesalim.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
TUTORIAL : Collapsible
Tutorial kali ni adalah Collapsible . Collapsible ni seakan sama je dengan Accordian Tab tu. Cuma dia lebih sikit tab dia. Contoh macam kat bawah ni. A Collapsible: Open Collapsible Dalam ni boleh letak text atau code. Collapsible Set: Open Section 1 Dalam ...
TUTORIAL : Collapsible
TUTORIAL : Collapsible
izatiesalim.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
TUTORIAL : Name Card (Author)
Bahagian Author ni selalu jadi tarikan para viewers blog kita kan? Contoh macam Zati punya sidebar Author . Follow tuto kat bawah ni 1. Layout > HTML/Javascript > Copy Paste code bawah ni <style type="text/css"> .zaticard { max-width: 300px; margin: auto; t...
TUTORIAL : Name Card (Author)
TUTORIAL : Name Card (Author)
izatiesalim.blogspot.com
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded