Profile cover photo
Profile photo
NT Websites
3 followers -
NT Websites
NT Websites

3 followers
About
NT Websites's posts

Post has attachment
Започна курса "WordPress по трудния начин", на който нашия управител, г-н Кръстев се записа, за да може да усъвършенства знанията си и нашите клиенти да остават още по-доволни, когато работим върху тяхната онлайн идентичност. 

Post has attachment
Част от екипа на NT Websites, заедно с нашия управител, г-н Кръстев присъствахме на първия по рода си у нас WooCommerce meetup. Събитието се състоя в CowOrKing Space by Puzl, а лектор бе Христо Панджаров - WordPress и SEO специалист в Siteground.

Post has attachment
Още 7 столични училища бяха посетени от нашия управител, г-н Николай Кръстев, който говори на тема "Интернет безопасност" пред учениците от 5-ти и 6-ти клас. Този път поканата дойде от Столична община - район “Витоша” и отново със съдействието на "Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни“. 

Post has attachment
Нашият управител, г-н Николай Кръстев бе лектор на шестото издание на Домейн Форум, състоял се в хотел Сенс в гр. София. Темата, която той представи бе "Брандинг на домейн имена".

Post has attachment
По покана на Столична община - район “Красно село” чрез Мартин Миланов от отдел “Просвета, Култура и Социални дейности” и със съдействието на "Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, нашият управител, г-н Николай Кръстев изнесе лекции в няколко столични училища на тема "Интернет безопасност”.

Post has attachment
WordPress е една от предпочитаните системи за управление на съдържанието. В предишна статия ви показахме как да отстраните проблем тип “бял екран”. Днес ще разгледаме други проблеми, които можете да срещнете при работата си, както и начинът, по който да ги отстраните. Независимо от това дали сте на споделен хостинг, или на специализиран WordPress хостинг, проблемите, с които ще се сблъскате, са едни и същи. 

Post has attachment
WordPress е най-популярната система за управляване на съдържанието (CMS – Content Management System) в световен мащаб. Според данните в момента на нея се движат около 1/4 от всички сайтове. Знаете, че когато една система стане малко по-популярна, веднага се намират “доброжелатели”, целящи да използват слабостите ѝ в неин ущърб. Преди няколко години в Интернет се появиха атаки към WordPress сайтове, целящи познаване на потребителските пароли. Ако за потребителите не е проблем да се намерят техните имена, то паролите са изключително проблемни.

Вграденият генератор на пароли всъщност генерира много силни пароли – цифри, символи, главни и малки букви. Проблемът обаче е, че потребителите не могат да ги запомнят. Затова те ги заменят с нещо лесно и просто, което могат да запомнят. Така хубавата и сложна парола “S57P4O-3[w” се превръща във qwerty, 123456, 12345678, testtest, 1qaz2wsx или просто password. В такива случаи разпознаването на паролите се превръща в детска игра. Само трябва да бъдат намерени списъци с лесни пароли от Интернет и се започва “бомбене” на нечий WordPress. Процесът на разпознаването натоварва сървъра, WordPress хостинга и използва повече процесорни ресурси, затова сега ще ви демонстрираме с няколко прости стъпки как да защитите вашия WordPress.

Post has attachment
Here’s a list of shortcuts; these shortcuts will save you (over time) hours of your life, maybe even days (depends how much time do you spend on WordPress, anyway).

Post has attachment
Имаме удоволствието да ви представим пълната програма на WordCamp Sofia 2016. Програмата е богата на лекции за разработка, дизайн, създаване на съдържание и оптимизация на сайтове с WordPress.

Post has attachment
На този ден преди 25 години първият уебсайт в света е пуснат онлайн пред публиката. Уебайтът, създаден от сър Тим Бърнърс-Лий е бил текстова страница с хиперлинкове, които били свързани с други уеб страници.
Wait while more posts are being loaded