Profile cover photo
Profile photo
Nomad & Villager
92 followers -
Nomad & Villager, Travels to the soul of the world
Nomad & Villager, Travels to the soul of the world

92 followers
About
Posts

Post has attachment
Tetereteteret! Dan volgt hier een dienstmededeling. Vanaf vandaag beginnen #NomadandVillager, Travels to the soul of the world officieel aan hun tweede boek. Terwijl in de Nederland de zon jullie kamertjes verwarmd, vliegen wij met #Icelandair en een piepklein vliegtuigje naar het nauwelijks bewoonde meest noordwestelijke puntje van #IJsland. Voor de kenners onder jullie: de streek waar de Netflixserie Trapped is opgenomen. Daar gaan wij op pad met de Hollandse Miriam. schoolbusschauffeur, vliegtuiginzwaaier, kroegeigenaar en schapenboerin ineen.
#Mystopover
Photo

Post has attachment
Ja Nomad kan dan wel lekker tot leven komen terwijl ze van een berg springt, maar zittend in een kroeg in #Kaapstad komt het leven pas echt voorbij. Afijn over eten, vreemdgaan met Larry en Eddy Murphy.
Tekst: Anneke de Bundel
Met dank aan +Chefs Warehouse & Canteen, +Bay Harbour Market, Hout Bay, +Chalk & Cork, +Mink & Trout, +Mzoli's Meat, Gugulethu (Cape Town) voor het heerlijke eten en de verhalen.

Post has attachment
Terrorisme hield Engeland in zijn greep. De Fransen kozen een nieuwe president met een veel oudere vrouw. En wij? Wij klaagden dat het te heet was want juni was wereldwijd de heetste maand. Villager vertrok naar Zuid-Afrika en Nomad viel met haar project School for Justice in de prijzen bij Cannes International Festival of Creativity. En waar waren jullie deze maand? De 5 best gelezen verhalen van juni.

Post has attachment
#Montana, in het hart van Amerika, niet direct een bestemming waar je aan denkt als je naar de Verenigde Staten afreist. Volgens de Amerikanen zelf is het een van de best bewaarde geheimen. Voor wie van outdooractiviteiten houdt én van cowboys. Mevrouw Nomad dus!

Tekst: Yvonne Dudock - Beeld: Nicole Franken

Post has attachment
Goedemaandag, afgelopen zaterdag werd in Arnhem een homostel afgetuigd omdat ze #handinhand liepen. Wij kruipen voor die gelegenheid bij elkaar in bed om onze steun te betuigen aan iedereen die het recht heeft van een ander te MOGEN houden.
Photo

Post has attachment
En tjsa wat deel je op de dag van de verkiezingen? Wij dachten aan #Londen. Nee, niet vanwege de Brexit, zo fatalistisch zijn we niet. Of we hopen in ieder geval dat het meevalt. Zo niet hebben we een aantal tips om je in Londen op grote hoogte te verstoppen.

Post has attachment
Twee jaar geleden ontmoette ik Miles in Istanboel. Ik wist toen nog niet hoe profetisch zijn woorden zouden zijn. Over minderheden, over democratie en een veranderende wereld. Ik denk nog vaak aan onze avonden met wijn, de straatkatten en een toekomst onder Erdogan. #Turkije

Post has attachment
Op de tv, boven de chauffeur, dreven auto’s zonder enig gevoel voor richting, door de straten. Voortgestuwd door een woede die vanuit de lucht werd gevoed. Ergens links buiten de bus bulkte de Ligurische zee tegen de Riviera di Ponente.

Post has attachment
Onlangs liet #Poetin een wet doorvoeren dat mannen die hun vrouw sloegen niet langer naar de gevangenis hoeven. Het zou immers sneu zijn voor de kinderen als papa zo wreed uit het gezin werd weggerukt. Het is een van de vele bizarre kronkelredeneringen in wetgeving waar het vrouwen betreft. Wij maakten een lijstje van dit soort fijne landen. Helaas is de realiteit omvangrijker dan ons lijstje. #vrouwendag #theworldsshame
Tekst: Anneke de Bundel - Beeld: Nicole Franken

Post has attachment
Het was een rare maand met veel Trump op de voorpagina. In Pakistan werd Valentijnsdag verboden. In Nederland stevenen we inmiddels op de verkiezingen van maart af en zorgde Arjan Lubach er voor dat half Nederland aan de Kamergotchi ging. Villager kreeg Sybrand die ze angstvallig niet probeerde te euthanaseren en Nomad liet Jan Roos creperen. De beste verhalen van februari 2017.
Wait while more posts are being loaded