Profile cover photo
Profile photo
Noest Advocatuur
3 followers
3 followers
About
Noest Advocatuur's posts

Post has attachment

Post has attachment
Daar gaan we weer. Ontslag op staande voet door Facebook. Opletten geblazen met social media.

Post has attachment
Op 1 juli 2015 krijgen we nieuw ontslagrecht en een nieuwe ontslagvergoeding: de transitievergoeding. Een magere vergoeding vergeleken bij de bedragen die we nu gewend zijn. Er blijft ongeveer 1/3 over! Lees hier wanneer werknemers er recht op hebben en hoeveel er voor u(w werknemer) overblijft.

Post has attachment
Wat een tumult! V&D verkeert in zwaar weer. Een faillissement lag op de loer. Ook werknemers moeten er aan geloven. Tenminste, dat dacht V&D. De rechter zag dat anders...

Post has attachment
Weet jij eigenlijk wat payrolling is? Payrolling komt en gaat in verschillende vormen. Maar is het nu een aanrader, of toch niet? Wat mij betreft is payrolling prima, maar het is wel belangrijk dat duidelijke afspraken worden gemaakt je weet waaraan je begint... Juridische valkuilen zijn er genoeg! Per 1 januari is de positie van de payrollwerknemer bovendien versterkt. Lees het allemaal in mijn nieuwe blog.

Post has attachment
Sinds 1 januari 2015 zijn de eerste veranderingen in het arbeidsrecht een feit. De veel besproken Wet Werk en Zekerheid is gedeeltelijk ingegaan en heeft gevolgen voor de praktijk van het concurrentiebeding, de proeftijd en tijdelijke contracten. Lees in mijn nieuwe column alles wat je moet weten.

Post has attachment
Een fotoreportage van je dochter op de Intensive Care is vast fantastisch. Zeker als die docht Miss International Netherlands is. Maar als je op de IC werkt en je je patiënten tijdens de fotosessie aan hun lot overlaat...? Geen goed plan!

Post has attachment
Vlak voor Sinterklaasavond nog even een speelse column voor de liefhebbers. Dit keer over een werkneemster die per ongeluk tegen een "haas of konijn" aanfietst en ten val komt. Ze stelt werkgever aansprakelijk voor haar schade. Hij had de weg maar konijnvrij moeten maken. Lees hier wat de rechter ervan vindt...

Post has attachment
Als een directrice van een kinderopvang organisatie een relatie met een voor kinderporno veroordeelde man blijkt te hebben, vliegt ze eruit. Tijdens de proeftijd.

Post has attachment
Wie bepaalt dat eigenlijk? Of de werknemer ziek is of niet? Hij kan zoveel zeggen toch...? En als hij nu weigert om op kantoor te komen voor een gesprek, kun je dan zijn loon inhouden?
Wait while more posts are being loaded