Profile cover photo
Profile photo
No Corners | De ICT Adviseur
3 followers
3 followers
About
Posts

Post has attachment
Een licentie is een overeenkomst waarin u het gebruiksrecht krijgt om bijvoorbeeld met bepaalde software of applicatie te werken. U mag de toepassing dus gebruiken, maar u bent geen eigenaar. In de regel mag u dus ook zelf geen aanpassingen aan de software of applicatie doorvoeren.

Er zijn verschillenden soorten licenties. Waar moet u nu vooral rekening mee houden bij het maken van keuzes voor de licenties voor uw bedrijf?

Meer lezen: https://www.nocorners.nl/blog/licenties-voor-software-waar-moet-u-rekening-mee-houden.html
Photo
Add a comment...

Post has attachment
“Op een netwerkbijeenkomst van de Open Coffee Club in Bergen op Zoom maakten we kennis met Peter, waar hij een presentatie gaf over de AVG en ICT. De presentatie was voor ons aanleiding voor een adviesgesprek, dat we onlangs hebben gehad met Peter. We hebben gesproken over het delen van gegevens via de cloud en de verschillende platforms die hier voor zijn, het maken van back-ups van onze bedrijfsgegevens en het bewaren van wachtwoorden. Daarnaast hebben we de AVG doorgenomen en kregen we van hem nog goede tips, waarmee wij de puntjes op de i kunnen zetten. Al met al een prima gesprek met een vakspecialist. Peter vertelt er graag en enthousiast over. Wij bevelen hem van harte aan!”

Lianka Vermeulen & Hannie Aalbrechtse | To Assist Grenzeloze Dienstverlening
Photo
Add a comment...

Post has attachment
In onze maatschappij is ICT een steeds belangrijkere factor en daarmee dus ook voor mkb-bedrijven. ICT levert direct of indirect een belangrijke bijdrage aan het uitvoeren van kerntaken. Als organisatie moet u deze kerntaken dus in beeld hebben én houden. Welke taken zijn nu écht belangrijk.

De financiële administratie is zeker belangrijk, maar medicijnen verstrekken in de zorg of ervoor zorgen dat patiënten conform hun dieet het juiste te eten en drinken krijgen is vele malen belangrijker. Of kinderen aan de juiste ouders meegeven na een bezoek aan de kinderopvang. Dat zijn de echte kerntaken.

Lees het volledige artikel »
https://www.nocorners.nl/blog/ict-nodig-bij-belangrijke-kerntaken-maak-een-calamiteitenplan.html
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Mail is tegenwoordig net zo belangrijk als telefonie en misschien nog wel belangrijker. Maar e-mailen kent ook een aantal nadelen. SPAM, het ontvangen van junkmail, is één van die belangrijkste nadelen. Alles wat voor de ontvanger van geen waarde is, noem je junkmail.

Redenen
Er zijn verschillende redenen voor het versturen van junkmail:
• Reclame maken voor een product of dienst. Voor het versturen van reclame naar particulieren of bedrijven zijn overigens de regels niet hetzelfde.
• Versturen van nepberichten: een hoax.
• Versturen van berichten met een virus. Zochten hackers vroeger nog vooral toegang tot systemen (fishing), tegenwoordig nemen ze gegevens in gijzeling.

Lees het volledige artikel » https://www.nocorners.nl/blog/hoe-kunt-u-junkmail-voorkomen.html
Photo
Add a comment...

Onlangs vroegen Peter van der Puyl (No Corners) en Mark van Loo (Van Loo van Riel Advocaten) mij om een recensie te geven over hun boek 'Het ICT ABC'. Dat doe ik uiteraard graag.

Vooral omdat ik het een briljant idee vind om ICT en Recht op deze manier met elkaar te verbinden. Het boek is logisch ingedeeld en zeer makkelijk leesbaar. Voor een digibeet, zoals ik, een aanrader.

Ik besef me dat het boek niet volledig kan zijn, maar als het bedoeld is om ondernemers wakker te schudden, is dat zeer zeker gelukt. Ik waardeer vooral de tips van beide heren. Een prima initiatief!

Gerdi Evers
FAIRe Advocaten & Mediators
Add a comment...

Post has attachment
U hebt een goed idee en wil daarvoor een applicatie of website laten ontwikkelen. Of u hebt een of meerdere applicaties waarvoor u maatwerk wil laten ontwikkelen. Dat kan een prima oplossing zijn, maar van wie is dat maatwerk nu eigenlijk?
Bezit

Bij het bouwen van een website of applicatie wordt een broncode gebruikt. U mag misschien de toepassing wel gebruiken, maar bent u dan ook de eigenaar? En wanneer er beeldmateriaal is gebruikt, is dat beeldmateriaal dan ook van u, of moet u daar juist rechten over betalen?

Lees het volledige artikel op:
https://www.nocorners.nl/blog/intellectueel-eigendom-hoe-zit-het-nu-eigenlijk.html
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Frank Vrolijk van Kies Uw Accountant:
“Een handig boekje vol tips. Voor een deel reminders die vooral ook een wake up call zijn, maar zeker ook nieuwe items en minder bekende zaken zoals virtualisatie komen aan bod. En je leert vanzelf waar je meer diepgang nodig hebt. Een aanrader!”

Download het e-boek GRATIS!
http://eepurl.com/dxkfXr
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Waarom een goede back-up absolute noodzaak is

Het herstellen van ICT gedragen functies binnen uw organisatie heeft alles te maken met de gewenste beschikbaarheid van deze functies.

Beschikbaarheid
Kunt u geen halve dag zonder een bepaalde toepassing? Wat gebeurt er dan als u deze functie zou moeten herstellen? Stel dat er bijvoorbeeld vervangende hardware moet komen? Zijn uw verwachtingen dan reëel? En hoe belangrijk is de beschikbaarheid van deze toepassing? Gaat het bijvoorbeeld om uw facturen, planning of opdrachten? Of moet de prioriteit liggen bij andere belangrijke zaken als het uitdelen van medicijnen, verstrekken van maaltijden of toegangscontroles? Met andere woorden: wat zijn de echte kerntaken van uw organisatie?

Lees het volledige artikel :
https://www.nocorners.nl/blog/waarom-een-goede-back-up-absolute-noodzaak-is.html
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Suzan Reuvers van Dakopbouw Totaal | Aanbouw Totaal | Prefab Totaal:

“Het ICT-ABC is een verademing voor alle mensen die net als ik niets hebben met en niets begrijpen van ICT. We moeten er wat mee, maar wat dan? Ik denk dat er vele mensen tegen dit soort zaken aanhikken en het steeds zo lang mogelijk uitstellen en vooruit schuiven. Een voorbeeld voor mij is bijvoorbeeld de AVG. De summiere informatievoorziening die hiervoor beschikbaar is, maakt het voor kleine bedrijven erg lastig om te weten wat je nu wel en niet moet doen en geregeld moet hebben.
Bij ICT en recht denk ik vaak aan niet te begrijpen informatie, geschreven op een manier die niet te volgen is en waarbij ik de draad steeds kwijt ben. Het ICT-ABC is in heldere jip-en-janneketaal geschreven, waardoor het zeer begrijpelijk en interessant is. De tips op ICT- en juridisch gebied geven alle onderwerpen van A tot Z genoeg handvatten om er iets mee te kunnen.
Een zeer groot pluspunt is dat het geen ellenlange teksten zijn, maar korte stukken in begrijpelijke heldere taal. Leuk vormgegeven met prettige kleuren en indeling.
ICT en AVG zijn na het lezen van het ICT-ABC geen onbegrijpelijke brei meer. Met deze tips kun je makkelijk aan de slag en krijg je zelfs bijna zin om alles op orde te maken en te waarborgen. Erg blij mee, goed gedaan! Kan iedereen aanraden om dit te lezen.”

Download het e-boek GRATIS!
http://eepurl.com/dxkfXr
Photo
Add a comment...

Post has attachment
HOE VOORKOM JE GIJZELING VAN UW GEGEVENS

Het zal u maar gebeuren… al uw digitale gegevens zijn door hackers versleuteld en u kunt niets meer. Duurt deze situatie 21 dagen, dan is het 97% zeker dat uw organisatie dit niet overleeft. Een onafhankelijk onderzoek heeft dat uitgewezen. Bovendien blijft de impact zeven jaar merkbaar.

Bewustwording is een heel belangrijk aspect bij het voorkomen van gijzeling van uw gegevens. Maak uw medewerkers bewust van de risico’s wanneer bijvoorbeeld een onbekende mail binnenkomt of bepaalde websites bezocht worden. Hackers worden steeds inventiever in het verspreiden van virussen en andere manieren om gegevens te gijzelen.

Lees het volledige artikel » http://ow.ly/F2UC30lQPkX
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded