Profile cover photo
Profile photo
Niels Jensen
252 followers -
Safety is the art of working properly
Safety is the art of working properly

252 followers
About
Niels's posts

Post has attachment
Det kan godt været vi skal have sådanne nationale certificater, men først skal vi have lært institutioner som #DTU at lave deres bruger rettede systemer på den rigtige måde.

For nogle år siden blev jeg inviteret til en konference på #DTU og i forbindelse med denne ville de have mig til at bruge et system, som åbent fortalte, at mit password til systemet blev gemt i klar tekst. Jeg nægtede simpelthen at bruge systemet, og sendte min tilmelding direkte til den ansvarlige sekretær. Hvordan klarede tingene ved jeg ikke, man der var et navneskilt til mig, da konference startede.

Nu har #DTU også endelig fået et gæste login til deres WiFi netværk, men hvor gang jeg forsøger at logge på fra min Chrome browser, bliver jeg advaret om, at det ikke er sikkert.

Det kan godt være at #DTU har landets højeste tekniske ekspertise, men tilsyneladende sidder de ikke i deres IT-afdeling.

Post has attachment
Yesterday I attended an Open Source Community Day at Metropol's Campus Nørrrebro. The event was arranged by www.opensourcedays.org. It featured 3 parallel tracks of presentations and a small exhibition area, where a few of the sponsors bothered to show up for the community day.

When we arrived at the reception panic stroke. We had pre-ordered our tickets through ticketmaster and showed an enlarged copy of bar code for the receptionist to scan. In my case she said the computer system was down, so she could not scan the ticket, and then she started looking for my name on the ticket and wrote my name by hand on a badge. In my friends case another receptionist started looking for a pre-printed ticket and badge holder on the table. The badge holders were A6 size, so the A5 paper badge had to be folded before it could be put in the batch holder.
I wonder what happened to the label printers used at past OSD Community Days? At past community day events these label printers were used to effectively print badge, info about wifi network, and tickets for lunch. At this years event lunch were not included, and there seemed to be no way to connect to the wifi - if your were not a student at Campus Nørrebro. Clearly this years OSD Community Day was a less professional experience, than in the past.

Unfortunately the good presentation were outnumbered by the bad ones. Hanno gave an excellent presentation "Is Linux Desktop security worse that Windows?" , Georg Koppen gave an excellent presentation "Surfing the Web over Tpr with the Tor Browser" in which he pointed out contributions, which the Tor Browser team has made to Firefox to improve privacy, and the day finished with Alicia Gibb talking about "Open Source Hardware". The presenters of the opening keynote had not thought about they wanted their listeners to do after the presentation, and a developer from the Kapano Groupwere had not thought about why people should pay for his services instead of those of Google or Microsoft - his clear competitors. #OSD2017
Photo

Post has attachment
Åbenbart har adskillige transportministre gennem seks år fortiet risikoen ved det nye signalsystem til de danske jernbaner.

Uheldigvis har det taget næsten lige så lang tid, for den danske presse at få fat på denne nyhed. Hvad er der dog sket med åbenheden i vort såkaldt demokratiske samfund.

Tilsynelandende har en serie transportministre brugt samme metode, som har været brugt omkring mange offentlige IT systemer. Det kaldes selektiv information til offentlighed og aftalepartnere.

Jeg synes ikke, at det er særlig demokratisk.

Post has attachment
Hvornår vågner Ole Birk op fra sin tornerosesøvn? Diktatur er meget nemmere end demokrati. Demokratiet har sin pris, og det er, at folk skal have tid til at udøve deres demokratiske rettigheder.

Det er beskæmmende, at et flertal i Folketinget tilsyneladende går ind for, at sætte demokratiet ud af kraft i forbindelse med et museums-byggeri. Her gik man lige og troede, at DF var en demokratiets vogter. Men det viser sig ikke at være tilfældet.

Loven og udbudet skal jo blot antage, at der kommer klager, så entreprenørene kan tage højde for det i deres bud. Det tror jeg godt de kan finde ud af.

Post has attachment
Det ser ud til, at Google nu bruger samme strategi, som Microsoft gjorde i halvfemserne. Microsoft satsede dengang på, at få brugerne til at bruge deres produkter hjemme, og så fuldt virksomhederne i stort tal med.

Nu gør Google noget tilsvarende. De stiller en række services gratis til rådighed for privatpersoner, som så bliver vandt til bruge Google services i deres privatliv, og derfor efterspørger samme funktionalitet på deres arbejdsplads. Og det har Microsoft store problemer med at levere.

Men kan skal blot prøve den nye grænseflade på LinkedIn, og inden for mindre end et minut ved man, at den loader betydeligt langsommere end den gamle. Det har vi ikke tid til vente på #Microsoft .

Google reagerer tilsyneladende på dette problem med deres nye G Suite initiativ.

Post has attachment
This appear to be the only way to get a Pixel XL in DK

Post has attachment
Dagens evangelietekst handler om Jesus møde med en kanaanæisk kvinde. Tidligere på ugen var jeg til et prædikenværksted, hvor en større gruppe kirkegængere fra Slangerup Kirke diskuterede dagens tekst. Det var en rigtig god workshop.

Efterfølgende inspirerede den mig til at opsætte dialogen mellem Jesus og kvinden som et lille rollespil, og derefter "oversætte" replikkerne til en samtale mellem en kvinde fra en af flygtningelejrene i det sydlige Libanon og en af os.
Her er et link til regnearket https://docs.google.com/spreadsheets/d/1ANpsLaCWckCJF6XRuuXbi7gAjTxPzQPOYaoEniMsRGM/edit?usp=sharing
Photo

Post has attachment
Jeg er ikke enig de holdninger, som den DF og den hollandske politiker Wilders har omkring invandrere og flygtninge. Allligevil forekommer det mig korrekt, at Tyskland og Holland forhindre repræsentanter for den tyrkiske regeringer i at holde vælgermøder i deres lande, når oppositionen ikke har mulighed for noget tilsvarende.

Efter min personlige holdning, så har Tyrkiet gennem de seneste års tid bevæget sig væk fra at være et demokratisk land. Det er ærgeligt, og betyder, at der er lange udsigter til at Tyrkiet bliver en del af EU, som også Det europæiske Parlament har givet udtryk for. Det vil være imod holdningerne i de fleste europæiske lande at optage det nuværende Tyrkiet i EU. Landet opfylder ikke de nødvendige demokratiske kriterier for at være med i klubben.

Post has attachment
Late on a real spring day in Slangerup. Our anemones are closing up for the night. Temperatures almost went double digit.
Photo

Post has attachment
Kære Danske Politikere.

Se så, at få afskaffet sommertid hurtigst muligt. Der er faktisk ikke nogen grunde til at beholde denne praksis med at stille uret frem og tilbage to gange hver år. De skabe uro hos den enkelte og også hos dyrene, som krydser vore veje.

Faktisk kan forskere ved det canadiske University of Alberta i Edmonton, Canada ikke kunnet finde nogensomhelst gode grunde til at beholde sommertid.
Wait while more posts are being loaded