Profile cover photo
Profile photo
Nicolaj Kirkgaard Nielsen
156 followers -
User experience og web frontends
User experience og web frontends

156 followers
About
Posts

Post has attachment
Se mine slides fra Succes Online i Esbjerg i går. 

"Få et website, der sælger bedre"

Indhold:
Hvad er brugeroplevelse?
Lær dine kunder bedre at kende.
10 tips og tricks til et bedre website. 
Add a comment...

Post has attachment
Jeg elsker inbox zero.

Det er en virkelig rar fornemmelse at have separation imellem mails jeg skal tage action på, "læs og smid væk" mails og mails, der skal gemmes til reference senere. 

Jeg elsker Evernote og planlægger min tid meget tæt i Google Calendar, men bruger også to-do apps. For en måneds tid siden faldt jeg så over ZenDone, der integrerer de tre dele i én. 

Det passer perfekt til min måde at arbejde på. Tjek det ud, hvis du mangler noget lignende. 

Edit: Det er ikke et affiliate link, jeg ville bare dele min oplevelse :)
Add a comment...

Post has attachment
Brug af Personlig Identificerende Information i Google Analytics. 

Det er alment kendt, at man ikke må gemme PII i Google Analytics. Men efter en hurtig Google søgning, kan jeg se at Googles holdning har ændret sig med årene og det har deres betingelser også. 

Se f.eks. denne artikel fra Justin Cutroni, der specifikt deler en teknik, der knytter bruger-id'er sammen med en CRM database:
http://cutroni.com/blog/2011/05/05/merging-google-analytics-with-your-data-warehouse/

Bottom line:
Du må gerne gemme et personligt, unikt id på dine brugere, så længe Google eller andre, der kigger på dataet, ikke kan udlede noget information ud fra det ID. 

Altså, kan du i Google Analytics godt gemme information om hvilke brugere, der har logget ind i en Wordpress løsning, som +Benny Christen Grandahl spurgte om den anden dag. Du skal blot gemme bruger-id'et som tilpasset variabel, event eller lign.

Se desuden vedhæftede link for mere information. 

Edit: Det er lovligt ifølge Google's retningslinjer. Men vi er stadig i tvivl om, hvordan det hænger sammen ifølge dansk/eu lovgivning.

Post has attachment
Nogen der har erfaringer med custom dimension og metrics i Universal Analytics? Er det f.eks. muligt at tracke data om en side, f.eks. antal kommentarer, navn på forfatter eller en pris på en produktside?

Jeg synes dokumentationen er sparsom. De beskriver dog nogle scenarier ca. midt på denne side: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/upgrade/?hl=da

Post has shared content
Jeg er med på, at fagudtryk og lovmæssige formuleringer er nødvendige, men kunne man ikke oversætte formuleringerne til menneskesprog og gemme lovmæssighederne visuelt for os, der ikke fatter det?

Eller måske endda en valgmulighed:
[  ] Giv mig den lovmæssigt korrekte formulering
[x] Fortæl mig det på dansk
Skat.dk kan ikke undgå svære fagudtryk pga. loven. Derfor kan man nu godt bruge et sprog alle kan forstå. http://buff.ly/H6rEpb #usability
Add a comment...

Post has shared content
Hvad er en oplevelse egentlig?

Er det den process du leder dine kunder igennem på dit website? Er det de ord og billeder du vælger i dit indhold? Er det designet?

Svaret er: ingen af delene.

Men alle dele spiller ind i helheden. Derfor spænder oplevelsesdesign (User Experience design) over mange discipliner, der alle spiller ind i hinanden.

I dagens video fortæller jeg en case, der viser, at oplevelsen er ligegyldig, hvis den opfattes negativt. Til gengæld betyder det også, at du kan råde bod på de trælse dele af din købeoplevelse.
Add a comment...

Post has shared content
Kender du din målgruppe godt nok?

Det er let at komme til at tænke, at vi skal kommunikere noget ud til folk. Men det skal vi ikke. Vi skal tale til deres behov og ønsker, deres ambitioner og utrygheder. Så vi kan gøre dem trygge og glade, ambitiøse og tilfredse. Vi skal nærmere kommunikere ind til dem end ud. Sådan en slags "pull vs. push" tankegang.

I videoen herunder deler jeg en teknik, der kan få dit fokus tilbage på målgruppen. Teknikken er simpel og hurtig - den tager kun 5 minutter. Men lad dig ikke narre. Den er god og effektfuld. Og den virker hver gang.
Add a comment...

Post has attachment
Spændende betragtninger om Netflix og TV mediet som helhed.
Add a comment...

Post has shared content
User Experience, eller brugeroplevelse som det hedder på dansk, kan være svært at forklare. 

Heldigvis er der en kort og simpel måde at definere udtrykket på (se videoen herunder). 

User Experience er en videreudvikling af brugervenlighed og bygger ovenpå koncepterne fra den disciplin. Det handler ikke mere blot om website, der er let at bruge men om et website, der ændrer folks tanker, gør dem begejstrede og gør en forskel. 

Lyder det flyvsk og ukonkret?
Det er det bestemt ikke og i videoen forklarer jeg blandt andet, hvordan Starbucks har brugt konceptet med stor succes. 
Add a comment...

Post has shared content
Hvis du talte til folk, som du taler til dem i din markedsføring: 
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded