Profile cover photo
Profile photo
Nem fontos.hu
About
Posts

Post has attachment
A gyermekvállalás komoly dolog, de mi határozza meg, hogy az ember készen áll-e az anyaságra illetve az apaságra? Vajon elég-e, ha valaki érettnek érzi magát már hozzá, vagy kell-e a biztos anyagi háttér is? Vagy csak a kor számít? Ez a három tényező szokott a legtöbbször dominálni a tekintetben, hogy mikor van itt az ideje a gyermekvállalásnak.
Add a comment...

Post has attachment
Az Adobe szoftverek (pl.: Photoshop, Lightroom, Premiere) nagy része nem kínál beállítási lehetőséget arra, hogy kedvünk szerinti meghajtóra (partícióra) telepítsük őket, pedig az idő előrehaladtával egyre kevesebb lesz a tárhelyünk, és jól jönne egy ilyen lehetőség.
Add a comment...

Post has attachment
Az utóbbi egy-két évben mondhatni divattá vált az egészséges étkezés. De az egészségesnek nevezett ételek és italok között is akadnak húzó termékek, ilyen például a kókusz. Ha körülnézünk a boltok polcain, biztosan találunk kókuszos testápolót, sampont, tusfürdőt. Egyre több helyen árulnak kókuszlisztet, kókuszolajat, kókusztejet és ami a legnagyobb újdonság, maga a kókuszvíz, ami egyenesen az otthonunkba varázsolja a trópusi hangulatot. De valóban ekkora erővel bír ez a csonthéjas növény, vagy csak városi legendáról van szó, amit pusztán üzleti célból kezdtek el terjeszteni?
Add a comment...

Post has attachment
Vannak színek, melyek szomorúvá tesznek, és olyanok is, melyek derűt hordoznak magukban. A klasszikus alapszínek közül a piros igazán formabontó szín, de a narancssárga és a zöld bizonyos árnyalata is jelentőséggel bír egyes esetekben. Attól függően ugyanis, hogy nézzük, magunkon viseljük, vagy netán esszük, számít, milyen színről beszélünk. Jellemzően mindenkinek vannak kedvenc árnyalatai, melyeket szívesen lát maga körül. Nem véletlen, hogy a sötét színek ruházatban teljesednek ki, a világosak pedig újabban a lakás falát terítik be. Ízléstől, igénytől függ, ki mely színnel kíván harmóniában élni.
Add a comment...

Post has attachment
A horkolás talán az egyik legidegesítőbb dolog. Főként annak, aki hallja az egészet, aki a szituáció elszenvedő alanya, aki nem tudja magát éjjelente kipihenni a fülsüketítő horkolás miatt. Szólni azért nem mer az ember, mert hát aki horkol, az végül is nem tehet erről, legfeljebb annyi lehet a horkoló ember hibája, ha nem kezeli ezt a problémát megfelelően és érdemben nem is szeretne változtatni ezen. Napjainkban már sokféle készítmény, és módszer létezik a horkolás enyhítésére és annak megszüntetésére. Mivel a jelenség leggyakoribb oka az elhízás, nincs más tennivaló: le kell fogyni! Ez jót tesz a szervezetnek, az egészségnek, ráadásul a horkolás is megszüntethető. Persze nem csak az elhízás lehet a kiváltó ok, mindjárt mondjuk, mit lehet tudni pontosan a horkolásról és az azt kiváltó tünetekről és okokról.
Add a comment...

Post has attachment
Lehet, hogy az Ön fejében is megfordult már, hogy kutyát tartson otthonában, de aztán még sem tette, mert felmerült számtalan akadály. Lelke mélyén hiába szeretett volna egy farkaskutyát hazavinni, mégsem tette, mert úgy gondolta, nagy macerával jár tartása. Amennyiben lakásban él, érthető, ha ódzkodik a négylábú vásárlásától, hisz számtalan nehézséggel járhat felelősségteljes gondozása. Naponta többször kell kivinni, rendszeresen etetni és még sorolhatnánk.
Add a comment...

Post has attachment
Gyakran hajlamosak vagyunk úgy vélekedni, hogy ami régi, biztos, hogy rossz. Nemcsak tárgyak esetén vagyunk szkeptikusak a működést illetően, de a hagyományok terén is formabontóak kívánunk lenni. Mintha minden szokás, amit őseink hagyományoztak ránk, nem megfelelő lenne a 21. században és szükséges lenne modernizálni. Történelmi és kulturális örökségeink részeit vizslatjuk, és ha kivetni valót találunk bennük, akkor szokásrendszerünkből kidobjuk, mint valami szemetet, amire többé nincs szükség. Pedig sokszor bebizonyosodott már, hogy modern világ ide vagy oda, azért jól hasznosíthatók eleink tapasztalata az élet dolgait illetően.
Add a comment...

Post has attachment
Számtalan weboldalon megtalálhatjuk a Németországi ünnepnapok, munkaszüneti napok (szabadnapok) listáját az interneten. Csak egyetlen egy, ici-pici bökkenő van ezekkel, mégpedig az, hogy ha hasznosítani szeretnénk a számunkra felkínált információt, akkor vagy jegyzetelnünk, vagy memorizálnunk kell azokat.
Add a comment...

Post has attachment
Sokat hangoztatott mondás, hogy aki nincs regisztrálva legalább egy közösségi oldalra, az nem is létezik igazán. Ez főleg azok szájából hangzik el, akik aktív használói ezeknek az oldalaknak, de nem biztos, hogy arra is használják, amire valóban kitalálták.
Add a comment...

Post has attachment
Ma Magyarországon 16 év az iskolakötelezettség korhatára. Tehát amíg a gyerkőc nem tölti be a 16. életévét, addig kötelező valamilyen tanintézménybe járnia. Viszont a mai munkaerőpiacot elnézve, megéri-e a gimnáziumi évek után egyetemre menni, vagy inkább valamilyen szakmunka mellett érdemes letenni a voksot?
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded