Σε προηγούμενες αναρτήσεις μου είχα σχολιάσει ακροθιγώς το περίφημο τζάμπα γεύμα, στο οποίο έχουν αναφερθεί πολλοί ιδιοφυείς φυσικοί, όπως ο περίφημος Stephen Hawking. Ο όρος "τζάμπα γεύμα" προφανώς υποδηλώνει ότι το σύμπαν, αλλά και το φαινόμενο της ζωής, είναι μία ανακατανομή του τίποτα.

Το εκπληκτικό είναι ότι αυτή η θέση βασίζεται σε 2 τεκμηριωμένα επιστημονικά συμπεράσματα, που ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν έχουν ακόμη διαχυθεί στην ανθρώπινη συνείδηση. Αυτά είναι:

1) Έχει αποδειχθεί πειραματικά, ότι η συνολική ενέργεια του Σύμπαντος είναι μηδέν (επίπεδο - Ευκλείδιο σύμπαν!) και συνεπώς δεν απαιτείται δημιουργός ή ενέργεια για να δημιουργηθεί κάτι από το "τίποτα". Αρκεί μία μεγάλη κβαντική διακύμανση του κενού (στο πλαίσιο της Αρχής Απροσδιοριστίας του Heisenberg) ώστε το Σύμπαν να ξεπηδήσει αυθόρμητα από το τίποτα!

και

2) ο χρόνος δημιουργήθηκε αυθόρμητα ΜΕΤΑ το Big Bang (κατά τη στιγμή της Μεγάλης Έκρηξης ήταν παγωμένος). Συνεπώς, ΔΕΝ υπήρχε χρόνος ΠΡΙΝ από το Big Bang ώστε να φιλοξενήσει κάποιο .. δημιουργό. Επιτέλους, η Επιστήμη βρήκε ένα υπέροχο, τεκμηριωμένο παράδειγμα, όπου η αιτιοκρατία καταρρέει!

Είναι λοιπόν προφανές γιατί, η επιλογή μεταξύ:

α) κάποιου αυθαίρετου δημιουργού, ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε αποκλειστικά σε δεισιδαίμονες εβραίους βοσκούς στη Μέση Ανατολή την εποχή του Χαλκού,

και

β) της τεκμηριωμένης επιστημονικής θέσης, που βασίζεται στην state-of-the-art γνώση της σύγχρονης Αστροφυσικής,

είναι εύκολη υπόθεση για ανθρώπους σαν εμένα, οι οποίοι προτιμούν το δεύτερο ενδεχόμενο, επειδή είναι συντριπτικά πολύ πιο πιθανό από το πρώτο αφελές, ανθρωπογενές κατασκεύασμα :)))
Shared publicly