Profile cover photo
Profile photo
Radio Luisteren
10 followers -
Radio Luisteren
Radio Luisteren

10 followers
About
Posts

Post has attachment
Add a comment...

De komende 20 jaar zal er nog gewoon uitgezonden worden via de FM. Die voorspelling heeft voorzitter AB Trik van de Nederlandse Vereniging van Commerciële Radio zenders (VCR) en algemeen directeur van de Sky Radio Group gedaan bij BNR. "Alles wordt uiteindelijk digitaal, denk ik. Maar ik denk wel dat het de komende jaren meer gaat versnipperen. Met DAB, DAB+ en online. Maar er zijn ook nog altijd mensen die naar de middengolf luisteren."

Dat ziet ook radio-ondernemer Erik de Zwart. "We hebben 36 miljoen FM-radio's in Nederland en die moeten we niet meteen weggooien", aldus de Zwart. "Voordat je die allemaal vervangen hebt voor DAB-radio's ben je wel ff bezig."
Add a comment...

Op de Beestenmarkt in Leiden zijn vandaag de voorbereidingen voor de bouw van het Glazen Huis van 3FM gestart. Dit meldt Omroep West. Op 18 december sluiten Coen Swijnenberg, Gerard Ekdom en Timur Perlin zich in het huis op.
Door zes dagen niet te eten en non-stop radio te maken halen de dj's geld op voor het Rode Kruis. Het geld gaat dit jaar naar moeders die zijn geraakt door oorlog en alleen voor de zorg van hun gezin opdraaien. Vorig jaar werd er ruim 7,1 miljoen euro opgehaald.
Add a comment...

Radio 538 en 3FM lopen verder uit op de concurrentie. Radio 538 blijft de absolute marktleider met een marktaandeel van 12,2 procent. Dit blijkt uit de luistercijfers van Intomart GFK over de periode september-oktober. 3FM volgt de nummer één op 2,4 procent en Radio 2 staat op de derde plaats op 3,1 procent.

Sky Radio, Radio 1, 100%NL, Slam!FM en de regionale omroepen moeten allemaal inleveren. Q-music, Veronica, Radio 5, 10 Gold en de beide zenders van Arrow stijgen in marktaandeel. In deze meetperiode kwam het vermogen van de zendmast in Lopik weer grotendeels terug. In het noorden van het land zijn nog wel ontvangstproblemen.
Aan het onderzoek deden 9.431 respondenten mee van 10 jaar en ouder. De gemiddelde luistertijd is in deze periode 3 uur en 14 minuten per dag en is daarmee veertien minuten langer dan in de vorige periode.


Stijgers Arrow Classic Rock, Arrow Jazz FM, E Power Radio, Overige zenders, Q-music, Radio 10 Gold, Radio 3FM, Radio 5, Radio 538 en Radio Veronica
Dalers 100%NL, ORN Radio, Radio 1, Sky Radio en Slam!FM
Gelijk BNR Nieuwsradio, Classic FM, Radio 2, Radio 4 en Radio 6 soul en jazz
Add a comment...

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded