Profile cover photo
Profile photo
NV Westerscheldetunnel
28 followers -
Deze pagina bevat informatie over het bedrijf N.V. Westerscheldetunnel, beheerder van de Westerscheldetunnel en de Sluiskiltunnel.
Deze pagina bevat informatie over het bedrijf N.V. Westerscheldetunnel, beheerder van de Westerscheldetunnel en de Sluiskiltunnel.

28 followers
About
Posts

Post has attachment
Je hebt ze vast al eens zien hangen als je door de Westerscheldetunnel of Sluiskiltunnel rijdt: de hulpposten die om de 50 meter aan de zijkant in de tunnelwand zitten. Deze kun je openen in geval van nood. Via de telefoon in de hulppost kun je de tunneloperator (die 24/7 de tunnel in de gaten houdt) vertellen wat er aan de hand is.

Op het moment dat je een hulppost opent, gaat er in de controlekamer een alarm af. Ook wordt er gelijk een camera op je gericht en ben je dus in beeld bij de tunneloperator die jou ziet staan. De operator vertelt je vervolgens wat er gaat gebeuren en wat jij kan doen.

Naast een telefoon vind je ook een brandslang en schuimblusser in de hulppost.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Als je elke dag door de Westerscheldetunnel rijdt, weet je ondertussen vast wel welke laan je moet hebben. Maar het kan zijn dat je hier niet zo vaak komt en dan moet je misschien even zoeken. Daarom helpen we je graag een handje!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Heb jij de tijdelijke gele verkeersborden al zien staan? In de avond en nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 juni 2018 is de Westerscheldetunnel namelijk tussen 20.30 en 04.00 uur in beide richtingen volledig afgesloten voor groot onderhoud. Het verkeer wordt omgeleid via Antwerpen. Met tijdelijke gele verkeersborden wordt de omleidingsroute aangegeven.

Eén keer per jaar wordt groot onderhoud verricht aan de Westerscheldetunnel en de tunnelweg. Alle onderhoudswerkzaamheden waarvoor het nodig is dat de tunnel volledig autovrij is, sparen we op voor deze ene nacht. Zo wordt bijvoorbeeld het volledige elektrische systeem nagekeken, omdat het dan mogelijk is om de spanning er even af te halen. We inspecteren het asfalt en doen waar nodig reparaties. De belijning en borden worden schoongemaakt, lampen gecontroleerd, muren gewassen, straatkolken gereinigd, schades gerepareerd et cetera. We pakken dus flink uit, in totaal zijn er zeker 150 mensen aan de slag tijdens zo´n afsluiting.

Tijdens deze jaarlijkse totaalafsluiting vindt niet alleen groot onderhoud plaats, maar is er ook een grootschalige rampenoefening. Deze oefening wordt georganiseerd voor en door de calamiteitenorganisatie van de N.V. Westerscheldetunnel en de hulpdiensten (politie, brandweer, ambulance). Zo zijn we goed voorbereid als er daadwerkelijk een calamiteit plaatsvindt. Het is wettelijk verplicht om minimaal een keer in de vier jaar zo’n grote calamiteitenoefening te houden. De scenario’s die geoefend worden verschillen iedere keer. Om zo min mogelijk verkeersoverlast te veroorzaken, combineren we de oefening met onderhoudswerkzaamheden.

Een keer per jaar wordt de Westerscheldetunnel hiervoor dus een avond en een nacht helemaal afgesloten. Voor het verkeer geldt er dan een omleiding via Antwerpen. Dat wordt ons niet altijd in dank afgenomen. Begrijpelijk, maar voor ons en ook voor veiligheid van onze klanten is die ene nacht in het jaar wel heel belangrijk. We kondigen de totaalafsluiting ruim van te voren aan, zodat iedereen op de hoogte is en een alternatieve route kan kiezen of de reis kan uitstellen.

Onze excuses voor het ongemak.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Hoera! Vandaag is ons kleine zusje jarig! ツ

Drie jaar geleden kon je voor het eerst door de Sluiskiltunnel rijden.

Wist je dat onze tunneloperators ook de Sluiskiltunnel 24/7 in de gaten houden? Dit doen ze vanuit de bedieningsruimte op het Tolplein, waar ze ook de Westerscheldetunnel in de gaten houden. Op beeldschermen kunnen ze het verkeer in beide tunnels volgen. Zij zien dus precies wie waar rijdt, of er rommel op de rijbaan ligt en of er een voertuig stilstaat.
Bij problemen, zoals bijvoorbeeld een pechgeval, is de tunneloperator je eerste aanspreekpunt. Via de intercom in de hulppost, die je om de 50 meter in de tunnelwand vindt, heb je een directe verbinding met de operator. Indien nodig wordt ook de rijstrook waar je staat afgesloten voor het verkeer. De operator regelt het wegslepen van je voertuig bij pech of een ongeval en waarschuwt zo nodig de hulpdiensten.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Je hebt het deze week misschien al gezien: de bermen langs ons tracé worden gemaaid. Hierdoor is de tunnel soms enkele minuten afgesloten of geldt er een verkeersmaatregel. Het maaien van de bermen is nodig om het verkeer veilig te houden. Natuurlijk houden we zoveel mogelijk rekening met de flora en fauna. Daarom wordt in het broedseizoen gedeeltelijk gemaaid, alleen de strook direct naast de weg wordt gedaan. Binnen deze strook nestelen zich geen beschermde vogelsoorten. In juli volgt er nog een kleine maaironde. In het september worden de bermen volledig gemaaid.
Photo
Add a comment...

Rijd je door de Westerscheldetunnel of langs ons tracé en zie je iets op de weg liggen? Dan vinden we het heel fijn als je de moeite neemt om dat via onze app WST Verkeer door te geven.

In de app kun je onder andere aangeven waar iets ligt en of het gaat om bijvoorbeeld rommel op de weg, een loslopend/aangereden dier of iets anders. Als je een reactie wenst, kun je je e-mailadres achterlaten maar dit hoeft niet. Voor ons is het wel handig om jouw e-mail te hebben zodat we eventueel contact kunnen opnemen als we meer info nodig hebben.

Jouw opmerking geven we vervolgens gelijk door aan één van onze tunneloperators. Zij houden 24/7 onze wegen en tunnels in de gaten. Als er iets gezien wordt, gaat één van onze tunnelwachten ernaartoe om op te ruimen of weg te halen.
Add a comment...

Post has attachment
Als je gisterochtend door de Westerscheldetunnel richting Terneuzen moest, heb je misschien gebaald want er stond een behoorlijke file. Dit kwam door een vrachtwagen met pech in de Westbuis richting Terneuzen.

Omdat het zo druk was, werd tunneldosering toegepast. Bij drukte in de tunnel is het namelijk belangrijk dat er geen file in de tunnel zelf ontstaat. Tunneldosering houdt in dat de tunnel steeds enkele minuten wordt afgesloten.

Stel je voor: er is een incident in de tunnel waarbij rook vrij komt. In dat geval wordt de ventilatie ingeschakeld in de rijrichting van het verkeer. Dat zorgt ervoor dat de rook niet terugslaat op de voertuigen achter het incident en die op dat moment geen kant op kunnen.

Verkeer dat voor het incident rijdt, blijft gewoon rijden en kan de tunnel uit voordat de rook hun kant op komt. Als het heel druk is en er zou wél file staan in de tunnel, dan kan het verkeer dat na het incident rijdt dus ook geen kant meer op omdat het vaststaat. Dat moeten we natuurlijk absoluut niet hebben.

Kortom: het kan soms misschien vervelend zijn als het verkeerslicht even op rood springt, maar het is voor je eigen veiligheid!
Add a comment...

Post has attachment
Pech in de Westerscheldetunnel of Sluiskiltunnel?
Dat is schrikken en balen, maar weet dat er altijd één van onze tunnelwachten jouw kant op komt om je verder te helpen. Henk is één van onze tunnelwachten. In dit filmpje van Omroep Zeeland vertelt hij over zijn werk.
Add a comment...

Post has attachment
Wat een gezellige 15e verjaardag hebben we gehad vandaag! Onze uitdeelactie zit erop.

We hopen dat jullie het potje pepermuntjes net zo leuk vonden als wij. Laat vooral even in de reacties weten of ze lekker waren.
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded