Profile cover photo
Profile photo
Aizuddin Jaafar (AceWiddle)
73 followers -
Bukan makhluk dari planet lain tetapi sangat kacak.
Bukan makhluk dari planet lain tetapi sangat kacak.

73 followers
About
Posts

Post has attachment
Review: One Two Jaga
Review: One Two Jaga
mypixeleyes.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Review: One Two Jaga
Disklaimer: filem ini tiada kaitan dengan lagu Elizabeth Tan "Polis and thief, one two jaga, Polis mati, pencuri jaga " Naskah segar yang datang dengan sindiran pada realiti pahit negara kita ini, datang tepat pada masanya dengan semangat Malaysia baru yang...
Review: One Two Jaga
Review: One Two Jaga
mypixeleyes.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Hari Lahir
Tanggal 13 September. Menjadi lumrah notifikasi di telefon pintar kan menderu-deru dengan ucapan hari lahir dan doa yang manis-manis, terima kasih facebook dan applikasi pintar lain yang memberi ingatan acap tahun akan hari bersejarah ini. Ingin aku ucap te...
Add a comment...

Post has attachment
Pesan Ayah
Budak: "Pakcik ni ustaz ke?" Ayah: "Pakcik bukan ustaz, pakcik baru nak start" Seorang anak kecil bertanya pada ayah aku, yang kelihatan asing baginya kelihatan kemana-mana berjubah berserban. Ayah pada ketika hayatnya pernah berpesan, beliau gemar menyelit...
Add a comment...

Post has attachment
Ayra Sofea
Ayra - ay/ra - mulia, dihormati Sofea - so/fe/a  - cantik, menawan, suci Dalam dunia yang masa kini, dimana kehormatan pada wanita kian menghilang. Harapan papa agar Ayra menjadi wanita yang dihormati dan menghormati martabat dirinya. Dan Sofea telah pun me...
Add a comment...

Post has attachment
Renjana Dalam Penantian
renjana  /ren·ja·na/ n  : rasa hati yang kuat (rindu, cinta kasih, berahi, dan sebagainya) Menempuh rasa ini, Bersama pilu dan sepi. Merenung kosong di layangan waktu, Menerobos jauh dari jendela rindu. Malam dingin gelap menerka, Terbaring sendiri di fanta...
Add a comment...

Post has attachment
38 Minggu
38 minggu. 9 bulan. 266 hari. Langkau waktu yang menguji, Akan kekuatan sang isteri. Dan kesabaran sang suami. Menjalin kasih memaut rapi. Menjadi kunci mencipta bukti. Menanti hadir, sang cahaya hati
Add a comment...

Post has attachment
Fragile
" Maaf ye, nak ambil darah kejap" Lamunan Rosli terhenti sekejap kerana teguran lembut dari doktor pelatih tadi, atau orang medik panggil housemen. "Bukan housemen tu maksud dia orang rumah ke?" Getus hati kecil Rosli. Memang kira-kira sekitar waktu ini mer...
Fragile
Fragile
mypixeleyes.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Aizuddin Jaafar (AceWiddle) commented on a post on Blogger.
5 tahun akan datang? harapnya dapat tambah askar
Soalan yang buat ku berfikir sejenak
Soalan yang buat ku berfikir sejenak
anisa-mylife.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded