Profile cover photo
Profile photo
MsDallia91
36 followers
36 followers
About
Posts

TACK för dessa fina citat och kommentarer, håller helt och hållet med om att Radiotjänst bör avvecklas. Är det så att någon vill ha SVT play låt dessa då prenumerera eller något...

Jag är student och har ca 2 800kr i CSN, hur hade de egentligen tänkt att jag skulle betala ca 500 kr för månaden när jag har en hel del andra kostnader...Att bli tvingad att betala för något som man inte ens använder/kollar på kan jag bara inte förstå mig på!!!

Pingback: SVT är inte längre ett val att betala för | signerat || kjellberg


Ulf Nilsson
June 24, 2013 at 4:08 pm
Som piratpartist instämmer jag självklart i idiotförklarandet av denna repressiva dom och bifaller å det starkaste att Radiotjänst bör avvecklas.

För den som har den ringaste kunskap om IT, inser snart att man självklart borde gjort SVT.se till en medlemstjänst, där man enkelt kunnat använda sig av sitt fakturanummer, personnummer eller vilket inloggningsnamn man nu önskar. Enkel lösning.

Vad som är problemet med att man inte inför detta har inget gett sig an än att beskriva. Det är ett hot mot demokratin och samhället i förlängningen. Beslutet ger ganska djupgående konsekvenser och sänder minst sagt dubbla budskap från våra makthavare i riksdag och regering.

Idag krävs en dator för en ökande skara tjänster. Staten driver själv på utvecklingen och implementeringen av e-tjänster för sina myndigheter och verk. Därtill ser vi samma utveckling på den privata sidan.

Vi har idag ett samhälle där vi snart inte ens kan boka en läkartid utan att ha Internetuppkoppling. Vårt moderna liv kretsar kring datorn och dess e-tjänster. Det gäller deklarationer, bankärenden, CSN, bilprovning, tandläkartider, flygbiljetter, väderrapporter, nyheter, shopping, kontakt med vänner och bekanta, underhållning, spel, politiskt engagemang… ja allt.

Lägg sen till demokratiaspekten, där Internet i många diktaturer är en sista länk ut till den fria världen. Istället ser vi hur Sverige låser in sig själv. Avgift för datorinnehav och övervakning av vad du gör på nätet av FRA, NSA och alla andra roliga bokstavskombinationer som underrättelsetjänsterna runt om i världen har.

Vad vi nu har hamnat i är den absurda situationen att för att klara utföra grundläggande myndighetskontakter kräver det snart att du har en dator med Internetuppkoppling. Då har vi alltså en grundbeskattning på 2000kr+ om året, exklusive Internet-kostnaden och inköp av datorn. Det är minst sagt bortom all rimlighet.

Kanske ska jag avsluta med en positiv vända. Ingen behöver oroa sig för att betala strafflicensen för datorer än på ett tag. För det första kan man svara nej på frågan om man har dator. För det andra så borde grundkravet för att datorn ska vara licenspliktig kräva nätverkskort. Vi kan väl säga att efterfrågan på datorer utan nätverkskort kommer att öka liksom USB-stickor för att koppla upp sig mot WLAN. För nätverkskort borde väl jämställas med den gamla analoga kanalmottagaren, där TV-apparater utan betraktades som monitorer och ej innehade licensplikt.

#radiotjänst   #sverige   #avskaffa   #svtplay  
Add a comment...

Post has attachment
What this video please, and then tell me what you think of Lee min ho for 2014 what do u want to see from him this year? 

What do u think about this video?

Post has attachment
Love this playlist <3
#bestsong  
Add a comment...

Post has attachment
#delphimethod  Great video and explenation #economic   #forecastingtool  
Add a comment...

Post has attachment
I miss Faith so badly

Post has attachment
Love Onews voice in this OST and I also love Minos acting

Post has attachment
Top K-drama 2013-12....Do you agree?
Actually I have changed my mind, because now my nr one is Secret

Post has attachment
Love love love

Post has attachment
Everyone that have watched the drama Secret just love it.. So I made a video 
#kdrama   #secret  

Post has attachment
New upcoming drama after The Heirs --> Man from stars
Wait while more posts are being loaded