Profile cover photo
Profile photo
MoveWell Chiropractie Hilversum
9 followers
9 followers
About
Posts

Post has attachment
Nieuw bij MoveWell Chiropractie Hilversum: Decompressie Therapie! Weten wat deze decompressie therapie voor u kan betekenen? Lees hier meer over op https://www.movewell.nl/decompressie-therapie
Photo
Add a comment...

Post has attachment
The Ultimate Back Program voor Core-stability
Add a comment...

Post has attachment
Onze praktijk film Chiropractor Hilversum - MoveWell
Add a comment...

Post has attachment
De Kennismakingsdagen bij MoveWell
U kunt deze week gebruik maken van de vrijblijvende screening tijdens onze Kennismakingsdagen. Kijk voor meer informatie op onze webpagina via onderstaande link.
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Er zijn tal van hoofdpijnen met verschillende oorzaken. Gelukkig zijn de meeste hoofdpijnklachten onschuldig en goed te behandelen. Wij verrichten altijd een uitgebreid neurologisch en chiropractisch onderzoek om te bepalen of wij u kunnen helpen. De veel voorkomende klachten die wij effectief behandelen in onze praktijk zijn migraine, spanningshoofdpijn en cervicogene hoofdpijn.

Ik neem spanningshoofdpijn als voorbeeld, dit is namelijk de meest voorkomende hoofdpijn. Spanningshoofdpijn wordt vaak ervaren als een constante zeurende pijn die vaak vanuit de nek als een band om het hoofd loopt.
Door onze dagelijkse slechte houding kan er te veel druk ontstaan op de bovenste nekwervels. Daarnaast moeten de nekspieren ook hard werken om het hoofd overeind te houden. Dit kan lang goed gaan totdat het gaat irriteren: de gewrichten blokkeren, de spieren raken overbelast en dit gaat pijn doen. De pijn kan typisch uitstralen. De pijnsignalen worden soms anders vertaald door je hersenen waardoor je hoofdpijn voelt en niet alleen de nekpijn. Knijp maar eens op dit plekje in je hand, na verloop van tijd doet je hele hand pijn en niet alleen de plek waar je knijpt.

Een paracetamol kan wellicht tijdelijke verlichting geven maar de chiropractor kan goede verlichting bieden door het opheffen van spierverkrampingen en bewegingsbeperkingen van de kleine gewrichten in de nek. Dit doen we door het toepassen van lichte druktechnieken. Daarnaast is het geven van houdingsadvies en oefeningen essentieel voor een goed herstel.
Add a comment...

Post has attachment
Rugklachten komen veel voor. In de zesde MoveWell Minute aflevering bespreken we rugklachten. Wat zijn rugklachten en hoe ontstaan rugklachten. Als je beter begrijpt wat rugklachten zijn, dan kan je er meer tegen doen. MoveWell Feel Better
Add a comment...

Post has attachment
Aflevering 5 van de MoveWell Minute serie is online! Vandaag behandelen we het onderwerp artrose. In deze aflevering leer je meer over het ontstaan van artrose en de behandelmogelijkheden. Elke woensdag om 10:00 uur behandelen we in een super snelle aflevering verschillende onderwerpen. Vind je dit leuk? Abonneer je dan op ons YouTube kanaal of like ons op Facebook en mis de volgende aflevering niet.
Add a comment...

Post has attachment
Vandaag is aflevering 4 van de MoveWell Minute serie te bekijken. In deze aflevering wordt het onderwerp Hoofdpijn besproken. Hoe ontstaan hoofdpijnklachten en wat kan je er tegen doen. Elke woensdag om 10:00 uur behandelen we in een super snelle aflevering verschillende onderwerpen. Vind je dit leuk? Abonneer je dan op ons YouTube kanaal of like ons op Facebook en mis de volgende aflevering niet.
Add a comment...

Post has attachment
Het is tijd voor aflevering 3 van de MoveWell Minute serie. Vandaag bespreken we het onderwerp RSI. Wat is RSI en wat kan je er tegen doen. Elke woensdag om 10:00 uur behandelen we in een super snelle aflevering verschillende onderwerpen. Vind je dit leuk? Abonneer je dan op ons YouTube kanaal of like ons op Facebook en mis de volgende aflevering niet.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded