Shared publicly  - 
 
Lidt tanker bag min checkud på +Kondomaten 
25
1
Rune Fabricius's profile photoJacob Kildebogaard's profile photoMorten Vadskær's profile photoCamilla Simonsen's profile photo
13 comments
 
Det ser super godt ud :-)

Men hvad med fragt. Har du testet på dette?
- Hvis fragten er gratis, så må skiltning med dette kunne øge konverteringen.
- Hvis fragten kommer senere i købsprocessen, så vil du miste nogle (herunder mig). Men hvad der er bedst konverteringsmæssigt vil nok kræve en test.
Translate
 
Uhh - vigtig pointe. Der bør da stå "Altid gratis fragt". Men frafaldet er nu minimalt. Tror godt folk ved, at fragt er gratis, når de når hertil
Translate
 
Gode tanker, tak for at dele dem :) Et par hurtige kommentarer:

- Fedt at checkout er på en bar side - dvs. skrællet væk for overflødig støj og distraktioner (menu, osv)
- Gode, store inputfelter og rart med for- og efternavn i eet felt
- Savnede umiddelbart fragtprisen, men fandt ud af at der er fri levering. Måske det også skulle fremgå tydeligt ved prisboksen?
- Hvis alle felter er krævede behøver der i princippet ikke være * ved dem, især ikke når der er også er ajax notifikationer.
- Hvad med autoudfyld af byen ud fra postnr?
- Du har autochecket tilmelding til nyhedsbreve (som 81% også gør i denne undersøgelse http://uxdesign.smashingmagazine.com/2012/09/04/the-state-of-e-commerce-checkout-design-2012/) - godt at det fremgår tydeligt og ikke er skjult som mange andre
Translate
 
Ja - har endnu ikke lavet ordentlig validering på den. Det kommer med tiden.
Jeg mangler også autoudfyld af byen på baggrund af postnr. Havde det tidligere, men ville lige opdatere min postnr.fil og så kom jeg ikke videre i det ;)
Ja... autochecker tilmeldingen. Det skal man, hvis man vil lave business. Hvis man vil være en dengse, bør man ikke gøre det ;-)
Translate
 
Det med log-in er noget være bavl... der findes kun en type check-ud. Uden log-in ;-)
Translate
 
Hvad er bedst onepage checkout eller flere sider som du har lavet? Jeg er selv af den opfattelse at onepage checkout er mere kundevenlig, det er kun min mavefornemmelse. Jeg har ikke testet det. 
Translate
 
Jeg har testet på det og mine konverteringer faldt med 12% på one-page frem for 3 trins checkout.
Translate
 
Det er eddermanme interessant, +Rune Fabricius. Havde ikke hørt om danske tests af det før. Luke Wroblewski, der har arbejdet ekstremt meget med formularer har testet det på udenlandske sites og konstateret, at der ikke er nogen nævnefærdig forskel. Det er blot essentielt, at man viser kunden, hvor langt han er i processen. Her er et link til nogle af hans erfaringer http://www.lukew.com/ff/entry.asp?1579
Translate
 
Jep. Jeg var sikker på det ville øge konverteringe, så det var godt jeg testede. Jeg må indrømme at jeg kun testede en uge, men der var den også ned på 8% chance for at vinde, og SÅ stoppede jeg. :O)
Det var dog ikke helt one-page checkout, for betalingen havde jeg stadig for sig selv.  Du kan se de to konkurerende sider her:

Kontrol:
http://www.foliekniven.dk/splittest/kundeoplysninger_v1.png
http://www.foliekniven.dk/splittest/levering_v1.png 

Mod testversion:
http://www.foliekniven.dk/splittest/kundeoplysninger_v2.png

I en anden test fik jeg ca. 3,5% forbedring ved at flytte handelsebitingelserne fra sit eget trin til et afkrydsningsfelt under kundeoplysningerne.
Translate
 
En af mine tidligere kunder implementerede også et one-step checkout, men efter 2 uger smed de det gamle på igen, pga dalet konverteringsrate. De "gad" ikke teste  ændringen først, men jeg tror de lærte lektien på de resultater ;)
 
Personligt er jeg ikke vild med one-step checkout, da jeg synes, de er uoverskuelige. Det er også besværligt at spore, præcist hvor det går galt. Der synes jeg det er nemmere at fejlfinde på sådan et vandfalds-checkout, som jeg kalder de traditionelle (alternativt accordione).
Translate
Add a comment...