Shared publicly  - 
 
Alt tyder på at jeg fik ret mht Facebook-aktier (http://www.v4d5.net/blog/facebook-aktien - ja ja, vi skal nok vente et par år med at konkludere endnu) og så vil jeg spå lidt mere. Folk taler om Facebook-browseren som om den er en nyhed. Det er muligvis kategoriseret som en "nyhed", men ikke en nyhed, der er værd at tale om. De har købt / vil købe en eksisterende browser - Opera, som omend den har sine rigtigt gode sider, har været så firkantet på visse områder, at den er valgt fra. Chrome er hurtigst. Firefox er den med flest add-ons. Internet Explorer er den, der bliver presset ned over folk og så er der Opera, der ikke har en unique selling point.

Facebook kan købe den og det vil ikke ændre noget. Ergo en nyhed, der ikke er værd at bruge kræfter på.
7
Anders Christensen's profile photoThomas Jensen's profile photoMorten Vadskær's profile photoThomas Frost's profile photo
6 comments
 
Man skulle have shortet facebook aktien da den blev introduceret.. Det havde man tjent ret pænt på
Translate
Translate
 
Generelt skal man ikke investere i firmaer man ikke forstår i markeder man ikke forstår. Dernæst skal man ALTID passe på med såkaldte "folkeaktier". Aktionærerne består netop af folk der hverken har læst regnskaberne eller forstår det marked de køber sig ind i. Dvs det som regel sker til overpris.

+Anders Christensen Man skulle faktisk ikke have shortet den lige da den blev introduceret, man skulle have shortet den på dagen, men EFTER det kom frem (ikke i mainstream medier) at et par store banker købte MASSIVT op hver eneste gang aktien ramte 38 $.

Det var beviset på at investorerne ikke ville give 38 $ for aktien, ved at holde kursen oppe fik man endnu flere almindelige mennesker til at hoppe på vognen.

Men de banker der holder kursen oppe har jo ikke tænkt sig at beholde de aktier, så skal jo dumpes, og da aktien helt bevisligt allerede er overvurderet, er det klart der vil komme fald den efterfølgende tid (med meget stor sandsynlighed).
Translate
 
+Anders Christensen og +Thomas Frost var det ikke noget med, at der skulle gå en 3-5 dage, inden det blev tilladt at shorte aktien? Synes jeg læste et sted "nu må du shorte Facebook aktien". Uden at jeg ellers ved noget om aktiehandel.

Din pointe om at holde sig fra "folkeaktier" er nok meget rigtig. Den holder da i hvert fald stik på fodboldaktier.
Translate
 
Jeg ved faktisk ikke om man må shorte aktien fra start. Jeg spiller generelt ikke på aktier.

Problemet med mange af de aktieludomaner der spiller på aktier for deres sparepenge, lånte penge og pensionsopsparing er at det oftest gøres ud fra nyheder i børsen, på epn og mavefornemmelser.

Ikke fordi markedet er meget bedre til at prissætte aktier, vi har gang på gang set at markedet som helhed har taget fejl og prissat aktier alt for højt i forhold til indtjening og potentiale.

Der hvor der er flest penge at tjene er hvis man sætter sig ned og analyserer de steder hvor manipulationen er mest åbenlys.

Hvis f.eks. Parkens aktier hver dag 5 minutter før lukketid stiger, hvis såfremt der har været fald, ja så skal du investere 15 minutter før lukketid, hvis der har været fald.

Hvis man er på den vogn hvor man tror på frie markeder der styrer sig selv helt efter loven, så skal man lade være med at investere, for så har man ikke fattet aktiemarkedet overhovedet.

En ting er sikkert; hvor der er penge at tjene snydes der, og manipulationen er enorm på aktiemarkedet. Jeg vil ikke nævne navne her, men der er f.eks. danske virksomheder som efter fald, har det med at komme med pressemeddelelser med en eller anden, til lejligheden, opfundet positiv nyhed.

Ikke at man kan tjene penge på lige præcis den form for manipulation, men det er et godt eksempel på hvordan der bliver manipuleret, for f.eks. at stabilisere aktier når de er inde i en perioder med fald.

Som sagt er jeg ikke spiller, jeg synes blot det er sjovt at følge med i.

De få sparepenge jeg har haft har været i guld men er nu kontakt, da guld nok også vi falde her når den næste store nedtur rammer engang i år eller i starten af næste år.
Translate
Add a comment...