Profile

Cover photo
Molnár Péter
Lives in Budapest
288 followers|1,840,133 views
AboutPostsCollectionsPhotosYouTube+1'sReviews

Stream

Molnár Péter

OnePlus One  - 
 
Felkerültek a OnePlus One-hoz való 6.0.1-es Cyanogen OS fájlok:
https://cyngn.com/support
Signed fastboot zip
Signed flashable zip
Boot-debuggable image
OTA incremental update zip (ez utóbbi persze már 2 hete fent van a OnePlus fórumán, illetve nekem a cyanogen update tracker szedte le).

Nyomok is majd egy fastboot telepítést valamelyik napon. 2 hete fent van a rendszer, de ahogy a reklám mondja: tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés.

A Cyanogen tárcsázó helyett lehet telepíteni a Google Phone 2.05.07_rc4-et, root nélkül. Nekem jobban bejön:
http://www.apkmirror.com/apk/google-inc/google-phone/google-phone-2-05-07_rc4-release/google-phone-2-05-07_rc4-android-apk-download/


 ·  Translate
3
Add a comment...

Molnár Péter

Shared publicly  - 
 
Instant messaging az egész világ, s üzenet benne minden férfi és nő.

William Shakespeare 
 ·  Translate
3
Add a comment...

Molnár Péter

OnePlus One  - 
 
Cyanogen OS 13.0 (OnePlus One) és az iránytű

Utoljára az Oxygen 2.1.4 alatt navigáltam, ott megfelelően működött. A napokban a Cyanogen OS 13.0 alatt viszont az iránytű nem működött megfelelően a Google Térkép alatt, mivel sosem állt be a megfelelő irányba.

Most jutottam el odáig, hogy telepítsem a GPS Status & Toolbox nevű appot, amely orvosolta ezt a problémát. Alapesetben észak felé nyugatot mutatta itthon, ebből tudtam mi a gond. Rámentem a kalibrációra, aztán utána a szenzorok menüpontban szépen leteszteltem az összeset. A többi szenzorral minden rendben volt, és most már az iránytű is a helyes irányt mutatja.

Ezért is szeretem a fastboot zip-es telepítést, mert azzal valószínűleg nem fordult volna elő ez a hiba.
 ·  Translate
GPS és szenzor adatok: pozíció, műhold jel erősség, hiba, sebesség, gyorsul...
3
Add a comment...

Molnár Péter

Shared publicly  - 
 
Bodor Ádám - Állomás éjszaka

Nyers stílusát olvasva olyan érzés fogja el az olvasót, mintha a koponyáját felvágva és leemelve a helyéről, közvetlenül az agyának barázdáit stimulálnák elektromossággal. Ám éppen ezért kedveljük az írót, és műveit - mint például a Sinistra körzet.

Hogy miről szól a novella, azt elolvashatjátok itt:
http://www.koinonia.ro/?konyv=1254&kategoria=2

Aki közvetlen betekintést szeretne nyerni az élményből, annak kiemeltem egy rövidebb részt:
"De az öblítést is gyorsan kell végezni, különben még tisztulás előtt megkeményedik a ruhanemű. Így is Leordina felől a vízparton már Jároszláv, a kiugrott szerzetes iparkodik, bokrok alatt a szürke hóban kúszva, de mindegyre közelebb, lejjebb a ruhát öblítő asszonyokhoz. Megérzi, átalérzi a vastag, vénasszonynak való ruhákon a friss, fiatal húgyszagot, ami illatánál fogva az életkor becsüsének első számú segítsége. Araszol, hogy keményedő farka a havat barázdálja, szántja, húzza. Kivehető agyarai közül földre kuncsorog a nyála, kicsordul, csöppen, a csigához hasonlatosan húz maga után vonalat. Jároszláv Mitruj Edina lábaköze felé csúszik, araszol olyan epekedve. Mitruj Edina libazsírt ken a pinájára, hogy minél vénebb szagot árasszon. Ámbátor a libazsír is csak azokat téveszti meg, akik világéletükben nem éltek libazsírral. Jároszlávot, aki gyerekkorától libát tömött a barátoknál szökése napjáig, aligha tudja átverni, ellenkezőleg, éppen hogy odacsalja, amiként méz a darazsat. És valóban eszébe jut Jároszlávnak a bozótban hasalva a libák gágogása, a ménkű ricsaj, ahogy reggelenként kitódulnak a karámból, az ő mezítlábas talpalása, ahogy űzi, hajtja a fehér csordát, a szarszag, a nehéz levegő, a fülbe, orrba, szájba betelepedő tollpihék, az etetés, a tömés, a fosztás, úgyhogy rögtön fölfedezi, melyik gúnya alatt rejtőzik Mitruj Edina."
 ·  Translate
1
Add a comment...

Molnár Péter

Shared publicly  - 
 
"Viszlát EU roaming díjak" - döngetik a mellüket, mint King Kong.

Megmosolyogtató, mert talán 10-15 éve a mobiltelefonok hőskorában még lett volna haszna. Ám most az okostelefonok korában a határokon kívül és belül egyaránt használható, több 10 GB-os díjmentes internet csomagoknak lenne értelme...
 ·  Translate
8
Róbert Lovass's profile photoGéza Kertész's profile photo
3 comments
 
Egyébként nemrég voltunk haverokkal székelyföldön. Vettünk két euróért feltolto kártyás simet. 2 gb net, hálózaton belül korlátlan beszélgetés (volt más társaság is velünk külön autóval), meg ki tudja mennyi sms és egyéb beszélgetés. A szolgáltató a román digi. Itthon a giga net roaming lett volna önmagában 6 rugó ha jól emlékszem... 
 ·  Translate
Add a comment...

Molnár Péter

Kérdésem van  - 
 
Telekom Wi-Fi Fon

Szerintetek ez lenne az? Alapból nem bökök rá az ilyen hálózatra, azért kérdem. Ezt az utcán láttam, így nincs köze a lakóhelyemhez.

http://itcafe.hu/teszt/telekom_wi_fi_fon-hurokatengedes/a_halozat_csapdajaban.html
 ·  Translate
2
Árpád István Dongó's profile photoLászló Homonna's profile photo
2 comments
 
Megnéztem, nálam is bekapcsolták már.

 ·  Translate
Add a comment...

Molnár Péter

OnePlus One  - 
 
OnePlus One / Cyanogen OS 13.0 / Android 6.0.1

Teszt indul, kíváncsi vagyok, milyen lesz a korábban használt Cyanogen OS 12.1-hez és az Oxygen OS 2.1.4-hez képest. 
 ·  Translate
6
Add a comment...
Have them in circles
288 people
János Zsigó's profile photo
Balázs Nagy's profile photo
Katalin Kapuca's profile photo
ioan dobre's profile photo
Cveta Lapina's profile photo
Zsuzsanna Nagy's profile photo
Kerekerdő lakói's profile photo
lajos korozs's profile photo
Zsófia Zsák's profile photo

Molnár Péter

Shared publicly  - 
 
Kış Uykusu - Winter Sleep - Téli álom (török dráma, 2014)

Saját besorolásom szerint realista lélektani dráma. A helyszín - Anatólia - olyan távoli és lélektelen viszonyban áll Isztambullal, ahogyan a cselekmények helyszínéül szolgáló kicsiny település tehetősebb és szegényebb lakói egymással. Ez a társadalomkritika az egyik fő vonala a filmnek: a szegény embertől még a büszkeségét is elveszik, miközben a gazdag egy földrengés után is csak élősködik a többieken.

Az alkotók elég tömény párbeszédeket kreáltak a bűnről, a házasságról, a vallásról, az önámításról, az alkotásról, a fiatalabb és idősebb generáció különbözőségéről, illetve miként lehet előhozni valamiből a jót:
"Nem a nyomorról beszélek, az megvolt a múltban is. Ha van 3 olajbogyód, azt elrendezheted szépen egy tányéron, vagy befalhatod egy műanyag zacskóból."

Ezeket a monológok szépen beleillenek az eseményekbe, és felvezetik a film másik fő vonalát: a kapcsolatot férfi és nő között. Az idősebb főhős és fiatalabb felesége nem csak lelkileg, hanem fizikailag is külön kuckóban él. Ugyanúgy távol állnak egymástól, ahogyan a szegény a gazdagtól, és ahogyan Anatólia Isztambultól - ám ugyanúgy szükségük van egymásra, ahogyan az előbbieknek is.

A filmről itt olvasható egy remek leírás:
http://mno.hu/grund/teli-alom-az-intellektualis-mozi-diadala-1267785

Csak azoknak ajánlom, akik szintén képesek 3 órán keresztül folyamatosan agyalni. Cserébe lélegzetelállító tájakat és korrekt színészi játékot láthatunk.

trailer:
https://youtu.be/B1pu28BBntI

imdb:
http://www.imdb.com/title/tt2758880
 ·  Translate
1
1
Add a comment...

Molnár Péter

Shared publicly  - 
 
Frissült a Keep, kérdés szükséges-e az összes új funkció (a képen láthatóak).

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.keep
 ·  Translate
1
Tamás Nagy's profile photoAndrás Oláh's profile photoMolnár Péter's profile photo
5 comments
 
+András Oláh ez most nekem sem tetszik. El is gondolkodtam azon a jegyzetben állva, hogy mire jók ezek a gombok. Érte mondom azt, hogy túl van bonyolítva. 
 ·  Translate
Add a comment...

Molnár Péter

Shared publicly  - 
 
La guerre du feu - Quest for Fire - A tűz háborúja (1981)

Az ősember féltve őrzött kincse a tűz volt. A különböző törzsek folyamatosan harcoltak a birtoklásáért, mivel enélkül halála voltak ítélve. Ám még ebben a primitív társadalomban is felcsillan az értelem és szeretet halvány szikrája, amely segítségével képletesen tüzet tudnak gyújtani.

A film szinte beszéd nélkül zajlik, a hangsúly a kézzel-lábbal való kommunikáción és a különféle torokhangon van. A készítők nagyon odafigyeltek erre, hogy hiteles legyen. Ezek a momentumok fogtak meg igazán a filmben:
- Ahogyan a tűz birtoklásáért folyt a harc, úgy fog folyni a küzdelem a jövőben a víz birtoklásáért. Vagy éppen a levegőért.
- A másik törzsbéli nő érzelmei voltak a cselekedeteinek mozgatórugói. Pont úgy, ahogyan manapság is.
- Amikor az ősember a fűvel kezében közelített a mamuthoz, az fenomenális jelenet volt!

imdb:
http://imdb.com/rg/an_share/title/title/tt0082484/

trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=2pcGGKtPpSE
 ·  Translate
2
1
Add a comment...

Molnár Péter

Shared publicly  - 
 
Clockwork Orange - Mechanikus narancs (1971)

Kultfilm, amely ráadásul kortalan is. Egy képzelt, ám elég valóságos jövőképet fest fest - illetve inkább a pofánkba borítja a festéket, ahogyan az "1984" is teszi. A film szerint a céltalan fiatalság az ok nélküli erőszakban éli ki magát, miközben a túlzsúfolt börtönökből ki akarják szórni a hagyományos bűnözőket, hogy legyen hely a politikailag elítélt emberek számára. Ezt így leírva már nem is tűnik annyira távoli jövőnek... A filmet nem mesélem tovább, mert át már erősen spoiler lenne.

Sokkal több ez, mint egy film, mert mély gondolatokat és érzéseket ébreszt fel. El lehet róla olvasni a neten található elemzéseket, de számomra Puzsér szavai által jött át igazán a film mondanivalója. Érdemes előtte meghallgatni:
https://youtu.be/GhONsUkTuzM

A kedvenc klipem (Guns N' Roses - Welcome To The Jungle) egyik jelenetéről is egyértelműen a Mechanikus Narancs ugrik be (onnan indul a videó):
https://youtu.be/o1tj2zJ2Wvg?t=206

Lelkileg kemény film!

imdb:
http://imdb.com/rg/an_share/title/title/tt0066921/
 ·  Translate
3
Sancho Virág Attila's profile photo
 
Kemény anyag. Nem randis film.
 ·  Translate
Add a comment...

Molnár Péter

Shared publicly  - 
 
Google Naptár

Elvesztettem a fonalat. Ebben a teendőkben most mi az újdonság? Hiszen eddig is elérhető volt az androidos appban. 
 ·  Translate
1
Add a comment...
Molnár's Collections
People
Have them in circles
288 people
János Zsigó's profile photo
Balázs Nagy's profile photo
Katalin Kapuca's profile photo
ioan dobre's profile photo
Cveta Lapina's profile photo
Zsuzsanna Nagy's profile photo
Kerekerdő lakói's profile photo
lajos korozs's profile photo
Zsófia Zsák's profile photo
Work
Skills
Informatika
Story
Tagline
Hitem szerint a videón látható módon "jöttünk le a fáról" (jelenet a kedvenc sci-fi filmemből): https://www.youtube.com/watch?v=Y15NnGZIBuM
Collections Molnár is following
View all
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Budapest
Molnár Péter's +1's are the things they like, agree with, or want to recommend.
Budapesti Menetrend – Android-alkalmazások a Google Playen
market.android.com

Offline menetrend és útvonaltervező alkalmazás Budapest helyi tömegközlekedési hálózatához. A szoftver segítségével böngészhető a helyi jára

Daisy Diamond
www.filmtett.ro

Dán–svéd filmdráma, 94 perc, 2007. Rendező: Simon Staho. Szereplők: Jens Albinus, Laerke Winther Andersen, Lotte Andersen, Mimmi Benckert-Cl

Masters of Sex: The Life and Times of William Masters and Virginia Johns...
market.android.com

Now a New Showtime Original Series Showtime's dramatic series Masters of Sex, starring Michael Sheen and Lizzy Caplan, is based on this rea

Teclado SwiftKey
market.android.com

O Teclado SwiftKey é um app inteligente para Android que atualiza o teclado da tela do seu dispositivo, tornando-o mais rápido e fácil para

OPPO Find 7a teszt - A különcködő csúcsmodell - Androbit.net
androbit.net

Nagy örömünkre szolgál bejelenteni, hogy a kínai OPPO magyarországi nagykövete – Barcza Márton – egy külön cikket írt az Androbit olvasóinak

Androbit technológiai és informatikai magazin
plus.google.com

Android, Google, Linux, Ubuntu, openSUSE, Windows, Apple, Hacker, Geek

Themer Beta
market.android.com

**As featured in The New York Times, Wired, Lifehacker, and CNET**Make your phone feel brand new with Themer. A smarter, more personal homes

ingyen Spotify
androidportal.hu

A Spotifyról itt olvashattok részletesen. Van Spotify free illetve Spotify Premium. A fontos különbség a kettő között, hogy a free szolgálta

Kütyü tartozékok - TechShop.hu
www.techshop.hu

HDMI kábelek okostelefon és tablet tartozékok

SiteMarketing Bt. - TechShop.hu
techshop.hu

HDMI kábelek okostelefon és tablet tartozékok

ES File Explorer File Manager
market.android.com

ES File Explorer es gratuito, destacado todo-en-uno administrador de archivos & administrador de aplicaciones & administrador de tareas & cl

Takker
market.android.com

Szeretnél egyszerűbben és gyorsabban taxizni? Egyetlen gombnyomással, telefonálás nélkül? Szeretnéd tudni, ki mögé ülsz be, hogy pontosan ho

Petra végre megérkezett! Itt a Linux Mint 16-os kiadása
linuxmint.hu

Az előzetes terveknek megfelelően még november legeslegvégén megérkezett a Linux Mint soron következő 16-os kiadása. A „Petra” névre kereszt

Detailed Review of Ubuntu Touch 14.04 with Mir display and Unity 8 on Ne...
www.noobslab.com

Ubuntu OS on the desktop is very famous brand and has a long heritage in the open source community, but rather than confine itself to the on

Barkácshobby Webáruház Oldala
plus.google.com

Fürdőszobai kiegészítők, kertészeti eszközök és borászati kellékek webáruháza.

Mac Monocle
yummie.blog.hu

Google Glass menőbben .

Hírhétfő
androidportal.hu

Bár a legtöbb PR-s csendben lazít, a héten mégse volt annyira uborkaszezon, hogy ne legyen Hírhétfő. A Moto X elvitte az egész hetet, de hír

Mert eladom amit megvettem, avagy az ezerarcú természet
androidportal.hu

Mint azt a címben is említettem eladom, ha úgy van és általában úgy van. Ezt a mondatot kitöröltem, amikor először leírtam, aztán újra leírt

Néhány Google szám
androidportal.hu

A Google nem állt le a májusi I/O óta, folyamatosan érkeznek az alkalmazásfrissítések (Gmail, Google+, Calendar). De vajon hol tart kedvenc

Public - 2 months ago
reviewed 2 months ago
A hely barátságos, a kiszolgálás remek, a hamburger finom, a fizetés pedig történhet készpénzzel, bankkártyával vagy étkezési utalvánnyal is.
Public - 5 months ago
reviewed 5 months ago
19 reviews
Map
Map
Map
Sajnos ez a korábban meghitt söröző elvesztette a lelkét, és egy gyorséttermi hellyé alakult át. A saját gondolataidat sem hallod, mert sok embert akarnak bezsúfolni egy kis helyre. A sör finom, más jót nem tudok róluk mondani.
Public - 5 months ago
reviewed 5 months ago