Profile

Cover photo
Molnár Péter
Lives in Budapest
250 followers|1,385,750 views
AboutPostsCollectionsPhotosYouTube+1'sReviews

Stream

Molnár Péter

Shared publicly  - 
 
DIG

Norvégia egy eldugott csücskében megszületik a vörös szőrű borjú. Az USA egy eldugott vidéken van egy keresztény pap, aki felkészít egy zsidó vallású (?) gyereket a borjú leölésére. Közben Jeruzsálemben valaki birtokába jut a mellvért, amely segítségével kétezer éve egy főpap kommunikált istennel (szerintem ebben a kristályok közvetítik az energiát). Ezen a 3 szálon fut a cselekmény párhuzamosan, miközben egyre közelebb kerülnek egymáshoz és kezd értelmet nyerni minden. Nem kevés egzotikus helyszínen van részünk: rabbik a fagyos Északi sarkkör közelében, az ásatások alagútjai a jeruzsálemi Templom hegy alatt stb.

Vannak az elvakult zsidók, akik újra el akarják foglalni a Templom hegyet. Ehhez kell nekik:
- egy vörös szőrű tehén, amelyet klónozással állítanak elő az eredeti 2 ezer éves tehén hamvaiból
- az eredeti főpap leszármazottja (szintén klónozással teremtették meg a gyereket) 
- az eredeti főpap mellvértjére, amely egy fémrács különféle drágakövekkel 

Ehhez persze a sorozatban meg kellett találniuk ezeket a hamvakat és a mellvért különböző darabjait. Az ásatás során pont az arabok Sziklamecsete alá jutottak és ezt valamilyen módon be akarják majd robbantani ezzel az ősi szerkezettel - mindezt csak telihold idején tehetik meg. Ennek hatására kitörne a háború és a zsidók katonai erővel elfoglalnák a szent hegyet. 

A másik oldal képviselői az esszénusok, ők egy egyszerű életmódot és ősi zsidó vallást követő szekta. Ha a keményvonalas zsidókat a katolikusokhoz hasonlítjuk, akkor az esszénusok valami egyszerű szerzetesi életet élő protestáns vagy lutheránus felekezetnek felelnének meg. Szóval ezek az esszénusok az arab-zsidó megbékélés hívei. 

Közöttük állnak a semleges emberek: a zsidó rendőr, egy fiatal rabbi aki a vörös borjúra vigyázott Norvégiában, az FBI ügynök és az amerikai nagykövetségen dolgozó nő - ők csak belekeveredtek ebben az egészbe, de természetesen a békés megoldás hívei. 

A szálak az évad két utolsó részében futottak össze, és ekkor van minden fontosabb szereplő egy helyszínen: Jeruzsálemben! Vajon milyen végkifejlet várható? Az utolsó epizódban kiderül. 

Remek sorozat volt egzotikus helyszíneken, és a rengeteg utánaolvasás ellenére könnyen emészthető. A 10 rész pont elegendő, se többre se kevesebbre nincs szükség ennél.
 ·  Translate
1
Add a comment...

Molnár Péter

Shared publicly  - 
 
Változott a YouTube desktop felülete, mert tegnap este még nem így nézett ki. Nekem bejön, mivel sokkal praktikusabbak ezek a nagy gombok.

http://www.naahq.org/sites/default/files/naa-images/Blogs/wthill/slow-clap.gif

#youtube  
 ·  Translate
2
Tamás Nagy's profile photo
 
Nálam még a régi van.
 ·  Translate
Add a comment...

Molnár Péter

Shared publicly  - 
 
Itt láthatóak majd a statok. A Band az övemen van, mivel így nem számolja bele a kézmozdulataimat az irodában ülve, illetve az otthoni lépéseket nem tekintem mérvadónak. Így lényegében az utcán és a munkahelyi szünetekben megtett lépéseket számolom. 
 ·  Translate
1
Add a comment...

Molnár Péter
moderator

Film, Mozi, Trailer  - 
 
Nyomtalanul - Kvinden i buret

Dán krimi, a skandináv lélekroppantó stílusban. Megnéztem és csak ennyit tudtam mondani:
A-T-Y-A-Ú-R-I-S-T-E-N !

Ugye megvan a Fűrész? Akinek nincs, az leülhet, elégtelen. A többiek pedig képzeljék el a fűrész skandináv változatát a maga nyers kegyetlenségével, amely nincs tele hihetetlen túlzásokkal. Itt a mindennapi tragédia és a személyes sérelmek hatására történik minden, és a film végére kiderül az ok-okozati összefüggés. Szokás szerint kiemelném a színészek mimikáját, amely segítségével sokkal többet mondanak minden szónál!

Előzetes:
https://www.youtube.com/watch?v=7QEi9HLGbl4

Ha megnézted és tetszett, akkor ajánlom a "folytatását", amely Fácángyilkosok (Fasandraberne) néven fut.
 ·  Translate
8
Add a comment...

Molnár Péter

Másvilág  - 
 
Akkor most mégsem lehet hivatalosan OnePlus One telót kapni idehaza? Kéri valaki a kódot?

Egyébként csak kipróbáltam, mert papíron jól mutat az a 94 ezer Ft a 16 GB-os modellnél, de engem inkább a gyakorlat érdekelne, hogy valójában mennyibe kerülne.

#OneOlusOne
 ·  Translate
6
Ferenc Szabo's profile photoBagi Szabolcs's profile photoTibor Korbely's profile photoJózsef Péderi's profile photo
8 comments
 
Ha minden igaz jövő hét elején meg is kapom standard szállítással, kedden rendeltem magyar címre.
 ·  Translate
Add a comment...

Molnár Péter
moderator

Film, Mozi, Trailer  - 
 
The Fall - Hajsza

http://www.imdb.com/title/tt2294189/

Remek volt ez a 2 évad, tudnak az angolok ha akarnak! Márpedig a legtöbbször akarnak, aminek örülök. A sorozat gerincét a londoni rendőrség oszlopos tagja Gillian Anderson adja, aki kiemelkedően teljesít a munkájában, ezért sejthető hogy nem áll le míg el nem kapja a belfasti sorozatgyilkost. Egyébként szexmániás amiről naplót is vezet (ennek később nagy jelentősége lesz), ezért is tud azonosulni a szexuálisan aberrált gyilkossal, aki emellett szerető családapa is egyben.

Epizódról-epizódra folyamatosan szorul a hurok a gyilkos nyaka körül, miközben a belfasti lakosok gyűlölik az angol rendőrnőt és ennek folyamatosan hangot is adnak tetteikkel. Ez a feszültség nőttön nő a gyilkos minden egyes lépésével. A sorozatban lappangó érzelmeket és feszültséget a skandináv "The Bridge"-hez tudnám hasonlítani. Ebbe az angolok belecsempészték még a folyamatos követéssel, megfigyeléssel és kihallgatással járó akciót/izgalmakat is!

Ez a szellemi és fizikai sakkjátszma az utolsó 3 epizódban csúcsosodik ki: vajon elkapják a gyilkost és megmenekül az utolsó áldozat? A választ a sorozat tudja megadni. Az összes szereplő remek teljesítményt nyújt, beleértve az ügyön dolgozó rendőröket, egészen a gyilkos kislányáig bezárólag. Az egyik szereplőt viszont kiemelném: Katie a sorozatgyilkos rajongója, lelkileg a hatása alá kerül. Az ő színészi játéka kiemelkedik a többiek közül. Remélem, viszontlátjuk majd hasonlóan remek karakterek alakítása közben:
http://www.imdb.com/name/nm4957233/?ref_=tt_cl_i7
 ·  Translate
2
Add a comment...

Molnár Péter

Shared publicly  - 
4
Add a comment...
Have them in circles
250 people
Sándor Rigó's profile photo
György Kónya's profile photo
józsef csuka's profile photo
Bútor Outlet's profile photo
Kolozs Zoltán's profile photo
Virág Ottó's profile photo
Csaba Hodosi's profile photo
Péter Soltész's profile photo
Blue Team's profile photo

Molnár Péter

Shared publicly  - 
 
Látszik, hogy vasárnap az MI Band is zárva tart. :)

Ha csak egy paraszthajszállal is, de a munkával töltött napokon mindig megvolt a 8000 lépés. 
 ·  Translate
4
Add a comment...

Molnár Péter

Shared publicly  - 
 
Az áprilisi stat nem valami fényes. Ha a májusi jó idő engedi, akkor a munkás napokon meglehet a napi 8000 lépés úgy, hogy 1 villamosos és 2 buszos utazást legyaloglok a közlekedés során. 
 ·  Translate
6
Add a comment...

Molnár Péter

Shared publicly  - 
5
1
Molnár Péter's profile photoIstván Schrauf's profile photoRichárd Kiss (STÉG)'s profile photo
2 comments
 
:D
Add a comment...

Molnár Péter
moderator

Film, Mozi, Trailer  - 
 
Melancolia - Melankólia (2011)

A film címe egyben a Föld felé tartó bolygó neve is. Azt már az elején érdemes tisztázni, hogy ez nem nem sci-fi, hanem dráma és művészfilm egyben: az események épp annyira elgondolkodtatóak mint a 2001-es "K-PAX" esetén, illetve a képi + hanghatások és színészi játék által annyira elvont művészi mint a 2011-es "A bőr, amelyben élek". Emellett a filmet végig átjárja a baljós hangulat, amely kifacsarja a lelkünket. Határozottan kijelenthetem, hogy ez egy rétegfilm.

Ha valaki mégis belevág, annak érdemes tudnia a háttértörténetet, ugyanis a filmben ezt direkt nem jelenítik meg az elején: egy bolygó tart a Föld felé és a számítások szerint két forgatókönyv lehetséges:
- megközelíti a Földet, majd elhagyja
- megközelíti a Földet, elhalad mellette ám a gravitáció miatt egy hurkot ír le és minimális távolodás után visszatér, hogy beleütközzön
Hogy melyik forgatókönyv valósul meg, az csak a film végén derül ki.

Fontos tudni, hogy a szereplők már az első perctől kezdve tudatában vannak a bolygó közeledésének, ám nem igazán beszélnek róla. Az első harmadot kitöltő esküvői jelenet méltó módon ágyaz meg a melankólikus hangulatnak a páratlan színészi játékkal, amelyet minimális párbeszéddel, szinte csak a mimikával ér el. Itt látszik, hogy kőkemény európai filmről van szó, azon belül is a dánok érdeme az egész, melyet megfűszerezett egy kis svéd, francia, német és olasz koprodukció!

Később már a közeledő bolygóé és az általa keltett bizonytalanságé a főszerep, de természetesen a korábban felszínre került családi ellentétek is tovább pengetik a szomorú hangulatot. Ennek ellenére kapunk egy kis optimizmust a film csúcspontján, amikor Justine (Kirsten Dunst) megfürdik a bolygó fényében, miközben a másik főszereplő - aki a nővére - a sötétből figyeli. Ekkor jöttem rá, hogy ők ketten testesítik meg a Földet és a sötétből felbukkanó bolygót, csak éppen fordítva ahogyan ebben a jelenetben látható...
Innentől kezdve a félelem veszi át az uralmat. Én is rettegtem, amikor a Föld mellett elhaladó bolygót figyelték, miközben az állatok is remegtek a félelemtől, mert érezték hogy valami nem stimmel. Ezenkívül már csak annyit mondhatok, hogy a végkifejlet "gyönyörű" volt, miközben összeszorította a lelkemet.

A piros pont a Leo nevű kisfiút játszó Cameron Spurr számára jár a színészi játékért, amikor a film vége felé a lovat meglátva pár másodperc alatt tudatosult benne az apja és a bolygó sorsa, amely mind leolvasható volt az arcáról. Respect. :R
 ·  Translate
6
3
Molnár Péter's profile photoLazar Aniko's profile photoGrandpierre Atilla's profile photoErika Major's profile photo
 ·  Translate
Add a comment...

Molnár Péter

Másvilág  - 
 
Egy rendhagyó kérdés, csak a gyakorlati tapasztalatok érdekelnek. 31-én taxival tervezem a hazautat. Milyen appok vannak, amelyek segítségével előre be tudom táplálni a tartózkodási helyemet és az otthoni címet, hogy aztán egy adott pillanatban csak meg kelljen nyomnom egy gombot a rendeléshez? Ha lehet, a 6x6-ot venném igénybe, mint minden évben egyszer már vagy 10 éve. Ez pedig nem igazán ide vág, de ugye kártyával is lehet már fizetni a taxikban?
 ·  Translate
3
Gergely Blaskó's profile photoMolnár Péter's profile photoLászló Nagypál's profile photoAttila Lukács's profile photo
16 comments
 
+László Nagypál ja, én itt és most a programozónak üzentem, aki lusta volt az android irányelveit követni :)
 ·  Translate
Add a comment...
Molnár's Collections
People
Have them in circles
250 people
Sándor Rigó's profile photo
György Kónya's profile photo
józsef csuka's profile photo
Bútor Outlet's profile photo
Kolozs Zoltán's profile photo
Virág Ottó's profile photo
Csaba Hodosi's profile photo
Péter Soltész's profile photo
Blue Team's profile photo
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Budapest
Work
Skills
Informatika
Molnár Péter's +1's are the things they like, agree with, or want to recommend.
Masters of Sex: The Life and Times of William Masters and Virginia Johns...
market.android.com

Now a New Showtime Original Series Showtime's dramatic series Masters of Sex, starring Michael Sheen and Lizzy Caplan, is based on this rea

Teclado SwiftKey
market.android.com

O Teclado SwiftKey é um app inteligente para Android que atualiza o teclado da tela do seu dispositivo, tornando-o mais rápido e fácil para

OPPO Find 7a teszt - A különcködő csúcsmodell - Androbit.net
androbit.net

Nagy örömünkre szolgál bejelenteni, hogy a kínai OPPO magyarországi nagykövete – Barcza Márton – egy külön cikket írt az Androbit olvasóinak

Androbit technológiai és informatikai magazin
plus.google.com

Android, Google, Linux, Ubuntu, openSUSE, Windows, Apple, Hacker, Geek

Themer Beta
market.android.com

**As featured in The New York Times, Wired, Lifehacker, and CNET**Make your phone feel brand new with Themer. A smarter, more personal homes

ingyen Spotify
androidportal.hu

A Spotifyról itt olvashattok részletesen. Van Spotify free illetve Spotify Premium. A fontos különbség a kettő között, hogy a free szolgálta

Kütyü tartozékok - TechShop.hu
www.techshop.hu

HDMI kábelek okostelefon és tablet tartozékok

SiteMarketing Bt. - TechShop.hu
techshop.hu

HDMI kábelek okostelefon és tablet tartozékok

ES File Explorer File Manager
market.android.com

ES File Explorer es gratuito, destacado todo-en-uno administrador de archivos & administrador de aplicaciones & administrador de tareas & cl

Takker
market.android.com

Szeretnél egyszerűbben és gyorsabban taxizni? Egyetlen gombnyomással, telefonálás nélkül? Szeretnéd tudni, ki mögé ülsz be, hogy pontosan ho

Petra végre megérkezett! Itt a Linux Mint 16-os kiadása
linuxmint.hu

Az előzetes terveknek megfelelően még november legeslegvégén megérkezett a Linux Mint soron következő 16-os kiadása. A „Petra” névre kereszt

Detailed Review of Ubuntu Touch 14.04 with Mir display and Unity 8 on Ne...
www.noobslab.com

Ubuntu OS on the desktop is very famous brand and has a long heritage in the open source community, but rather than confine itself to the on

Barkácshobby Webáruház Oldala
plus.google.com

Fürdőszobai kiegészítők, kertészeti eszközök és borászati kellékek webáruháza.

Mac Monocle
yummie.blog.hu

Google Glass menőbben .

Hírhétfő
androidportal.hu

Bár a legtöbb PR-s csendben lazít, a héten mégse volt annyira uborkaszezon, hogy ne legyen Hírhétfő. A Moto X elvitte az egész hetet, de hír

Mert eladom amit megvettem, avagy az ezerarcú természet
androidportal.hu

Mint azt a címben is említettem eladom, ha úgy van és általában úgy van. Ezt a mondatot kitöröltem, amikor először leírtam, aztán újra leírt

Néhány Google szám
androidportal.hu

A Google nem állt le a májusi I/O óta, folyamatosan érkeznek az alkalmazásfrissítések (Gmail, Google+, Calendar). De vajon hol tart kedvenc

Gmail
market.android.com

Gmail is built on the idea that email can be more intuitive, efficient, and useful. And maybe even fun. Get your email instantly via push no

Hivatalos a Jolla Phone
blakedashed.org

Az év eleje óta tartó izgalom, amely a hónapok múltával egyre nagyobb méreteket öltött, a mai napon érte el a tetőpontját, hiszen a megjósol

Public - 10 months ago
reviewed 10 months ago
Public - 10 months ago
reviewed 10 months ago
8 reviews
Map
Map
Map
Public - a year ago
reviewed a year ago
A kiszolgálás elsőrangú, a házisörök finomak és a kaja a legjobb a világon. A tradíció és a modern világ találkozása ez a hangulatos hely. :)
Public - a year ago
reviewed a year ago