Profile

Cover photo
Molnár Péter
Lives in Budapest
289 followers|1,928,849 views
AboutPostsCollectionsPhotosYouTube+1'sReviews

Stream

Molnár Péter

Shared publicly  - 
 
Inbox challenge

Sikeresen lezárult az Inbox-ra való átállás. A korábbi negatív véleményeimet elnézve főleg két dolognak kellett megváltoznia: egyrészt a szolgáltatásnak is fejlődnie kellett (pipa), másrészt változtatnom kellett a postafiók működéséről vallott nézeteimen is (pipa). Mivel a munkahelyi belső levelezés napi 8 órában egy céges Google account alatt fut, így minden adott volt az éles teszthez.

Az 1. héten csak a desktop felületen kezdtem el használni az Inbox-ot. Lássuk a tapasztalatokat:
- Első körben 4 kategóriát (a Gmail esetén címke) engedélyeztem: céges1 (értelemszerűen nem fogom kiírni a nevét, mivel az utalás lenne a munkahelyemre), céges2, céges 3 és egyéb (ez utóbbi lényegében a privát). A régebben használt címkék és az azokhoz tartozó levelek el vannak rejtve a szemeim elől, így nem zavarnak.
- A kategóriák megjelenése engedélyezve van a bejövő mappában. Így ezeket és a hozzájuk tartozó leveleket mindig látom. Ráadásul az utolsó pár darab csatolmány is látható a kategóriák alján, előnézeti képpel együtt.
- Így a bejövő mappa négy egymástól elkülönülő kártyára van osztva. Remekül átláthatató.
- A jobb felső sarokban lévő Hangouts megjelenése is logikusabb. Ráadásul a nagyobb hely miatt sokkal inkább átlátható.
- A levelek 90%át felesleges azonnal elolvasni, így csak zavarnának munka közben. Így van értelme annak, hogy alapból nincs desktop értesítés a bejövő levelekről. Ezeket egyből elhalasztom munkaidő utánra, vagy hétvégére. A napi ingázás tökéletes alkalom az információk feldolgozására, hiszen a munkahelyen nem terhelik az agyamat, otthon pedig nem tolakodnak be a privát szférámba. Elolvasás után átkerülnek a megfelelő kategóriába.
Ritkán, de némelyik e-mailt kézzel időzítem egy általam megadott napra és időpontra. Ez a rész lehetne egyszerűbb is, remélem idővel megoldják.
- Ha egy üggyel több napig kell foglalkozni, akkor az ahhoz kapcsolódó infót kitűzöm a bejövő mappa tetejére. Ha egy emlékeztetőt akarok írni megadott időpontra, vagy időpont nélkül, akkor azt is kitűzöm. A régen használt sticky notes tartalma (win7) nem érhető el a telón, a Keep miatt pedig külön lapot kellett nyitni. Mindezeket kiváltotta az Inbox.
- Vannak levelek, melyek nem kerülnek be egyik kategóriába sem. Ezek vagy hamar elavuló munkahelyi infók (kajajegy átvétele stb.), vagy a szokásos poénos levelek (mert minden munkahelyen van a valaki, aki szívügyének érzi a netes mémek terjesztését). Végül van olyan levél, amit szimplán csak archiválok, hátha fél év múlva szükség lesz az infóra, ám a bejövő mappában csak feleslegesen foglalná a helyet és terelné el a figyelmet.
- A 30 napnál régebbi leveleket szintén archiválom azáltal, hogy elintézettnek jelölöm őket. Mivel nálunk gyorsan pörögnek az infók, így most a júniusi leveleket archiváltam, ennek a mondatnak a megírása után. Ha kell valami, akkor a kereső mező kiadja a találatot (feltéve ha logikusan adtak nevet a levélnek vagy a csatolmánynak).
- Tetszik, hogy a teendők megjelennek a Naptárban is. Régebben ez zavart, ám éppen ezért változtattam meg a hozzáállásomat.
- Hasznos, hogy az éppen vágólapon lévő link egy mozdulattal beilleszthető az Inbox-ba: akár levelet, akár teendőt akarok belőle létrehozni.

A 2. héten a mobilon is telepítettem az Inbox nevű appot, amely már teljesen kiváltotta a korábbi Gmail-t. Emellett a privát levelezésben is az Inbox van használatban:
- A magán fiókba ritkán jön levél, ám netes vásárlással kapcsolatos infó annál inkább. Ezek eleve a vásárlás kategóriába kerülnek, majd a rendelés megérkezése után archiválom azokat.
- Az álláshirdetéses postafiókba csak ilyen jellegű levelek érkeznek, így ott egyáltalán nincs szükség kategóriákra.

Összességében tetszik az Inbox, és pikk-pakk rendbe tudtam vele tenni a céges levelezésemet. Most már el sem tudom képzelni, hogy a régi Gmail-t használjam... Nem véletlenül lett a bejegyzés címe "Inbox vs. Gmail" helyett "Inbox challenge". 
 ·  Translate
5
Molnár Péter's profile photoHorváth Gyula's profile photo
19 comments
 
1. Toodledo, de csak 2008 óta, előtte a Keynote-ot használtam erre is, de az jegyzetelő program, nem jó feladatkezelésre

2. A manapság oly divatos enterprise social network programokat.
http://mashable.com/2013/06/14/enterprise-social-networks/#E.okm0G8sGqV
A Socialcast a nyerő nálam, de azt hiszem objektíve sincs a többi fasorba se hozzá képest. Ja, a fészbuknak is van a Facebook Groups :-)
 ·  Translate
Add a comment...

Molnár Péter

Shared publicly  - 
 
Google Fit vs. Mi Fit

A valós távolság ezen az útvonalon 7,3 km, a gyaloglás ideje pedig átlagosan 1,5 óra.

Google Fit 1. alkalommal (aktív GPS-el és sietősen):
- aktív idő: 1 óra 24 perc (OK)
- távolság: 6,8 km (túl kevés)
- lépésszám: 9172 (?)

Xiaomi Mi Band 1. alkalommal (sietősen):
- aktív idő: 1 óra 27 perc (OK)
- távolság: 7,9 km (túl sok)
- lépésszám: 9500 (?)

Google Fit 2. alkalommal (GPS nélkül, lassabban):
- aktív idő: 1 óra 32 perc (OK)
- távolság: 7,1 km (OK)
- lépésszám: 9641 (?)

Xiaomi Mi Band 2. alkalommal (lassabban):
- aktív idő: 1 óra 33 perc (OK)
- távolság: 6,3 km (túl kevés)
- lépésszám: 8310 (?)
 ·  Translate
3
Molnár Péter's profile photoHorváth Gyula's profile photo
19 comments
 
Vagy beállítod, hogy fekve ne mérjen, csak akkor a tényleges gyalogláskor állítva kell legyen a mobil. Ez a karpánt esete lehet. Nekem pont ezért nem is jó ez a beállítás.
 ·  Translate
Add a comment...

Molnár Péter

OnePlus 3  - 
 
OnePlus 3 teszt magyarul, friss ropogós, vegyétek vigyétek. 
 ·  Translate
A Távol-Keletről beszerzett okostelefon már nem jelent egyet a bazári anyaghasználattal és nevetséges mértékig eltúlzott specifikációkkal.
4
Robi Négyesi's profile photoKrisztián Péter-Szabó's profile photoMolnár Péter's profile photo
6 comments
 
+Krisztián Péter-Szabó mi köszönjük a munkátokat, tartalmas és korrekt leírás a telefonról.
 ·  Translate
Add a comment...

Molnár Péter

Shared publicly  - 
 
Új Nexusok

A 16 GB-os modell elhagyása remek döntés, hiszen a 32 GB a maga (kb.) 24 GB szabadon maradt tárhelyével pont a minimum. Sokat számít majd az árazás, hiszen csak úgy veheti fel a versenyt a OnePlus 3-al.

Persze ha az Iphonenal akar majd versenyezni és amiatt túlárazzák, akkor sok szerencsét kívánok neki... Ugyanis idén a harmadik telefon lehetne egy Nexus, amely felkelti az érdeklődésemet a Moto Force és a OnePlus 3 után.

Reméljük a legjobbakat. 
 ·  Translate
1
Add a comment...

Molnár Péter

Shared publicly  - 
 
Google kereső újítás - a legutóbbi netes vásárlás feltüntetése

Desktop felületen és Androidon tapasztaltam a mai napon, így feltételezem hogy IOS-en is működnie kell. Azt nem tudom, hogy milyen időintervallumot figyel, mert korábban még nem láttam ilyet. A gépen megkérdezte, hogy hasznosnak találom-e ezt a "kártyát"? Ebből gondolom, hogy újdonság lehet.

Ha már láthatóvá vált ez az infó: amint megérkezik az MiFone L58 Smart Watch (2-3 hétbe biztosan beletelik), tervezek róla írni egy bemutatót, és készítek egy videót is. Az unibody alumínium ház, a fekete szíj, a 4 centis számlap átmérő, a mágneses töltő csatlakozó, IP67, OLED kijelző, magyar nyelv, a papíron hosszú üzemidő, a lépésszámláló, és nem utolsósorban a jelen pillanatban 16.99 USD ár (szállítási költség nélkül) fogtak meg benne. Ha beválik, akkor majd le tudja váltani a most szolgálatban lévő, első generációs MI Band-et. Kérdés persze az is, hogy tudom-e majd rendesen szinkronizálni az adatokat, és mi lesz az MI Band statisztikáival. Ez még a jövő zenéje, először érkezzen meg a cucc.

Egyedül a kijelző kis felbontását hozzák fel negatívumnak. De szerintem ez felesleges szőrszálhasogatás, mivel nem futtat appokat, illetve az aksi kímélése érdekében is jó döntés volt. Ez még kérdéses, de az unboxing után minden ki fog derülni. Nem egy Apple Watch vagy Moto 360, de nem is annak szánom. 😀
 ·  Translate
4
Horváth Gyula's profile photoMolnár Péter's profile photo
22 comments
 
Megérkezett az MiFone L58. Kész az unboxing videó, amit rövidesen feltöltök.

Ez az első ilyen videóm. Nem gondoltam volna, hogy többször kell nekifutni a dolognak. 🙂
 ·  Translate
Add a comment...

Molnár Péter

OnePlus One  - 
 
OnePlus One

Hívás közben nem kapcsolt le a kijelző (se gyári Telefon, se Google Phone, se Viber esetén), pedig a szenzor tesztelő appok megfelelő működést mutattak a közelségérzékelő esetén.

Visszapörgettem az időt a fejemben, és rájöttem, hogy pár app esetén inaktiváltam az ébrentartást, és azóta tapasztaltam ezt. Újra engedélyeztem az ébrentartást a Telefon app esetén, és láss csodát, hívás közben újra remekül működik a szenzor, és a kijelző katonás rendben alszik el és eléd fel újra.

A fene gondolta volna, hogy az ébrentartás azt jelenti a Telefon alkalmazásnál, hogy hozzáférést kap a szenzorhoz.
 ·  Translate
3
Add a comment...

Molnár Péter

Shared publicly  - 
 
OnePlus 3

Snapdragon 820
Adreno 530
6 GB RAM
64 GB ROM
5,5 Amoled
B20 LTE
Unibody alumínium ház
Oxygen OS
további specifikációk:
https://oneplus.net/hu/3/specs

Ár: 124.990 Ft (+ingyenes kiszállítás)

Hivatalos bemutató videó:
https://youtu.be/xeiD1JepSfM

Marques Brownlee gyors bemutatója:
https://youtu.be/ycIpOZY03OM

Tetszik! 
 ·  Translate
1
Molnár Péter's profile photoIstván Schrauf's profile photo
8 comments
 
+Molnár Péter a zacskóban lévő levegő miatt bepárásodhat ami szintén olyan gond mintha elázna. Bár eszembe jutott egy pamut kendő erre :)
 ·  Translate
Add a comment...
Have them in circles
289 people
Péter Tihanyi's profile photo
Mónika Szénási's profile photo
Ogre Bogre's profile photo
Péterné Merkovits's profile photo
jutka szelényi's profile photo
Buckó Szabolcs's profile photo
Fekete Ferencné (Eszter)'s profile photo
Norbert Veres's profile photo
Dewsy Sipos's profile photo

Molnár Péter

Shared publicly  - 
 
Mr Robot season 2 spoiler

s02e00:
Az évadot beharangozó előzetest is érdemes megnézni. Ebben elég részletesen kielemzik Elliot karakterét is - figyelem, bármilyen egyezés a saját személyiségeddel pusztán csak a véletlen műve (0111011001100001011001110111100100100000011011100110010101101101).

QR kód:
Az első reakcióm a naplóban látható QR kód beolvasása volt, sikertelenül. Ám a rajongók már utánajártak, és az alábbi oldal töltődik be a gépen megrajzolt kódra: http://www.conficturaindustries.com/

Smartwatch jelenet:
Annyira tudtam, hogy csak egy megtévesztő üzenetet küldtek rá az órájára, és a reflexből lenyomott OK gombbal meg is kapták a teljes hozzáférést a rendszeréhez! Nagyon tetszett, ahogyan a tulajdonosa elvesztette a kontrollt a ház felett.
Az itt felcsendülő klasszikus zene:
Mozart - Le Nozze Di Figaro - Overture
https://www.youtube.com/watch?v=5YYQFbDuT9k

Zene:
Végül, de nem utolsó sorban, az epizód elején hallható zene, teljes egészében:
Daydreamin’ (Featuring Jill Scott) – Lupe Fiasco
https://www.youtube.com/watch?v=65-qVF4kePY

Összességében remekül indult a 2. évad. 
 ·  Translate
1
Molnár Péter's profile photo
 
A kis Mohamed a repülővel játszik - egy ilyen jelenet senkit sem hagyhat hidegen. Ez és a többi társadalom kritika a 3. részben egy kutyaharapás a társadalom testébe.

Zseniális, hatalmas respect az alkotóknak, sokadszorra is!

http://reactiongif.org/wp-content/uploads/GIF/2014/08/GIF--Clap-applause-good-job-nice-one-clapping-North-korea-GIF.gif
 ·  Translate
Add a comment...

Molnár Péter

Shared publicly  - 
 
MiFone L58 Smart Watch unboxing and hands on
https://youtu.be/w3gzRQ4mrtM

Mi is ez?
A smart watch jelző kissé túlzás, inkább az óra formájú fitnesz band elnevezés fedi a valóságot.

Külső:
Az óra rész anyaghasználata elsőrangú, elvileg alumínium, és nagyon könnyű. A szíj viszont az MI Band szintjét hozza (=alapszint). A mágneses töltő csatlakozó nagyon praktikus, ez szerintem nagyon jó ötlet egy ilyen jellegű eszköz töltésére az olcsóbb modellek esetén).

Kijelző:
A felbontás tényleg alacsony, csak a Minecraft rajongóknak ajánlom. Az MI Band 2-höz hasonlóan itt is ki van jelölve egy érintésérzékeny rész a kijelzőn, amivel váltani lehet a funkciók között.

Szoftver:
Faék egyszerűséggel rendelkezik. A tapicskolással lehet váltani a lépésszámláló, kalória stb. között. Ha nem nyúlunk hozzá, akkor nagyjából fél perc után lekapcsol a kijelző. Sötét kijelző esetén mindig ugyanolyan sorrendben jönnek be az adatok, ha hozzáérünk: óra, lépésszámláló, kalória stb. Beállítási lehetőségek nincsenek. Az eszköz nagy hiányossága, hogy a telefonnal való szinkronizálás nélkül rossz időt mutat. Mindig csak az adott nap adatait mutatja, így célszerű napi szinten szinkronizálni.

App:
Gyalázatos, hogy a nyelvi support kimerült egy automatikus fordításban. És mivel alapból a telefon nyelvét érzékeli, így ez nálam magyar volt. Elviekben, mert például a regisztráció menüpont is egy felismerhetlen szóval volt jellemezve. Tippre megtaláltam, majd belépve és angolra állítva már adta magát az összes menüpont. :) Mivel nálam egyáltalán nem ismerte fel az eszközt, így nem igazán tudtam mit kezdeni vele.

Konklúzió:
Ez egy játék, ha kijelzős eszköz kell, akkor inkább az MI Band 2-őt ajánlom. Mivel nem akartam rajta bukni, így pár nap után ugyanannyiért eladtam. Nem csináltam nagy tesztet vele, így csak egyszer hasonlítottam az első generációs MI Bandhez - a MiFone kb. jóval több lépést mutatott (nem tudom, melyik a pontosabb). Ajánlom-e bárkinek is? Természetesen nem.

Műszaki paraméterek:
http://www.gearbest.com/smart-watches/pp_363457.html

-
szoftver
alacsony felbontás
halovány kijelző

+
anyaghasználat
külső (nagyon mutatós)
mágneses töltő 
 ·  Translate
1
Horváth Gyula's profile photoMolnár Péter's profile photo
11 comments
 
+Horváth Gyula érthető. 
Add a comment...

Molnár Péter

OnePlus One  - 
 
OnePlus One update
Cyanogen OS 13.1-ZNH2KAS254

changelog:
https://jira.cyanogenmod.org/projects/BACON/versions/13810
3
Add a comment...

Molnár Péter

Shared publicly  - 
 
Google Táblázatok app

A helyes elnevezéssel könnyedén meg lehetne különböztetni egymástól a két törlés nevű menüpontot:
- értékek törlése
- sorok törlése

🤔
 ·  Translate
1
Horváth Gyula's profile photo
 
Juj! Ez nagyon Microsoftos :-)
A webes felületen úgy van, hogy "Értékek törlése" és "xy sorok törlése" Még a törlendő sorok száma is ott van. Ez volt az egyik, amivel a szívembe lopta magát az Excellel szemben.
 ·  Translate
Add a comment...

Molnár Péter

Shared publicly  - 
 
Megosztás a YouTube-on

Most aktiválódott, ahogy ráböktem egy megosztott videóra.

Az androidpolice már május 14-én kiszúrta:
https://www.youtube.com/shared?ci=kwb6VPtNoxc

 ·  Translate
1
András Oláh's profile photo
 
Nálam már régóta van de nem látom sok értelmét. Igaz ez azoknak lehet jó akik nem pluszoznak.
 ·  Translate
Add a comment...
Molnár's Collections
People
Have them in circles
289 people
Péter Tihanyi's profile photo
Mónika Szénási's profile photo
Ogre Bogre's profile photo
Péterné Merkovits's profile photo
jutka szelényi's profile photo
Buckó Szabolcs's profile photo
Fekete Ferencné (Eszter)'s profile photo
Norbert Veres's profile photo
Dewsy Sipos's profile photo
Work
Skills
Informatika
Story
Tagline
The dawn of Man: https://www.youtube.com/watch?v=Y15NnGZIBuM
Collections Molnár is following
View all
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Budapest
Molnár Péter's +1's are the things they like, agree with, or want to recommend.
Budapesti Menetrend – Android-alkalmazások a Google Playen
market.android.com

Offline menetrend és útvonaltervező alkalmazás Budapest helyi tömegközlekedési hálózatához. A szoftver segítségével böngészhető a helyi jára

Daisy Diamond
www.filmtett.ro

Dán–svéd filmdráma, 94 perc, 2007. Rendező: Simon Staho. Szereplők: Jens Albinus, Laerke Winther Andersen, Lotte Andersen, Mimmi Benckert-Cl

Masters of Sex: The Life and Times of William Masters and Virginia Johns...
market.android.com

Now a New Showtime Original Series Showtime's dramatic series Masters of Sex, starring Michael Sheen and Lizzy Caplan, is based on this rea

Teclado SwiftKey
market.android.com

O Teclado SwiftKey é um app inteligente para Android que atualiza o teclado da tela do seu dispositivo, tornando-o mais rápido e fácil para

OPPO Find 7a teszt - A különcködő csúcsmodell - Androbit.net
androbit.net

Nagy örömünkre szolgál bejelenteni, hogy a kínai OPPO magyarországi nagykövete – Barcza Márton – egy külön cikket írt az Androbit olvasóinak

Androbit technológiai és informatikai magazin
plus.google.com

Android, Google, Linux, Ubuntu, openSUSE, Windows, Apple, Hacker, Geek

Themer Beta
market.android.com

**As featured in The New York Times, Wired, Lifehacker, and CNET**Make your phone feel brand new with Themer. A smarter, more personal homes

ingyen Spotify
androidportal.hu

A Spotifyról itt olvashattok részletesen. Van Spotify free illetve Spotify Premium. A fontos különbség a kettő között, hogy a free szolgálta

Kütyü tartozékok - TechShop.hu
www.techshop.hu

HDMI kábelek okostelefon és tablet tartozékok

SiteMarketing Bt. - TechShop.hu
techshop.hu

HDMI kábelek okostelefon és tablet tartozékok

ES File Explorer File Manager
market.android.com

ES File Explorer es gratuito, destacado todo-en-uno administrador de archivos & administrador de aplicaciones & administrador de tareas & cl

Takker
market.android.com

Szeretnél egyszerűbben és gyorsabban taxizni? Egyetlen gombnyomással, telefonálás nélkül? Szeretnéd tudni, ki mögé ülsz be, hogy pontosan ho

Petra végre megérkezett! Itt a Linux Mint 16-os kiadása
linuxmint.hu

Az előzetes terveknek megfelelően még november legeslegvégén megérkezett a Linux Mint soron következő 16-os kiadása. A „Petra” névre kereszt

Detailed Review of Ubuntu Touch 14.04 with Mir display and Unity 8 on Ne...
www.noobslab.com

Ubuntu OS on the desktop is very famous brand and has a long heritage in the open source community, but rather than confine itself to the on

Barkácshobby Webáruház Oldala
plus.google.com

Fürdőszobai kiegészítők, kertészeti eszközök és borászati kellékek webáruháza.

Mac Monocle
yummie.blog.hu

Google Glass menőbben .

Hírhétfő
androidportal.hu

Bár a legtöbb PR-s csendben lazít, a héten mégse volt annyira uborkaszezon, hogy ne legyen Hírhétfő. A Moto X elvitte az egész hetet, de hír

Mert eladom amit megvettem, avagy az ezerarcú természet
androidportal.hu

Mint azt a címben is említettem eladom, ha úgy van és általában úgy van. Ezt a mondatot kitöröltem, amikor először leírtam, aztán újra leírt

Néhány Google szám
androidportal.hu

A Google nem állt le a májusi I/O óta, folyamatosan érkeznek az alkalmazásfrissítések (Gmail, Google+, Calendar). De vajon hol tart kedvenc

Public - 5 months ago
reviewed 5 months ago
A hely barátságos, a kiszolgálás remek, a hamburger finom, a fizetés pedig történhet készpénzzel, bankkártyával vagy étkezési utalvánnyal is.
Public - 8 months ago
reviewed 8 months ago
19 reviews
Map
Map
Map
Sajnos ez a korábban meghitt söröző elvesztette a lelkét, és egy gyorséttermi hellyé alakult át. A saját gondolataidat sem hallod, mert sok embert akarnak bezsúfolni egy kis helyre. A sör finom, más jót nem tudok róluk mondani.
Public - 8 months ago
reviewed 8 months ago