Profile cover photo
Profile photo
Modation Full Service Online Marketing - Adwords specialisten
6 followers
6 followers
About
Modation Full Service Online Marketing - Adwords specialisten's posts

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Met terugwerkende kracht doelen zien in Google Analytics. 
Verhoog je winst uit online campagnes door meer inzicht!

Doelen vergeten in te stellen?
Regelmatig komen we Google Analytics accounts tegen waarbij belangrijke doelpagina’s niet als doel zijn ingesteld. Het rendement van de lopende advertentiecampagnes is daardoor niet goed inzichtelijk.

Wat levert het mij op?
We bespreken een mogelijkheid om zonder ingestelde Google Analytics doelen alsnog het aantal behaalde doelen te zien. Het voordeel is dat je hiermee het rendement van de campagnes kunt bepalen en verbeteren. Dit doe je door de kosten van campagnes met hoge kosten per doel te verlagen en bij campagnes met lage kosten per doel het bereik te vergroten.

Hoe kun je alsnog de doelresultaten inzien?
Indien je bijvoorbeeld wilt weten hoeveel aanvragen in het verleden zijn gedaan via een formulier op de website, volg je de volgende twee stappen.

Stap 1 is het bepalen van je doelpagina (als bezoekers deze pagina hebben gezien, is je doel voltooid). Deze doelpagina vind je het makkelijkst door zelf een testconversie uit te voeren. Hierbij plaats je een bestelling of verzend je een ingevuld contactformulier. Je krijgt dan vaak een bedankpagina in beeld als ‘www. naamwebsite.nl/?formulier=verzonden’.

Stap 2 is het opzoeken van deze pagina in Google Analytics onder het rapport Gedrag – Site-inhoud – Alle pagina’s (eventueel met behulp van de zoekfunctie). Je vult in het zoekvenster alleen het onderstreepte gedeelte bij Stap 1 in (dus wat na je domeinnaam komt). Aan de hand van het aantal unieke paginaweergaven weet je hoe vaak deze pagina is bekeken en dus hoe vaak het doel is voltooid.

Hoe bereken en bekijk ik het rendement op mijn campagnes?
Een account bestaat uit één campagne.
Stel je hebt een Google Adwords account dat uit één campagne bestaat.

1. Allereerst kijk je in het rapport ‘Alle pagina’s’ en klik je vervolgens op de bedankpagina. Daarna selecteer je bij secundaire dimensie: ‘Acquisitie’ en vervolgens ‘Bron/Medium’. Je ziet dan welke verkeersbronnen hebben bijgedragen aan een bezoek aan deze pagina (de doel/bedankpagina).

2. Als je weet dat een ingevuld formulier bijvoorbeeld gemiddeld 500 euro omzet oplevert, kun je uitrekenen wat het rendement is geweest van de verschillende verkeersbronnen aan de hand van de uitgaven die je hebt gedaan. Stel je hebt 2.000 euro besteed aan Marktplaats.nl en hieruit zijn 200 verzonden formulieren geregistreerd, dan is de omzetwaarde 200*500 euro = 10.000 euro. Vervolgens zet je de uitgaven af tegen de omzet en zie je dat de investering/omzetwaardeverhouding in dit voorbeeld 20 procent bedraagt (2.000/10.000 euro).

Een account bestaat uit meerdere campagnes.
Stel je hebt een Google Adwords account dat uit meerdere campagnes bestaat dan zal het rendement per campagne meestal verschillen. Voor inzage in het rendement per campagne dient het rapport verder te worden uitgebreid met de bestemmingspagina. Hier is een aangepast rapport voor nodig:

1. Klik op aangepaste rapporten boven in Google Analytics en vervolgens op ‘+Nieuw aangepast rapport’;
2. Bij Rapportinhoud kies je bij ‘Type’ voor ‘Verkenner’.
3. Klik onder ‘Statistiekgroepen’op de knop ‘+statistiek toevoegen’ en kies voor ‘Paginaweergaven’.
4. Kies dan onder ‘Dimensiedetails’ bij ‘dimensie toevoegen’ voor ‘Bron/medium’; daarna voeg je als tweede dimensie de ‘Bestemmingspagina’ toe.
5. Bij Filters klik je op de knop ‘+filter toevoegen’. Kies ‘Gedrag’ > ‘Bestemmingspagina’. Selecteer vóór bestemmingspagina ‘Opnemen’ en erna ‘Exact’. Uitgaande van de bedankpagina in dit artikel vul je bij het invoerveld het volgende in: ‘?formulier=verzonden’ (dit is het deel dat na je domeinnaam komt). (Je kunt ook kiezen voor filtertype ‘Regex’ in plaats van ‘Exact’. Dit vereist wel enige kennis van Reguliere Expressies.)

Ter illustratie onderstaand voorbeeld:

Aangepaste rapporten
Bij het opslaan van de instellingen krijg je vervolgens een rapport waarbij je bijvoorbeeld bij ‘marktplaats.nl / cpc’ kunt doorklikken en per bestemmingspagina het aantal paginaweergaven van de bedankpagina ziet. Als je campagne zo is ingedeeld dat je per deelcampagne een andere bestemmingsurl gebruikt, kun je op deze manier het rendement bepalen van de deelcampagnes.

Lees het artikel op ons blog
https://www.modation.nl/met-terugwerkende-kracht-doelen-terugzien-analytics/

Post has attachment
Meer dan 150.000 euro online omzet? Stop dan niet met A/B testen!
Verhoog je omzet en winstmarge met meer dan 10 procent, door het structureel inzetten van A/B testen! Lees hier meer over in het nieuwe artikel op ons Blog.  

Wanneer is conversie-optimalisatie rendabel?
Bij een jaarlijkse omzet tot ongeveer 150.000 euro via de website of wanneer meer dan 2.000 euro op maandbasis wordt geadverteerd, is conversie-optimalisatie van belang. Bij omzetten boven de 150.000 euro is het aan te bevelen continu conversie-optimalisatie in te zetten. De tijd en andere investeringen die je er in steekt zijn dan vaak rendabel.
 
Wat houdt conversie-optimalisatie in?
Conversie-optimalisatie omvat het testen en verbeteren van de website ter bevordering van het conversiepercentage en daarmee het rendement. Er kan worden gekozen de complete website of specifieke product- en bestelpagina’s te optimaliseren.

Een methode voor conversie-optimalisatie is A/B testen. Hierbij wordt onderzocht of de prestaties van twee (A/B test) of meerdere varianten (multivariate test) van een pagina significant afwijken. De variant die het best presteert, wordt vervolgens definitief geïmplementeerd. Voorbeelden van onderdelen die binnen een website kunnen worden getest, zijn: kopteksten, afbeeldingen, kleurgebruik, buttons, calls-to-action en de plaatsing van elementen. Onze ervaring is dat met enkele goede A/B testen zowel de conversie als de omzet met meer dan tien procent kan toenemen in een jaar.
Lees het artikel verder op ons Blog: https://www.modation.nl/meer-dan-150-000-euro-online-omzet-stop-dan-niet-met-ab-testen/ 

Post has attachment
Recent verschenen op ons Blog https://www.modation.nl/update-en-verrijk-je-google-analytics-account/ :
Vervang je verouderde en/of incomplete Tag manager container of Analytics script door de volgende Tag manager container. Relevant voor vrijwel elke site! 

 
Wat zijn de voordelen?

Met deze container kun je eenvoudig je rapportages in Google (Universal) Analytics verrijken met de volgende extra functies:
-E-mailadressen; Alle aanklikbare e-mailadressen op je website kunnen worden gemeten. Belangrijk voor met name zakelijke sites waarbij een e-mailbericht een belangrijke lead kan zijn.
-Bestanden (.pdf,.doc,.docx,.xls,.xlsx,.ppt,.pptx,.zip,.rar,.gz,tar); Productbrochures bijvoorbeeld zijn meestal als pdf bestand opgenomen. Met deze container kun je ook het aantal geopende productbrochures of een van de andere typen bestanden meten.
-Externe links; Als je de externe links inzichtelijk hebt, kun je het aantal bezoekers zien dat doorklikt naar bijvoorbeeld je Facebookpagina.
-Verzonden formulieren; Hiermee kun je automatisch alle formulieren op je site meten. Formulieren worden vaak gebruikt om het aantal leads te meten.
-YouTube video’s; Bij YouTube video’s op je site krijg je met deze container inzicht hoe vaak een video wordt afgespeeld. Daarnaast zie je ook of een video voor 25, 50, 75 of 100% procent is afgespeeld!
Functies voor Display advertenties, waaronder rapporten voor demografische en interessecategorieën en remarketing; De rapporten voor demografische- en interessecategorieën geven je inzicht in de leeftijd, het geslacht en de interesses van de bezoekers. Zo kun je je advertentie-uitgaven in Adwords beter optimaliseren. Leeftijd, geslacht en interesses kunnen ook worden gebruikt om gebruikerssegmenten en remarketinglijsten te maken.
-Uitgebreide linktoeschrijving; Deze instelling heeft effect op het rapport In-Page analyse. Zonder uitgebreide linktoeschrijving worden klikken van diverse elementen op een pagina die naar dezelfde url gaan bij elkaar opgeteld en wordt bij ieder element hetzelfde klikpercentage genoemd. Met uitgebreide linktoeschrijving wordt er binnen elementen met dezelfde url onderscheid gemaakt op welk element is geklikt. Stel dat je op je website in het menu een knop hebt die naar de contactpagina gaat en ook in de footer dan laat deze configuratie zien of en hoe vaak er in het menu is geklikt en hoe vaak in de footer. Hierdoor kun je beter optimaliseren op basis van je bezoekersgedrag.
-(Geoptimaliseerde) E-commerce; Geoptimaliseerde e-commerce kun je instellen om gebruik te maken van extra rapportagemogelijkheden in Google Analytics. Hiervoor is het van belang dat je nog de benodigde data layers plaatst op de bedankpagina.

Hoe kun je dit implementeren?

Lees het artikel verder op ons Blog op Modation.nl

Post has attachment
Fijne feestdagen en een voorspoedig 2015!

Modation wenst je een hele fijne kerst en een voorspoedig 2015! We kijken terug op een mooi 2014.

Gemiddeld hebben onze opdrachtgevers 17% groei gerealiseerd.

Het Modation Team Maarten, Sanne, Nadine, Krista, Madelon, Mariëlle en Jaimy

Neem ook in 2015 gerust contact met ons op via 024-844 17 88 of info@less modation.nl 
Photo

Post has attachment
Afgelopen week verschenen op ons blog! Een groot deel van de Google Analytics accounts die we onder ogen krijgen zijn niet correct geïmplementeerd! Behaal meer winst met de juiste informatie en beperk je verlies op slecht lopende (delen van) campagnes. Lees verder: http://lnkd.in/dtD3Upd We zien regelmatig bij nieuwe opdrachtgevers en bij trainingen Quick Wins in Analytics.

Post has attachment
Nieuw op ons blog! Bereken je mogelijke omzet uit e-mailmarketing. 
E-mailmarketing wordt namelijk regelmatig niet structureel ingezet. Verhoog je omzet op eenvoudige wijze tot 15 procent! https://www.modation.nl/bereken-je-mogelijke-omzet-uit-email-marketing/

Post has attachment

Post has attachment
Photo
Photo
2014-02-06
2 Photos - View album
Wait while more posts are being loaded