Profile cover photo
Profile photo
Miroslav Lukić
198 followers -
Цео свет је једна држава
Цео свет је једна држава

198 followers
About
Miroslav's posts

Post is pinned.Post has attachment
НОВИБУСУР 00423 - 00425 / 2017.
НОВИБУСУР
0042 3 - 0042 5 / 2017 . 3 . фебруар  
- 3 . март 2017 . ..               *               Зле
мисли и црне слутње једног меланхолика имају своју страшну тачност па ма колико изгледале здраву човеку апсурдне
и нетачне.               Меланхолици
с...

Post has attachment

Post has attachment
Наталијини божурови – сећање на нашу покојну мајку, уочи Св. Петке, 2014.

Бувљак је – истовремено, левак који све усисава и рудник чудесан!На њему цвета и никад не прецветава неописана и чувена уметност махагонија, уметност ствари које су надживеле своје мајсторе и сопственике!

Post has attachment
ЛеЗ 0010264 TRAMP UVODI KOSOVO U UN?! 

Post has attachment
ЛеЗ 0010263 SOKANTNO: Srbija je poslednja odbrana Rusije na Balkanu! 

Post has attachment
“Inteligentna bića iz drugih zvezdanih sistema su i još uvek posećuju našu planetu Zemlju. Oni se različito nazivaju posetioci, drugi, zvedani ljudi, vanzemaljci, itd. Oni sada posećuju Zemlji; to nije stvar nagađanja ili zamišljanja.“ – Teodor Loder III, doktor nauka, profesor emeritus nauke o zemlji, Univerzitet Nju Hempšira.

Dr Edgar Mičel, jedan od najpoznatijih Apollo astronauta i šesti čovek koji je hodao po Mesecu; kapeten američke mornarice u penziji, vazduhoplovni inženjer i osnivač Instituta za noetičke nauke (IONS), imao je mnogo toga da kaže o vanzemaljskom životu:

“Desilo se da sam ja bio dovoljno privilegovan da budem svestan činjenice da su nas posećivali na ovoj planeti, i da je NLO fenomen stvaran… Da, bilo je slupanih letelica, i leševa. Mi nismo sami u svemiru; oni dolaze ovamo već duže vreme.“

Post has attachment
Takođe, Wikileaks je nedavno naveo da će ponuditi 20.000 dolara za bilo koju informaciju o ubistvu Seta Riča iz DNC-a, iako nije navedeno da li je on taj koji je pružio političke informacije toj organizaciji. Policijska istraga nije utvrdila nikakvu povezanost.

„Nadamo se da će naši napori pomoći njegovoj porodici koja traži bilo kakve informacije. Iza sebe imamo istoriju nabavljanja informacija koje su doprinele u mnogim pravnim slučajevima, pa čak i sudskim procesima“, navode iz Wikileaks-a.

Zabranjeno kopiranje!

Post has attachment
ЛеЗ 0010262 . - Гости из Загреба, професори Лада Чале Фелдман и Томислав Брлек и Влахо Богишић, уредник у Лексикографском заводу, су са београдским колегама Бранком Ромчевићем и Предрагом Бребановићем покушали да из више углова сагледају актуелност опуса писца који је спајао "две обале" (српску и хрватску књижевност и културу), али и савремена тумачења његових дела са обе стране Дрине. Неочекиван, полемичан и готово "крлежијански" обрт ове изузетно посећене књижевне вечери, било је реаговање књижевног историчара Гојка Тешића, који сматра да је оклеветан у делу Бребановића.

- У Београду постоје две врсте чопора, један је окупљен око "Печата" и његов главни идеолог је Мило Ломпар, а други око "Бетона" и "Пешчаника", а ја сам мета и једнима и другима - рекао је Тешић. - За једне сам издајник, кроатофил и југоносталгичар. Поносим се тиме, јер не постоји ни један лист у историји српске културе који је објавио више хрватских аутора од "Књижевне речи" коју сам уређивао осамдесетих. У овој књизи ми се спочитава ступидна, мизантропска, патолоша фуснота, која гласи: "Куриозитет је да Палавестра има много више поштовања за Крлежу, него србујући тројац кога творе ракићевац Леон Коен, лажни распоп Гојко Тешић, те васколики Мило Ломпар". Мислим да је дубоко повређен Мило Ломпар, што сам стрпам у то друштво, коме на сву срећу не припадам. Овде се један фалсификат представља као релевантна књижевна чињеница.

Ово Тешићево реаговање остало је без одговора Предрага Бребановића.

Post has attachment
ЛеЗ 0010261 . - Библиотека, као и сама Академија, дугог је века. Основана пре 175 година, у Друштву српске словесности, претечи данашње САНУ. Било је то новембра 1841, а прве књиге добила је на првом Главном заседању Друштва, које је почело јуна 1842. године. Тада је на полицама имала свега 14 књига, које је поклонио Димитрије Тирол, а у августу исте године даровао је још 75 примерака.

- То није мало. Нису књиге, тада, биле честе као сад. У српском свету имао их је понеко, и понегде - започиње академик Миро Вуксановић причу о прошлости библиотеке на чијем челу се налази. - За првог библиотекара је одређен Константин Богдановић, а касније Ђура Даничић.

Од почетних 14 књига, Фонд је нарастао на милион и по примерака. Најстарије књиге у Библиотеци су "Историја Рима" из 1477. и Луканова "Фарсалија" из 1498. године. Ту су и два униката - Регуламент Марије Терезије и збирка стихова која се приписује грофу Беладиновићу.

- Посебна реткост је лична библиотека Вука Караџића, која има само 55 примерака. То је једина целина остала од велике Вукове књижнице, која је углавном у Петерсбургу, а остатак је подељен и једина сачувана целина је у САНУ - открива академик Вуксановић. - Тамо су табаци "Српског рјечника" на којима је Вук, на маргинама, уписивао додатне речи, својом читком ћирилицом. Ту је и његова биографија на руском, са исправкама, књиге у којима су трагови Вукове црвене оловке испод одабраних речи или примедбама са стране. Све такве и остале реткости су дигитализоване.

Post has attachment
ЛеЗ 0010260 Јани Рицо: МРТВА КУЋА. ЗАМИШЉЕНА И СТВАРНА ИСТОРИЈА ЈЕДНЕ ПРАСТАРЕ ГРЧКЕ ПОРОДИЦЕ. - посебно издање часописа САВЕМЕНИК, Нова Серија, Јуни 1987, бр. 6. - Са грчког превели Иван Гађански и Ксенија Марицки Гађански. Коментари Ксеније Марицки Гађански... 
Wait while more posts are being loaded