Profile cover photo
Profile photo
Ministerul Transporturilor
23 followers
23 followers
About
Posts

Post has attachment
Ministrul Transporturilor, Lucian Șova a participat, luni 16 iulie a.c., la Londra la ceremonia de semnare a contractului prin care TAROM achiziționează cinci aeronave Boeing 737-MAX 8, construite special pentru operatorul nostru național. Semnarea acestei comenzi ferme între compania TAROM, reprezentată de directorul general Wolff Werner-Wilhelm și Boeing, prin Kevin G. McAllister - președinte și director executiv al Boeing Commercial și Ihssane Mounir - vice-președinte de marketing și vânzari, a avut loc în cadrul Târgului aviatic Farnborough International Airshow, evenimentul aerospațial al anului din Europa. Aparatele vor fi livrate până în anul 2023, dar între timp va continua înnoirea flotei TAROM.
Comanda de astăzi face parte dintr-un contract mai amplu care, pe lângă cumpărarea celor cinci aparate Boeing 737-MAX 8, prevede și începerea procedurilor pentru ca Direcția Tehnică a TAROM să devină partener oficial Boeing, precum și achiziția în leasing operational a celor două aeronave 737-800 Next Generation, aflate deja în flota TAROM.
“Reînnoirea flotei TAROM, inclusiv în parteneriat cu prestigioasa companie Boeing, face parte dintr-o strategie pe termen lung a Companiei Naționale de Transporturi Aeriene. Cele cinci noi aparate de zbor 737 MAX 8 ne promovează în rândul jucătorilor importanți de pe piața transporturilor aeriene. Este un contract pe care îl consider un pas decis din partea TAROM în direcția corectă”, a declarat ministrul Lucian Șova.
Participarea delegației Ministerului Transporturilor, alături de Directorul General TAROM, la ceremonia de la Londra transmite un mesaj de încredere în revitalizarea companiei naționale pentru transporturi aeriene.
Majoritatea guvernelor din Europa și de peste ocean se află la acest eveniment. Prezența reprezentanților Guvernului României la Farnborough oferă oportunități reale de colaborare și dezvoltare a relațiilor punctuale cu partenerii noștri, inclusiv pe componenta de transporturi aeriene.
Extinderea flotei TAROM cu alte cinci aeronave reprezintă încă un pas important pentru îndeplinirea obiectivelor propuse în Programul de Guvernare și pentru consolidarea Companiei Naționale TAROM pe piața de profil.
Modelul Boeing 737 MAX 8 este dotat cu motoare de tehnologie avansată și este îmbunătățit pentru a oferi mai mare eficiență și fiabilitate.
Târgul aviatic de la Farnborough reunește, până în 22 iulie, peste 70 000 de reprezentanți ai industriei aerospațiale care își prezintă cele mai noi tehnologii din domeniu.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, împreună cu ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, au discutat, astăzi la Bruxelles cu comisarul European pentru Politica Regională Corina Crețu despre aprobarea de către Comisia Europeană a proiectului major de infrastructură magistrala M6 – legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă.

Discuțiile au fost constructive și ambele părți au convenit să urmărească implementarea la standarde înalte de calitate a proiectului.

Comisia Europeană va transmite în curând autorităților de la București o scrisoare de răspuns la clarificările prezentate de partea română.

De asemenea, în cadrul întâlnirii s-a discutat despre posibilitatea realizării unei legături rutiere rapide între Transilvania și Moldova. Scopul comun este ca studiile pregătitoare pentru implementarea la standarde europene a acestei legături să se facă în perioada curentă de programare, iar traseul va fi stabilit astfel încât să aducă beneficii economice atât pentru România, cât și pentru Uniunea Europeană.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Ministrul Transporturilor, Lucian Șova a discutat marți, 10 iulie a.c., cu grupul de lucru pentru implementarea și monitorizarea proiectelor de transport rutier, în cadrul Subcomitetului Sectorial de Transport POIM 2014-2020, despre urgentarea proiectului de construcție a autostrăzii Sibiu-Pitești.

Au fost prezentate traseul și stadiul pregătirii proiectului și au fost abordate aspecte privind finanțarea și implementarea acestuia.

Ministrul Lucian Șova a cerut o decizie rapidă pentru stabilirea strategiei de implementare a proiectului autostrăzii Sibiu-Pitești (fidic galben/fidic roșu). Pentru urgentarea proiectului, ministrul a propus o întâlnire, săptămâna viitoare, cu experții Jaspers și cu experți români pentru clarificarea aspectelor geotehnice ale proiectului.

Documentația tehnică pentru secțiunile 2,3 și 4 ale autostrăzii este în faza în care se aduc completări în conformitate cu solicitările consultanților europeni de la Jaspers. Se estimează că până la sfârșitul acestui an va fi elaborat Acordul de Mediu.

La ședința de lucru de astăzi au participat reprezentanți ai Ministerului Transporturilor, ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), ai organismului de consultanță Jaspers, Băncii Europene de Investiții, Ministerului Fondurilor Europene, Ministerului Finanțelor Publice, ai unor asociații și ONG-uri, precum și ai altor instituții implicate în derularea proiectului: IPTANA, Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) și Autoritatea de management din cadrul Ministerului Fondurilor Europene.

Traseul autostrăzii Sibiu-Pitești trece pe teritoriul a trei județe: Sibiu, Vâlcea și Argeș și este împărțit în 5 secțiuni: Sibiu-Boița, Boița-Cornetu, Cornetu-Tigveni, Tigveni-Curtea de Argeș, Curtea de Argeș- Pitești
Photo
Add a comment...

Post has attachment
MINISTRUL TRANSPORTURILOR, LA FORUMUL INTERNAȚIONAL PENTRU TRANSPORTURI DE LA LEIPZIG

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a participat în zilele 23 și 24 mai a.c., la Leipzig (Germania), la summit-ul miniștrilor Transporturilor, organizat sub președinția Republicii Letonia a Forumului Internațional pentru Transporturi (ITF). Miniștri din peste 59 de țări au discutat teme de importanță strategică mondială referitoare la toate modurile de transport.

Într-o dezbatere privind provocările cu care se confruntă transportul rutier internațional, ministrul Lucian Șova a susținut că este nevoie de stabilirea unor reguli clare, aplicabile tuturor operatorilor de transport rutier care să vizeze concurența loială în piață și exploatarea corectă a resursei umane. Totodată, Lucian Șova a declarat că este nevoie de îmbunătățirea cooperării între state în domeniul controlului și de o abordare unitară privind aplicarea regulilor în piața transporturilor rutiere internaționale.
În cadrul summitului, ministrul român al Transporturilor a avut o întâlnire bilaterală cu omologul său german, Andreas Scheuer. Cei doi oficiali au discutat despre Pachetul de mobilitate privind transportul rutier.
Ministrul Lucian Șova s-a întâlnit și cu Reprezentantul Special al ONU pentru Siguranța Rutieră, Jean Todt, cu care a vorbit despre măsurile necesare pentru sporirea siguranței în trafic.
De asemenea, Lucian Șova a prezentat în cadrul unei mese rotunde ministeriale despre finanțarea infrastructurii strategice de transport, principalele provocări ale implementării eficiente a proiectelor de infrastructură în România, cu accent pe problemele sectoarelor de construcție, ale calității și sustenabilității.

Începând din anul 2008, ITF reunește în fiecare an, la Leipzig, miniștrii Transporturilor din peste 59 de țări. Scopul summitului este să atragă atenția la cel mai înalt nivel asupra rolului esențial al transportului în economie și în societate, precum și să faciliteze integrarea transporturilor și a logisticii în procesele decizionale de strategie politică.
Forumul Internaţional de Transporturi (ITF), singura organizaţie internaţională creată sub egida OCDE din domeniul transporturilor, a fost înfiinţat prin extinderea organizaţiei interguvernamentale Conferinţa Europeană a Miniştrilor de Transport (CEMT) la nivel internaţional, în anul 2006.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, participă la summitul miniştrilor Transporturilor de la Leipzig, organizat sub președinția Republicii Letonia a Forumului Internațional pentru Transporturi (ITF).

În cadrul unei dezbaterii privind provocările cu care se confruntă transportul rutier internațional, ministrul Lucian Șova a susținut că este nevoie de stabilirea unor reguli clare, aplicabile tuturor operatorilor de transport rutier care să vizeze concurența loială în piață și exploatarea corectă a resursei umane. Totodată, Lucian Șova a declarat că este nevoie de îmbunătățirea cooperării între state în domeniul controlului și de o abordare unitară privind aplicarea regulilor în piața transporturilor rutiere internaționale.
Începând din anul 2008, evenimentul reuneşte, în fiecare an, la Leipzig, miniştrii transporturilor din peste 59 de ţări.
sursa foto: https://buff.ly/2xcIodY
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a participat astăzi, la Bacău, alături de Premierul României, Viorica Dăncilă, și Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, la întâlnirea cu Comisarul European pentru Politică Regională, Corina Crețu.
Cu acestă ocazie au fost clarificate o serie de aspecte legate de stadiul de implementare a proiectelor dar și despre necesitatea elaborării unui program pentru accelerarea absorbției fondurilor europene.
Totodată, ministrul Transporturilor a expus principalele probleme cu care se confruntă ministerul în aceasta privință.
La ministerul Transporturilor se fac toate eforturile pentru ca stadiile fizice și financiare ale proiectelor, aflate în derulare, să avanseze cât mai rapid.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a deschis astăzi lucrările summitului privind securitatea cibernetică în aviația civilă, de la Palatul Parlamentului, organizat de ICAO (Organizația Internațională a Aviației Civile), în cooperare cu Autoritatea Aeronautică Civilă Română.
“Am încredere că acest summit organizat la un asemenea nivel va contribui la dezvoltarea unei noi strategii, a unui nou timp de răspuns la situațiile cu care aviația se confruntă ca urmare a dezvoltării rapide a tehnologiei. România acordă o atenție deosebită securității cibernetice pentru a reacționa cu rapiditate la vulnerabilitățile din domeniu”, a transmis ministrul Lucian Șova.
La eveniment participă reprezentanți de nivel înalt ai NATO, EASA (Agenția Europeană pentru Siguranța în Aviație), EUROCONTROL, ai Conferinței Europene de Aviație Civilă (ECAC), ai Asociației Internaționale de Transport Aerian (IATA), precum și reprezentanți ai autorităților responsabile din domeniul aviației civile din Africa și Orientul Mijlociu, specialiști în combaterea criminalității cibernetice și ai industriei de profil.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a făcut o nouă vizită neanunțată pe șantierul autostrăzii A3, la intrarea în București.
Ministrul se așteapta ca mobilizarea constructorului să fie mai bună în condițiile în care există front de lucru, toate exproprierile sunt realizate, iar plățile sunt făcute la zi. Antreprenorul susține că va respecta graficele de lucrări asumate.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Lucrări pe lotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva
Add a comment...

Post has attachment
Lucrări pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded