Profile cover photo
Profile photo
Ministerul Transporturilor
20 followers
20 followers
About
Ministerul Transporturilor's posts

Post has attachment
Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a efectuat vineri, 17 februarie 2017, împreună cu directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Ștefan Ioniță, o vizită de lucru la Timișoara, pentru a inspecta lucrările pe șantierul autostrăzii Lugoj - Deva, lotul 2.

Ministrul Transporturilor a parcurs cei 15 km ai lotului 2 al autostrăzii, alături de Comisia întrunită în vederea realizării inspecției tehnice, inspecție premergătoare realizării recepției la terminarea lucrărilor.

Comisia a constatat că mai sunt necesare lucrări de efectuat, una din probleme fiind lipsa a 3200 metri liniari de șanțuri. În acest sens, conducerea CNAIR a solicitat astăzi un punct de vedere unui expert independent, care să ofere o opinie pertinentă în ceea ce privește posibilitatea deschiderii traficului fără cei 3200 metri liniari de șanțuri și realizarea acestora, de către Constructor, ulterior deschiderii traficului.

În perioada următoare, Comisia de recepție la terminarea lucrărilor se va întruni în vedere realizării recepției.

În ceea ce privește garanția lucrărilor, aceasta a fost extinsă de la 4 la 8 ani, pe zonele afectate în trecut de neconformități ale lucrărilor de terasament.

Auditul de siguranță rutieră pentru lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva (15 km) a fost realizat în luna februarie 2017. Anterior, în luna decembrie 2016, au fost montați senzori în corpul terasamentului autostrăzii, însă primele citiri relevante au fost făcute în ianuarie și februarie, acestea indicând o comportare normală a construcției.

“Acest lot era imposibil de recepționat în luna decembrie, așa cum fusese anunțat. Autostrada va fi deschisă imediat ce specialiștii vor considera ca îndeplinește toate condițiile pentru siguranță circulației. Responsabilii din CNAIR care nu își asumă problemele apărute și care nu m-au informat corect, trebuie să suporte consecințele, iar constructorii care lucrează în România trebuie sa înțeleagă ca statul român este un partener serios, care își asumă obligațiile. Același lucru îl așteptăm, însă, și de la partenerii noștri”, a declarat Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.
Photo

Post has attachment
Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a participat la ședința operativă privind gestionarea efectelor fenomenelor meteo, la sediul M.A.I.

Te poti informa cu privire la starea infrastructurii de pe site-ul Ministerului Transporturilor - buff.ly/2hZBoaJ sau accesând harta interactiva de la http://buff.ly/2hZzIhq

Post has attachment
Comandamentul Central de Iarnă

Astăzi, 06.01.2017, la ora 8.00, în cadrul Comandamentului Central de Iarnă, Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, împreună cu secretarii de stat și reprezentanții companiilor ce fac parte din comandament au dispus o serie de măsuri pentru a interveni pe toate sectoarele rutiere, feroviare și aeriene afectate.
De asemenea, a fost decisă relocarea și suplimentarea de utilaje (autofreze și lame cu împrăștiere de sare) în zonele cu probleme majore, pentru a mări capacitatea de intervenție.
Pe perioada atenționării de cod roșu din județele Ialomița, Buzău, Brăila, Călărași, Tulcea și Constanța, drumurile sunt închise preventive, iar utilajele de deszăpezire nu au permisiunea de a acționa decât în cazuri extreme, ce vizează salvarea de vieți omenești. Duratele estimate de reluare a circulației pe sectoarele de drum închise vor fi comunicate în cel mai scurt timp posibil.
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va pune la dispoziția Inspectoratului pentru Situații de Urgență mașini de intervenție pentru a facilita deplasarea în zonele greu accesibile.
Prioritatea Ministerului Transporturilor rămâne menținerea circulației în condițiile meteorologice actuale, fără a periclita siguranța cetățenilor.
Ministrul Transporturilor s-a asigurat, azi-noapte, că toate companiile implicate sunt pregătite să intervină cât mai repede pe sectoarele afectate.
Photo

Post has attachment
Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, s-a asigurat, azi-noapte, că în bazele pentru deszăpezire, toată lumea este pregătită să intervină cât mai repede pe toate sectoarele afectate.
Photo

Post has attachment
Astăzi, 05.01.2017, Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a convocat la sediul ministerului, Comandamentul Central de Iarnă, ce funcționează la nivelul Ministerului Transporturilor. Mai multe detalii la http://buff.ly/2j8GDmv
Photo

Post has attachment
Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcţie a membrilor Guvernului României
sursa:presidency.ro
Photo

Post has attachment
Fluidizare a traficului pe Valea Oltului (DN 7).
De astăzi se va circula, fără restricții, în zona Comunei Câineni. Aflati mai multe detalii in comunicatul de presa urmator: http://mt.gov.ro/…/spatiu…/comunicate-de-presa/1377-28112016
Photo

Post has attachment
Astăzi, metroul și-a deschis porțile la stațiile Drumul Taberei 34, Orizont și Favorit. Participanții la eveniment au putut vizita spații care nu vor mai fi disponibile publicului călător, odată ce metroul va fi pus în funcțiune.
Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, a dat asigurari ca metroul din Drumul Taberei 34 va fi dat în folosință în semestrul 2 al anului viitor.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
2016-11-27
7 Photos - View album

Post has attachment
Interviul acordat de Ministrul Transporturilor Sorin Bușe - Hotnews - 17.11.2016
Wait while more posts are being loaded