Profile cover photo
Profile photo
MINI Amsterdam
35 followers
35 followers
About
Posts

Post has attachment
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Are you a workaholic like a MINI CLUBVAN?
Photo
Add a comment...

Post has attachment
54 jaar oude, splinternieuwe Mini onthuld!

Born/Rijswijk. Op de plaats waar volgend jaar nieuwe MINI's van de band rollen, is gisteren de unieke Mini reBorn onthuld. Het is de spectaculaire 'barn find' die vorig jaar opdook in Groningen: een van de oudste Mini's van de wereld en wellicht de oudste van Nederland.

Ontdekking. 
Na de ontdekking dat deze vroege Mini met productienummer 983 in 1959 door Molenaars Automobiel Fabrieken in Amersfoort is geassembleerd, stelde VDL Nedcar uit eigen gelederen een restauratieteam samen. Vijf zorgvuldig geselecteerde medewerkers zijn vervroegd uit de WW gehaald om aan dit project te werken. De toestand van de oer-Mini was redelijk compleet, origineel en niet verprutst door een ondeskundige restauratie. En de opdracht aan het restauratieteam was om deze Mini weer in volle glorie te herstellen.

Uitdaging en speurtocht.
7 mei jl. is begonnen met een zorgvuldige demontage en het vinden van heel zeldzame onderdelen. Sommige carrosseriedelen zijn met de hand nagemaakt en nieuw plaatwerk is teruggebracht naar de specificaties van 1959. Ook de monteur die werkte aan de aandrijflijn vond volop uitdagingen. Zoals een motorblok, waar na 30 jaar stilstand geen beweging meer in te krijgen was. Of de versnellingsbakrevisie, met onderdelen die al lang niet meer leverbaar zijn. De autobekleder heeft beide deurpanelen met de hand nagemaakt en de oorspronkelijke hemelbekleding weer geplaatst. De spuiter zette tenslotte het puntje op de i met de originele Mini kleur: Farina Grey.

Interactie met Mini fans.
Het restauratieproject is de afgelopen vijf maanden in meer dan 45 landen heel enthousiast gevolgd in de media en online - onder meer via www.facebook.com/Mini.reBorn1959, waarop alle milestones goed mee te beleven zijn. De pagina scoorde likes uit alle hoeken van de wereld. Opmerkelijk is dat in deze kring volgers nog verrassend veel originele onderdelen voorhanden waren- waarvan dankbaar gebruik is gemaakt. Grootste bron van kennis en onderdelen was natuurlijk 1959miniregister.com waar wereldwijd nog 155 Mini's van het eerste bouwjaar zijn geregistreerd.

Start MINI productie in Born.
In de tweede helft van 2014 -het jaar waarin Mini 55 wordt - start de productie van MINI in het Limburgse Born. Het VDL Nedcar restauratieteam gaat dan samen met vertrouwde collega's splinternieuwe MINI's bouwen. De Mini reBorn is hun proeve van bekwaamheid en meesterwerk tegelijk. Precies zoals zijn schepper, Sir Alec Issigonis het in 1959 bedoeld heeft. Het nieuwe paradepaardje van VDL Nedcar en MINI krijgt een prominente plaats in de Nederlandse autofabriek - tenminste,  als de herboren Mini niet op tournee is langs internationale autotentoonstellingen.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
2013-10-28
36 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Het wordt steeds eerder donker, dus STAY BRIGHT!

SAFETY BY MINI
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Back to the future MINI.

Cooler kan een tijdmachine niet zijn.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
The MINI in Racing Green is taking the lead!
#MINIClassic  
Photo
Add a comment...

Post has attachment
THE MINI VENDING MACHINE nu bij ons in de showroom! Wat vinden jullie ervan?
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Ahoy matey! Wist je al dat je, je taal keuze op Facebook op Piraten taal kon instellen?
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Afgelopen donderdag is de eerste paal geslagen van onze nieuwbouw. Jan-Christiaan Koenders, Algemeen Directeur BMW Group Nederland, sloeg samen met onze oudste klant, de heer C. Boelen en onze jongste klant, Mats Hansen, de eerste paal voor de vernieuwing van BMW en MINI Amsterdam wederom aan de Ringweg A10. 

Met de nieuwbouw aan de Pieter Braaijweg 12 bereiden BMW en MINI Amsterdam zich optimaal voor op de toekomst. Een toekomst die in het teken staat van het waarborgen van duurzame, individuele mobiliteit, inclusief elektrisch rijplezier. 
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
Eerste paal MINI & BMW Amsterdam
36 Photos - View album
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded