Profile cover photo
Profile photo
Miel Tiebie
130 followers
130 followers
About
Miel's posts

Post has attachment
Een leuke uitdagende PR campagne voor een Alkmaars bedrijf met lef en durf. Men neme een zeeschip en ontwikkelt een private cloud voor op het schip. Tot zover al grote klasse, doch niet uniek. Maar alle techniek, hardware, software en de samenwerking (o.a. Huawei en Barracuda) maakt het wel weer uniek!

Post has shared content
Stimuleringsregeling voor duurzame houtkachels

Particulieren en bedrijven die een duurzame houtkachel kopen, kunnen met ingang van maandag 15 februari een deel van het aankoop- en installatiebedrag terugkrijgen door gebruik te maken van de Stimuleringsregeling Duurzame Houtstook (SDH). De nieuwe regeling is een initiatief van branchevereniging NHK (Nederlandse Haarden- en Kachelbranche) in samenwerking met de fabrikanten (SHR) en detaillisten (SVG).

De Nederlandse overheid gaat de komende jaren stimuleren dat Nederlandse huizen en bedrijven meer door duurzame warmte worden verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden teruggedrongen. Moderne houtkachels leveren een belangrijke bijdrage in dit landelijke streven om meer duurzame energie te gebruiken. In Nederland dragen ze nu al 18% bij aan de EU-afspraken van de overheid. Stoken met hout is ook een vanuit de EU erkende duurzame manier van verwarmen. Mits goed geïnstalleerd, dragen duurzame houtgestookte toestellen bij aan het terugdringen van de CO2 uitstoot en het verminderen van overlast door houtrook.

Strengere milieucriteria van 2022 in 2016 realiseerbaar

Over 6 jaar wordt de EcoDesign regeling van kracht, die ervoor gaat zorgen dat houtgestookte toestellen aan strenge kwaliteits- en emissie eisen voldoen. EcoDesign is een relatief nieuwe EU regelgeving, erop gericht te zorgen dat fabrikanten al bij het ontwerp van een product rekening houden met de impact op het milieu gedurende de hele levensduur. Per 1 januari 2022 moeten alle nieuw verkochte houtgestookte toestellen in Europa aan deze milieucriteria voldoen. De Nederlandse Haarden- en Kachelbranche is nu al klaar voor deze norm, zegt Gert Kooij, woordvoerder van de branchevereniging. ,,De Nederlandse fabrikanten ontwikkelen al jaren conform deze richtlijnen, dus waarom wachten tot 2022? Hoe eerder deze regels gaan gelden, hoe beter wat ons betreft. We voeren dan ook gesprekken met diverse ministeries om te kijken of de eisen in ons land versneld ingevoerd kunnen worden.’’
Nog circa 645.000 verouderde openhaarden in Nederland
Vooruitlopend daarop neemt de branche nu het voortouw in het bevorderen van deze dringend noodzakelijke toestel- en installatie-eisen. ,,We willen als branche echt iets doen aan het milieu, de luchtkwaliteit en overlast voor omwonenden. Moderne kachels verbranden hout op een veel hogere temperatuur en het hout verbrandt volledig. Het rendement ligt daardoor rond de 80% en de schoorsteen rookt bij goed stookgedrag nauwelijks. In Nederland zijn er nog steeds ca. 645.000 verouderde openhaarden. Een bestaande open haard renoveren en upgraden is in vrijwel elke situatie eenvoudig te doen. Daarvoor zijn zeer goede oplossingen beschikbaar. Het rendement gaat dan van 15-20% naar 65-85%.’’

Stimuleringsregeling beloont duurzame stoker

Met deze nieuwe regeling wil de NHK particulieren en zakelijke gebruikers die doordacht en verantwoord hout gaan stoken financieel stimuleren met een bedrag van € 250,- dat ze terugkrijgen op de verkoopprijs van de installatie. Voorwaarde is dat het toestel voldoet aan de gestelde kwaliteitseisen en de aansluiting naar buiten worden geïnstalleerd door een DE-erkende installateur (DE staat hierin voor Duurzame Energie). Ook een stookinstructie is verplicht om in aanmerking te komen voor de stimuleringsbijdrage. Deelnemende bedrijven zijn te vinden in de landelijke database van QBISnl. In dit kwaliteitsregister staan alle gekwalificeerde installateurs en installatiebedrijven in de (duurzame) bouw- en installatiesector. De regeling loopt tot en met 1 mei 2016.

Alle informatie hierover staat op www.stimuleringhoutstook.nl.

PhotoPhotoPhoto
18-02-16
3 Photos - View album

Post has attachment
Vorig jaar het jubileum van G. Kramer & Zonen, maar liefst 125 jarig bestaan. Dit jaar een ander Langedijks jubileum: Woldhuis. Bekend als Expert Woldhuis en Woldhuis Installatietechniek. 

Frank en Ron: proficiat!

Post has attachment
‘Eén op de tien Nederlanders heeft grote last van houtstook’. Maar wat valt er allemaal onder houtstook? 

Post has attachment
Langedijk wordt omgedoopt tot Koolstad

Zuurkoolfabriek G. Kramer & Zonen B.V. bestaat 125 jaar. Het familiebedrijf viert dit jubileum door zijn medewerkers, klanten, leveranciers én de inwoners van Langedijk in het zonnetje te zetten. Op het programma staan onder meer het Schoolproject, het Zuurkoolfeest in de fabriekshal en de Open Dag.
http://www.mieltiebie.nl/langedijk-wordt-omgedoopt-tot-koolstad/
Photo
Photo
2015-04-10
2 Photos - View album

Post has attachment
Na maanden voorbereiding was gistermiddag de Kick-off bijeenkomst van de campagne 'Adopteer een pijp'. Tijdens de bijeenkomst enorm veel opgestoken over de historie van Alkmaar. Niet alleen op het gebied van orgels, maar des te meer over de architect Pierre Cuypers, de kunstenaar Alexander Kläsener en de orgelbouw familie Pels. Met één campagne drie kunstenaars weer het aanzien geven wat ze verdienen. Dat zou mooi zijn. Gisteren is de eerste stap gezet. Wie helpen mee: http://www.alkmaarsecuyperskerk.nl/kerk/orgel_Adoptie.html ? 

Post has attachment
De Beatles als inspiratie? Waarom niet of juist daarom! Hoe dan ook. Wat is jouw relatie met je klanten? Is deze 'liefde' wederzijds of niet?

http://kantoorecommerce.nl/wederzijdse-liefde/ 
Photo

Post has attachment
Deze week verscheen het bericht in de media ‘KLM begint eigen affiliate netwerk’. Een netwerk waarbij adverteerders als KLM hun partners, affiliates genoemd, belonen voor gegenereerde verkopen of leads die de affiliate realiseert voor KLM. Klinkt aantrekkelijk: je versterkt je webshop met extra verkopers of verkoopkanalen. Maar waarom begint de KLM dan toch een eigen netwerk?

Post has attachment

Post has attachment
Zorg voor onderscheid. Ook ten aanzien van 'digitale lijken'. 
http://kantoorecommerce.nl/het-belang-van-een-webshop-logo/
Photo
Wait while more posts are being loaded