Profile cover photo
Profile photo
Mercer Nederland B.V.
78 followers -
Het officiële Google+ account van Mercer Nederland B.V.
Het officiële Google+ account van Mercer Nederland B.V.

78 followers
About
Posts

Post has attachment
Bijna 1 op de 3 werknemers maakt zich financiële zorgen over hun pensionering. Desondanks is ruim een kwart van de werknemers de afgelopen jaren minder gaan sparen voor het pensioen. Een kwart spaart zelfs helemaal niet.

Dit blijkt uit onderzoek van adviesbureau Mercer naar gezondheid en pensioen onder werknemers.

Mercer vroeg 1008 werknemers tussen de 18 en 65 jaar die werkzaam zijn bij een bedrijf met minstens 50 werknemers naar de financiële planning van hun pensioen. Bartjan Willenborg van Mercer: ‘Het is verontrustend dat er steeds minder gespaard wordt door werknemers voor hun pensioen, vooral omdat de pensioenresultaten al jaren onder druk staan en de verwachting is dat pensioenen gekort worden. Juist daarom is het belangrijk dat werknemers de urgentie zien van het bijsparen voor hun pensioen.’
Add a comment...

Post has attachment
In deze column (Verbeterpunt #3) behandelen we variabel beloningsbeleid, volgens deelnemers het belangrijkste onderwerp en dus voor fondsen de beste mogelijkheid het vertrouwen van deelnemers te verhogen. De nummer 1 in de Mercer Verbeter Top-10:
Mijn pensioenfonds zou zich duidelijk moeten afkeren tegen bonussen in de pensioensector

Add a comment...

Post has attachment
Deze column gaat over een ander onderdeel binnen het thema “Wat doen pensioenfondsen met mijn geld” en nemen we u mee naar nummer 4 in de Mercer Verbeter Top-10, die door 80,6% van de deelnemers aan hun pensioenfondsen is gegeven:
Mijn pensioenfonds zou meer maatschappelijk verantwoord moeten beleggen

Add a comment...

Post has attachment


Het vertrouwen in pensioenfondsen is laag, misschien wel te laag. Dat is uit verschillende onderzoeken (van bijvoorbeeld DNB, CPB en SZW) bekend. Mercer heeft een eigen onderzoek uitgevoerd onder deelnemers van pensioenfondsen en kwam tot de zelfde conclusie : het vertrouwen in pensioenfondsen kreeg gemiddeld een 5,7. Niet best dus en voor die mensen die denken dat het probleem bij de jongeren zit: het rapportcijfer van 46-55 jarigen is 5,5 en van 15-30 jarigen is 5,8!

Op 26 oktober 2015 heeft Mercer met een persbericht de uitkomsten van het onderzoek naar vertrouwen van deelnemers in hun pensioenfonds gepubliceerd. Kern van de uitkomst van het onderzoek was dat deelnemers meer regie willen over hun eigen pensioen. Dat is eindelijk eens goed nieuws! Het betekent dat deelnemers bereid zijn om verantwoordelijkheid te nemen, ondanks een fundamenteel gebrek aan vertrouwen. Een ander belangrijk onderdeel van het onderzoek zijn de tien belangrijkste verbeterpunten die deelnemers voor hun pensioenfondsen hebben, waarmee – volgens hen zelf - hun vertrouwen in het pensioenfonds kan worden verhoogd.

In deze eerste column nemen we u mee naar nummer 2 in de Mercer Verbeter Top-10, die door 82,3% van de deelnemers aan hun pensioenfondsen is gegeven: Mijn pensioenfonds zou minder risicovol moeten beleggen

Add a comment...

Post has attachment
Voorzichtige fondsen beste beleggers, blijkt uit onderzoek #FD.@mercernederland adviseert 80% van de top 10.
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
De netto pensioenverplichtingen van alle AEX-ondernemingen zijn in 2014 met meer dan 50% gestegen, van €22 miljard naar €33 miljard. De oorzaak van de sterke stijging van de pensioentekorten is de grote daling van de rentes op staats– en bedrijfsobligaties. Dat blijkt uit onderzoek van Mercer. De hogere pensioenverplichtingen kunnen een negatief effect hebben op de winstgevendheid in 2015 van met name arbeidsintensieve ondernemingen.
Add a comment...

Post has attachment
Mercer uitgeroepen tot European Pension Consultancy van het jaar
Vooral hulp aan pensioenfondsen in tijden van veranderlijke wetgeving gewaardeerd
Add a comment...

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded