Profile cover photo
Profile photo
Melissa Albers
108 followers -
As an Orthomolecular Nutritionist, Therapist and Health Coach I help you to achieve your personal goals.
As an Orthomolecular Nutritionist, Therapist and Health Coach I help you to achieve your personal goals.

108 followers
About
Posts

Post has attachment
De (on)zin van voedingssupplementen

Wie evenwichtig en gezond eet heeft geen voedingssupplementen nodig aldus diverse internationale gezondheidsinstanties. Echter eet slechts 10% van de Europese bevolking dagelijks twee stuks fruit, 250 gram groente en twee keer per week vette vis; aanbevelingen die volgens Europese overheden de minimale norm zijn om gezond te blijven. De vraag is echter of deze aanbevelingen, waar blijkbaar slechts een klein deel van de bevolking zich aan houdt, er echt voor zorgen dat een individu voldoende voedingsstoffen (nutriënten) tot zich neemt. En wat te denken van de overige 90% van de mensen die, om welke reden dan ook, niet aan de geldende voedingsnorm voldoet?

Lees meer: http://www.voedingsdomein.nl/de-onzin-van-voedingssupplementen/
Add a comment...

Post has attachment
Annelies van der Eijken

It was January 2017. Out of the blue I felt severe pain in my bladder. I thought it was a bladder infection or UTI and went to the doctor. It turned out that my urine was “clean” (no bacteria). Later on, I developed more symptoms like a burning pain in my rectum and vagina. The doctor referred me to the urologist. In February 2017, the urologist did a cystoscopy. The diagnosis was interstitial cystitis (IC). My bladder was (literally) a ‘big red ball’ on the urologist’s screen. He said that interstitial cystitis (IC), also known as bladder pain syndrome (BPS) is a chronic illness and that you cannot cure it.

Because I suffered from such a tremendous a pain and had to urinate every 10 minutes I could not live a normal life anymore. I could not leave my home, not go to work, shopping, etc. … In that period, I searched on the internet for more information about interstitial cystitis (IC). Eventually, I ended up with Melissa (her website www.sustainfresh.com and her Facebook community). To be honest, I just found it too good to be true (the displayed info on her site). But during the free intake she promised me she could help me…

I really wanted to get rid of the pain. I wanted my life back… I had been sitting home for weeks with such terrible pain in my urethra and bladder… actually my entire lower body was on fire. And the frequency…there were days when I just sat on the toilet instead of on the couch.

Melissa set up a personal health plan for me. This plan was very extensive. I really had to get used to everything she advised me. But I knew why I did it and it worked! On a scale of 1-10 Melissa scores a 10 out of 10 with regard to flexibility, empathy, coaching qualities, knowledge & expertise and price / quality ratio of the services.

In the meanwhile, I had also joined one of Melissa’s and Moon’s IC patient meetings. The information I received there was very useful. I strictly followed her plan and her advice. The main thing is that you have to eat everything organically and unprocessed. And also put a lot of variation in your diet and use targeted dietary supplements. Already after a few days I noticed improvement! Now, a few weeks later, I have definitely achieved my goals. I do not suffer from any symptom anymore!!! The urologist was amazed about my recovery.

Melissa’s approach is very effective and she is very nice … even more than that. She was and is extremely involved and compassionate with me and other IC patients… I would definitely recommend her to others. She knows so much about nutrition, medication and dietary supplements! In my darkest period, she really dragged me out of the deep, black hole I was in. She was always there for me. If she had not been there, then I would not be where I am now: healthy and 100% pain and symptom free! That is something I can say from the deepest of my heart!

Read more: http://www.ic-today.com/testimonials/annelies-van-der-eijken/
Add a comment...

Post has attachment
Annelies van der Eijken

In januari 2017 kreeg ik enorme pijn in mijn blaas. Ik dacht aan een flinke blaasontsteking en ging naar de huisarts. Daar bleek dat mijn urine “schoon” was. Al snel kreeg ik meerdere klachten zoals een brandende pijn in endeldarm en vagina. De huisarts verwees mij door naar de uroloog. In februari 2017 kreeg ik een cystoscopie. De diagnose was interstitiële cystitis (IC). Mijn blaas was een grote rode bal op het beeldscherm van de uroloog. Hij vertelde dat het een chronische ziekte is en dat je deze niet kan genezen. Omdat ik zo’n pijn had en om de 10 minuten moest plassen zat ik aan huis gekluisterd… In die periode heb ik heel internet afgezocht naar info over deze aandoening. Zodoende kwam ik terecht bij Melissa. Als ik eerlijk ben vond ik het gewoon te mooi om waar te zijn wat er op haar site stond. Ze beloofde me dat ze me kon helpen…

Ik wilde zo graag van de pijn af en mijn leven terug…Ik zat al weken thuis met zo’n vreselijke pijn in mijn plasbuis en blaas…eigenlijk stond mijn hele onderlichaam in brand. En dat plassen…Er waren dagen bij dat ik gewoon bleef zitten op de wc. Ik ontving van Melissa een persoonlijk voedingsplan. Het voedingsplan was zeer uitgebreid. Wel even wennen…Ik ben van huis uit nogal bourgondisch ingesteld. En ik vond het er wel heel erg gezond uitzien…Maar alles voor het goeie doel… Wat betreft flexibiliteit, inlevingsvermogen, coaching kwaliteiten, kennis & deskundigheid en prijs/kwaliteit verhouding van de diensten verdient Melissa van mij op alle punten een 10.

Inmiddels was ik ook eens bij de IC patiënten bijeenkomst van Moon en Melissa thuis geweest. De info die ik daar kreeg was erg prettig. Ik hield me strikt aan haar plan. Het voornaamste is dat je alles biologisch moet gaan eten. En ook gevarieerd zoals in haar plan staat. Ook de door haar geadviseerde voedingssupplementen slikte ik braaf! En al snel was er verbetering!

Ik heb inmiddels zeker mijn doelen bereikt. Ik heb nergens last meer van!!! De uroloog stond er zelfs versteld van. Ik eet zelfs weer af en toe “foute” dingen zonder last te krijgen… (Wel met mate natuurlijk). Melissa’s aanpak is heel prettig…zelfs meer dan dat. Ze is heel erg betrokken… Zeker beveel ik haar daarom aan bij anderen. Ze weet zoveel over voeding en wat het met je doet! In mijn donkere periode heeft ze me echt uit een dal getrokken. Ze stond altijd voor mij klaar. Als zij er niet was geweest dan was ik niet waar ik nu ben… Dat durf ik stellig te beweren.

Lees meer: http://www.voedingsdomein.nl/testimonials/annelies-van-der-eijken/
Add a comment...

Post has attachment
Lisan Bremmers

Ik kwam bij Melissa met de volgende klachten: druk op de blaas, vaak moeten plassen, uitstraling naar de vagina en bekkenbodem, vermoeidheid, slecht slapen. Mijn persoonlijk doelen: zo snel mogelijk van dit ongemak afkomen, inzicht krijgen in de oorzaak van mijn klachten. Ik ontving van Melissa een persoonlijk voedingsplan. De informatie die hierin stond vond ik zeer uitgebreid, duidelijk en goed uit te voeren. Het is heel persoonlijk op mijn stijl van eten gebaseerd en het kost me dan ook niet heel veel moeite om me er aan te houden. Ik was ook erg blij dat ze de juiste supplementen voor me uitzocht, dat is zo’n jungle en ik bleek al een aantal supplementen te slikken die op zich goed voor me waren maar dan toch weer met prikkelende toevoegingen.

Voor flexibiliteit en inlevingsvermogen krijgt Melissa van mij een 10. Haar kennis en deskundigheid vind ik een 9 waard en haar coaching kwaliteiten en prijs/kwaliteit verhouding van de diensten krijgen van mij een 8. Na de behandeling (deze duurde +/- 5 weken) zijn mijn klachten deels weg, de druk op de blaas is weg, de vermoeidheid is er nog. Ik slaap wel wat beter. Omdat ik nooit pijn heb gehad en alleen maar druk en een vreemde ‘stralingssensatie’ ervoer en die klachten nu eigenlijk weg zijn, vraag ik me wel af of het eigenlijk wel echt IC is..maar de tijd zal het leren. Het zit in ieder geval wel in die hoek. Het verband dat Melissa legde tussen mijn allergieën en IC/blaasklachten vond ik ook interessant en belangrijk om te weten. Ik heb tot nu toe in ieder geval een deel van mijn doelen bereikt. Ik vind Melissa’s aanpak heel goed en ik had meteen vertrouwen in haar. Omdat de coachingsessies best aan de prijs zijn (in tegenstelling tot het voedingsplan, gezien de tijd die het haar kost mag dat best wat duurder zijn!) kan Melissa er misschien op letten om soms iets minder uit te waaien zodat de tijd optimaal benut kan worden. Tegelijkertijd is de rust die ze heeft tijdens het gesprek ook prettig.

Ik zou Melissa zeker aan anderen aanbevelen! Ze heeft duidelijk veel kennis van zaken en biedt een luisterend en meelevend oor. Als je leven opeens in het teken van ‘ziek zijn’ komt te staan is het belangrijk om je gesteund te voelen en Melissa empowered haar klanten om niet in de slachtofferrol te gaan zitten, maar om actie te ondernemen en in het zelfgenezend proces van het lichaam te vertrouwen.

Lees meer: http://www.voedingsdomein.nl/testimonials/lisan-bremmers/
Add a comment...

Post has attachment
Nathaly van der Geld

Ik kwam bij Melissa terecht, omdat ik graag af wilde van mijn Interstitiële cystitis / blaaspijnsyndroom, migraine en vermoeidheidsklachten. Mijn persoonlijk doelen waren om minder pijn te hebben, minder vermoeid te zijn en mijn immuunsysteem te versterken.

Het persoonlijk voedingsplan dat ik van Melissa ontving vond ik heel veel informatie bevatten. Het was erg uitgebreid, maar alles was wel duidelijk verwoord. Ik heb het met veel interesse bestudeerd en uitgevoerd. Voor flexibiliteit en inlevingsvermogen krijgt Melissa van mij een 10. Haar coaching kwaliteiten vind ik een 8 waard en haar kennis en deskundigheid en prijs/kwaliteit verhouding van haar diensten krijgen van mij een 9.

Mijn klachten zijn drastisch veranderd. Ik slik geen medicijnen meer, heb veel minder pijn, meer energie, een betere stemming en geen migraineaanvallen meer. De pijn is soms nog wel aanwezig maar van een pijncijfer 7-8 op een schaal van 1-10 is dit gedaald naar een pijncijfer van 3-4. Er zijn ook dagen dat er helemaal geen pijn aanwezig is. Ik heb zeker mijn doelen weten te bereiken. Ik ben zeer tevreden over de aanpak van Melissa en ik zou Melissa zeker aanbevelen bij anderen, omdat ik haar heel erg professioneel, begripvol en behulpzaam vind.

Lees meer: http://www.voedingsdomein.nl/testimonials/nat-geld/
Add a comment...

Post has attachment
Lisan Bremmers

I was suffering from bladder pain, high urgency, high frequency, pelvic pain, vaginal discomforts, insomnia and fatigue. I asked for Melissa’s help because I wanted to understand the causes of these symptoms and wanted to cure them naturally without any medication. Melissa created a personal health plan for me, which was very well personalized and exactly fit to my needs and preferences. Therefore the dietary and lifestyle advice were not very difficult to implement in my life. I also was very happy that she also advised me about ‘IC proof’ supplements. There were really ‘IC proof’ and did their job, without any side effects or whatsoever.

On a scale from 1-10 Melissa deserves a 10 for her flexibility and empathy. I would rate her knowledge and skills with a 9 and her pricing and coaching qualities an 8.

After 5 weeks treatment my condition significantly approved; a lot of my symptoms are gone. I have more energy, I sleep better, and my bladder pain and vaginal discomforts decreased A LOT! Also the urgency and frequency are not so high anymore.

I found it very interesting that Melissa found a connecting with mi IC related symptoms and my allergy. I like Melissa’s approach and she has a lot of patience and empathy. Her relaxed and friendly approach made me feel human again instead of a patient. I would definitely recommend her to other people with IC / bladder pain syndrome (BPS). She knows a lot about these conditions in relation to food and lifestyle. She also knows how to motivate you to step out of your comfort zone. Patient empowerment is really one of her qualities. I would say: go for it and take your life in your own hands (again!).

Read more: http://www.sustainfresh.com/testimonials/lisan-bremmers/
Add a comment...

Post has attachment
Nathaly van der Geld

I consulted Melissa because I wanted to get rid of my Interstitial cystitis / bladder pain syndrome related symptoms, migraine and fatigue. My personal goals were to have less pain, to be less tired (have more energy) and to strengthen my immune system. The personal health plan that Melissa set up for me contained a lot of information. It was very extensive, but everything was explained very well. I have read the plan with lots of enthusiasm and with great interest. For flexibility and empathy, Melissa scores a 10 (out of 10). I think her coaching skills are worth an 8 (out of 10) and her knowledge and expertise and price / quality ratio of her services are worth a 9 (out of 10).

My symptoms have decreased drastically. I no longer take medication, I have much less pain, more energy, a better mood and no more migraine attacks. The pain is sometimes still present, but from a pain level 7 or 8 (out of 10) my pain level is now only a 3 or 4 (out of 10). There are also days when there is NO PAIN AT ALL!!! I have certainly managed to achieve my goals. I am very satisfied with Melissa’s approach and I would definitely recommend Melissa to others because I find her very professional and helpful as she always has shown a lot of empathy and kindness.

Read more: http://www.sustainfresh.com/testimonials/nathaly-van-der-geld/
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Join our LIVE broadcast about the IC-Today website launch! How to watch the LIVE broadcast? Follow our Facebookpage here facebook.com/interstitialcystitistoday/

❤ What: LIVE broadcast
❤ Website launch: www.ic-today.com
❤ Host: Melissa Albers (Bsc in nutrition)
❤ Why: To create more Awareness about IC
❤ Date: Tuesday January 2nd 2018
❤ Time: 6 p.m. (CET) - 12 p.m. (EST) - 5 p.m. (GMT)
Photo
Add a comment...

Post has attachment
De kracht van groene thee 🍃

Aan groene thee worden tal van positieve gezondheidseffecten toegeschreven. Maar wat onderscheidt groene thee eigenlijk van andere theesoorten? Welke positieve eigenschappen heeft groene thee precies? In welke vorm (theezakjes, blaadjes, poeder, etc.) kan men optimaal profiteren van de kracht van deze plant? En is groene thee voor iedereen geschikt of is het in sommige gevallen beter om het gebruik ervan te vermijden?

Lees het gehele artikel: http://www.voedingsdomein.nl/de-kracht-van-groene-thee/
De kracht van groene thee
De kracht van groene thee
voedingsdomein.nl
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded