Profile cover photo
Profile photo
Медицински център 1 - Пловдив
241 followers -
Медицински център 1 - Пловдив е водещо лечебно заведение с опитни специалисти в различните области на медицината
Медицински център 1 - Пловдив е водещо лечебно заведение с опитни специалисти в различните области на медицината

241 followers
About
Posts

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Медицински център 1 разполага с екип висококвалифицирани специалисти - лекари, #кинезитерапевти и #рехабилитатори, които ще изготвят за Вас индивидуална лечебно-оздравителна програма, използвайки различни средства и методи - електропроцедури, светлолечение, калолечение, инхалационно лечение, кинезитерапевтични програми, лечение на гръбначни изкривявания, #криотерапия, #иглотерапия, #масажи.
http://medcenter-1.com/index.php?p=8&cat=24
Add a comment...

Post has attachment
На 17 май отбелязваме Световния ден за борба с хипертонията. Артериалната хипертония се счита за „съвременна епидемия“, тъй като се установява
при 4 от 10 възрастни над 25-годишна възраст.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
В Ортопедичното отделение на Медицински център 1 се извършва успешно реконструктивна и пластична хирургия на опорно-двигателния апарат от доказания #ортопед-травматолог д-р Янакиев:
- Възстановяване и корекции на следтравматични функционални и пластични дефекти на костите и меките тъкани
- Лечение на нелекувани или неправилно лекувани увреди на опорно-двигателния апарат
- Удължаване на крайници и части от скелета
- Сухожилна и мускулна пластика
- Свободна и несвободна кожна пластика в областта на опорно-двигателния апарат...
и още:
http://medcenter-1.com/index.php?p=8&cat=1
Add a comment...

Post has attachment
В постоянно развиващият се свят на нови технологии и иновации е естествено и изискванията към човека да стават все по-високи. Необходимо е да се приспособяваме по-бързо и да сме гъвкави към новостите. Понякога обаче, е възможно да почувстваме, че губим контрол над ситуацията. Причината за това може да се дължи на неспособността ни за концентриране или невъзможността лесно да си припомняме, дори най-прости неща.
Много хора се оплакват от слаба или неточна #памет, както и от невъзможност за концентриране. Тези проблеми се срещат при хора от всякаква възраст. От ученици до хора в напреднала възраст. Независимо от начина на живот и възрастта, проблемите с паметта и концентрацията могат да доведат до понижаване на стандарта на живот на всеки човек.
Отслабването на паметта и липсата на #концентрация могат да се дължат на някои от следните причини:
- Естествените процеси на остаряването. С напредването на възрастта и клетките в мозъка, както всички други в организма започват да губят част от капацитета си, което води до проблеми с паметта и концентрирането.
- Липса на сън. Системното недоспиване води до до #преумора и невъзможност за достигане и извличане на желаната информация от паметта.
- Продължителна липса на ангажираност на ума. Мозъкът, както мускулите се нуждае от тренировки, за да е във форма. Продължителното му бездействие и липса на ментални предизвикателства, вършенето на монотонни и повтарящи се действия без ангажиране на мисълта водят до закърняване на създадените невронни връзки, които постепенно отслабват и накрая се губят при липсата на използване.
- Системната употреба на алкохол или други упойващи вещества. Хората, които често злоупотребяват с алкохола или приемат някакви наркотични вещества често са разсеяни, неспособни да запомнят даден обем от информация или да се сетят за определени събития и факти.
- Продължителното приемане на някои медикаменти. Веществата, съдържащи се в някои по-силни медикаменти може сериозно да повлияят негативно да концентрацията и паметта.
- Депресия. Състоянието на депресия създава чувство на тревожност и създава невъзможност за концентриране.
- Генетична обусловеност. След изследване, проведено от учени от Единбургския университет във Великобритания е установено, че хора с наличие на специфичен ген, наречен аполипопротеин, са предразположени към влошаване на паметта с напредване на възрастта. Причината е, че този ген е тясно свързан с познавателните процеси и най-вече с паметта.
http://medcenter-1.com/index.php?p=8&cat=16
Photo
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
В "Отделение за интензивно лечение на неврологични болести" се лекуват най-тежко болните с неврологични заболявания с опасност за живота като:
• Мозъчен удар (мозъчен инфаркт или мозъчен кръвоизлив)
• Енцефалити
• Менингити
• Епилептичен статус
• Миастенна криза
• Полирадикулоневрит Гилен-Баре
• Латерална амиотрофична склероза
• Постоперативен престой след неврохирургична интервенция
http://medcenter-1.com/index.php?p=8&cat=16 #неврохирургия
#невролог
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded