Profile

Cover photo
Máxima Medisch Centrum
183 followers|111,511 views
AboutPostsPhotosYouTube

Stream

Máxima Medisch Centrum

Shared publicly  - 
 
Nog nooit kreeg een ziekenhuis zoveel complimentjes voor goede zorgkwaliteit als Máxima Medisch Centrum. De keurders van NIAZ waren vol lof over de betrokkenheid van de verpleegkundigen en artsen. "Het verschil zit in de details", zegt een van de verpleegsters van het ziekenhuis.
 ·  Translate
1
Add a comment...

Máxima Medisch Centrum

Shared publicly  - 
 
Máxima Medisch Centrum, de verloskundigenpraktijken 040verloskunde uit Eindhoven en PUUR verloskunde uit Veldhoven en Nemo Healthcare testen op dit moment een nieuwe vorm van zwangerschapsbewaking bij zwangere vrouwen in de regio: het teleCTG. Met het teleCTG kan een zwangerschap op afstand bewaakt worden in een verloskundigenpraktijk of bij de zwangere thuis. De gynaecoloog kijkt real-time mee. De aanstaande moeder hoeft voor de (soms dagelijkse) controle niet meer uitsluitend naar de polikliniek en/of hoeft niet te worden opgenomen in het ziekenhuis.
 ·  Translate
2
Add a comment...

Máxima Medisch Centrum

Shared publicly  - 
 
In Nederland worden er naar schatting jaarlijks 8.000 voorste kruisbandreconstructies uitgevoerd. Deze orthopedische operatie wordt vaak verricht bij voetballers. Sporters zijn vaak binnen 6 maanden na de operatie weer actief. Uit onderzoek van orthopedisch chirurg en kniespecialist Rob Janssen van Máxima Medisch Centrum (MMC) blijkt dat dit niet verstandig is, omdat de genezing van het kruisbandtransplantaat bij mensen langer blijkt te duren. Het is wereldwijd voor het eerst dat dit onderzoek op deze schaal is verricht.
 ·  Translate
1
Add a comment...

Máxima Medisch Centrum

Shared publicly  - 
 
Eén voordeur bij spoed
  
De huisartsen van Stichting Huisarts Organisatie Kempen en Omstreken (SHoKo) en de Spoedeisende Hulp van Máxima Medisch Centrum (MMC) werken binnenkort letterlijk en figuurlijk naast elkaar. Na de verbouwing zijn de Spoedeisende Hulp en de huisartsenpost letterlijk onder één dak geplaatst en is hun samenwerking nog meer op elkaar afgestemd. De nieuwe Spoedeisende Hulp is vanaf dinsdag 24 mei in gebruik. De Huisartsenpost verhuist op 14 juni naar de nieuwe gezamenlijke plek.
 ·  Translate
1
Add a comment...

Máxima Medisch Centrum

Shared publicly  - 
 
De vier ziekenhuizen in de regio Zuidoost-Brabant gaan online digitale medische beelden, zoals MRI-scans en röntgenfoto’s uitwisselen. Het gaat om St. Anna Zorggroep, Catharina Ziekenhuis, Elkerliek ziekenhuis en Máxima Medisch Centrum. Daarmee komt een einde aan het arbeidsintensieve proces van branden en per post opsturen van cd’s en dvd’s.
 ·  Translate
2
Add a comment...

Máxima Medisch Centrum

Shared publicly  - 
 
Jong en borstkanker
Ontmoet elkaar en onze professional
 
Op woensdagavond 23 maart 2016 organiseert Máxima Medisch Centrum een thema-avond over jong en borstkanker.
 
Je wereld staat op z’n kop als je de diagnose borstkanker krijgt. Wat is de impact van de ziekte op je werk? Op je sociale leven? Kun je nog kinderen krijgen? Hoe vertel je je kinderen dat je deze ziekte hebt? Wat doet borstkanker met je zelfbeeld en met je relatie? Emotioneel en seksueel?
 
Tijdens de thema-avond op woensdag 23 maart ontmoeten jonge patiënten met borstkanker elkaar én onze professionals. Merlijn Jacobs (30) vertelt haar persoonlijke verhaal. Er is een lezing over nieuwe ontwikkelingen bij de behandeling van borstkanker en opties bij een kinderwens. De tweede lezing gaat over erfelijke belasting in de familie. In parallelle sessies komen seksualiteit en intimiteit, borstkanker binnen het gezin en reconstructieve operatie mogelijkheden bij borstkanker aan bod.
 
Je bent van harte welkom samen met je partner of vriend/vriendin. Kijk voor het volledige programma en hoe je kan aanmelden op www.mmc.nl/over_mmc/agenda.
 
De avond wordt georganiseerd bij Máxima Medisch Centrum in het auditorium, locatie Eindhoven, Ds. Th. Fliednerstraat 1. De bijeenkomst start om 19.00 uur (inloop vanaf 18.30 uur) en duurt tot ongeveer 22.00 uur.
 ·  Translate
2
1
Add a comment...

Máxima Medisch Centrum

Shared publicly  - 
 
Baby’s die te vroeg zijn geboren en in couveuses liggen hebben vaak veel pijn. Tot voor kort wisten artsen niet hoe ze de pijn op een zorgvuldige manier konden bestrijden. Maar nu is er een oplossing, het toedienen van paracetamol via het infuus.

Het gaat volgens verpleegkundig specialist Christ-Jan van Ganzewinkel, die gisteren op dit onderwerp promoveerde, om een techniek die pas sinds kort beschikbaar is. Luister naar de uitzending:
 ·  Translate
Baby’s die te vroeg zijn geboren en in couveuses liggen hebben vaak veel pijn. Tot voor kort wisten artsen niet hoe ze de pijn op een zorgvuldige manier konden bestrijden. Maar nu is er een oplossing, het toedienen van paracetamol via het infuus.Het gaat volgens verpleegkundig specialist Christ-Jan van Ganzewinkel, die gisteren op dit onderwerp promoveerde, om een techniek die pas sinds kort beschikbaar is. Tot nu toe werd de pijn vaak met zware ...
1
Add a comment...

Máxima Medisch Centrum

Shared publicly  - 
 
Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in de westerse wereld. Eén op de acht à negen vrouwen krijgt het ooit in haar leven. Máxima Medisch Centrum (MMC) heeft met de komst van geavanceerde MRI-technologie en 3D-mammografen alle vormen van diagnostiek in huis om borstkanker snel te diagnostiseren.
 ·  Translate
1
Add a comment...

Máxima Medisch Centrum

Shared publicly  - 
 
Vandaag wijdt kinderarts Bas Zegers in verschillende media uit over een oproep die hij deed: ‘Film je kind met een alcoholvergiftiging.’ Kinderen worden wakker in het ziekenhuis zonder herinneringen aan de avond ervoor, waarop ze zo veel hadden gedronken. Daarom zouden ouders een filmpje moeten maken van hun kinderen als die laveloos in het ziekenhuis liggen om hen bewust te maken.
 ·  Translate
1
Add a comment...

Máxima Medisch Centrum

Shared publicly  - 
 
Oplossing obesitas mogelijk binnen handbereik.
Start baan brekend onderzoek in Máxima Medisch Centrum naar oorzaak obesitas.
  
Máxima Medisch Centrum (MMC) start in samenwerking met Maastricht UMC+ een onderzoek dat mogelijk richting geeft aan een oplossing van de obesitasproblematiek. Recent onderzoek laat zien dat de samenstelling van darmflora invloed heeft op de ontwikkeling van obesitas. De darmflora wordt in sterke mate beïnvloed door iemands dieet. Het is echter onbekend hoe het dieet zo’n grote impact kan hebben op de darmbacteriën. Met het onderzoek hoopt MMC antwoord te geven op die vraag -> http://bit.ly/obesitasMMC
 ·  Translate
1
Add a comment...

Máxima Medisch Centrum

Shared publicly  - 
 
Uitstel van knie- en heupoperaties dankzij artrosespreekuur

Een heup- of knieprothese bij artrosepatiënten kan met een juiste behandeling vaak jarenlang uitgesteld worden. De polikliniek orthopedie van Máxima Medisch Centrum (MMC) is een spreekuur gestart om patiënten met gematigde artrose te begeleiden. Dankzij passende leefstijladviezen hoeft deze patiëntgroep soms pas na jaren een gewrichtsvervangende operatie te ondergaan -> http://bit.ly/24O5IX1
 ·  Translate
1
Add a comment...

Máxima Medisch Centrum

Shared publicly  - 
 
Zwangere centraal in pilot ‘integrale geboortezorg’ -> http://bit.ly/1KmVVAr
Sinds enige tijd wordt na toestemming elke aanstaande moeder in ons Vrouw Moeder Kind-centrum besproken tijdens een multidisciplinair overleg. Naast de afdeling gynaecologie van MMC zijn hierbij nu al zestien eerstelijns verloskundigenpraktijken uit de regio betrokken. Ook met kraamzorgorganisaties wordt nauw samengewerkt.
 ·  Translate
1
Add a comment...
Story
Tagline
Topklinisch ziekenhuis in Eindhoven Veldhoven. Doelgroep: vrouw moeder kind, sporters, ouderen #drMMC #WerkenbijMMC #gezondheidsinfo
Introduction
Máxima Medisch Centrum is een modern ziekenhuis met topfuncties waaronder een intensive care voor te vroeg geboren babys en een afdeling voor complexe zwangerschappen. MMC werkt samen met de TU Eindhoven aan vernieuwing van medische technologie. Opleiden van specialisten doen we samen met de universiteiten van Maastricht en Nijmegen. Bovendien is MMC, als expert voor sport en bewegen, de medisch partner van grote sportevenementen zoals de marathon Eindhoven. Onze 3.500 medewerkers, onder wie 194 specialisten, zijn werkzaam op twee locaties: Eindhoven en Veldhoven.
MMC is lid van de Vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ)

MMC is actief op social media. Volg ons ook op
Contact Information
Contact info
Phone
(040) 888 80 00