Profile cover photo
Profile photo
Máxima Medisch Centrum
186 followers -
Topklinisch ziekenhuis in Eindhoven Veldhoven. Doelgroep: vrouw moeder kind, sporters, ouderen #drMMC #WerkenbijMMC #gezondheidsinfo
Topklinisch ziekenhuis in Eindhoven Veldhoven. Doelgroep: vrouw moeder kind, sporters, ouderen #drMMC #WerkenbijMMC #gezondheidsinfo

186 followers
About
Máxima Medisch Centrum's posts

Post has attachment
Nog nooit kreeg een ziekenhuis zoveel complimentjes voor goede zorgkwaliteit als Máxima Medisch Centrum. De keurders van NIAZ waren vol lof over de betrokkenheid van de verpleegkundigen en artsen. "Het verschil zit in de details", zegt een van de verpleegsters van het ziekenhuis.

Post has attachment
Baby’s die te vroeg zijn geboren en in couveuses liggen hebben vaak veel pijn. Tot voor kort wisten artsen niet hoe ze de pijn op een zorgvuldige manier konden bestrijden. Maar nu is er een oplossing, het toedienen van paracetamol via het infuus.

Het gaat volgens verpleegkundig specialist Christ-Jan van Ganzewinkel, die gisteren op dit onderwerp promoveerde, om een techniek die pas sinds kort beschikbaar is. Luister naar de uitzending:

Post has attachment
Máxima Medisch Centrum, de verloskundigenpraktijken 040verloskunde uit Eindhoven en PUUR verloskunde uit Veldhoven en Nemo Healthcare testen op dit moment een nieuwe vorm van zwangerschapsbewaking bij zwangere vrouwen in de regio: het teleCTG. Met het teleCTG kan een zwangerschap op afstand bewaakt worden in een verloskundigenpraktijk of bij de zwangere thuis. De gynaecoloog kijkt real-time mee. De aanstaande moeder hoeft voor de (soms dagelijkse) controle niet meer uitsluitend naar de polikliniek en/of hoeft niet te worden opgenomen in het ziekenhuis.

Post has attachment
Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in de westerse wereld. Eén op de acht à negen vrouwen krijgt het ooit in haar leven. Máxima Medisch Centrum (MMC) heeft met de komst van geavanceerde MRI-technologie en 3D-mammografen alle vormen van diagnostiek in huis om borstkanker snel te diagnostiseren.

Post has attachment
In Nederland worden er naar schatting jaarlijks 8.000 voorste kruisbandreconstructies uitgevoerd. Deze orthopedische operatie wordt vaak verricht bij voetballers. Sporters zijn vaak binnen 6 maanden na de operatie weer actief. Uit onderzoek van orthopedisch chirurg en kniespecialist Rob Janssen van Máxima Medisch Centrum (MMC) blijkt dat dit niet verstandig is, omdat de genezing van het kruisbandtransplantaat bij mensen langer blijkt te duren. Het is wereldwijd voor het eerst dat dit onderzoek op deze schaal is verricht.

Post has attachment
Vandaag wijdt kinderarts Bas Zegers in verschillende media uit over een oproep die hij deed: ‘Film je kind met een alcoholvergiftiging.’ Kinderen worden wakker in het ziekenhuis zonder herinneringen aan de avond ervoor, waarop ze zo veel hadden gedronken. Daarom zouden ouders een filmpje moeten maken van hun kinderen als die laveloos in het ziekenhuis liggen om hen bewust te maken.

Post has attachment
Eén voordeur bij spoed
  
De huisartsen van Stichting Huisarts Organisatie Kempen en Omstreken (SHoKo) en de Spoedeisende Hulp van Máxima Medisch Centrum (MMC) werken binnenkort letterlijk en figuurlijk naast elkaar. Na de verbouwing zijn de Spoedeisende Hulp en de huisartsenpost letterlijk onder één dak geplaatst en is hun samenwerking nog meer op elkaar afgestemd. De nieuwe Spoedeisende Hulp is vanaf dinsdag 24 mei in gebruik. De Huisartsenpost verhuist op 14 juni naar de nieuwe gezamenlijke plek.

Post has attachment
Oplossing obesitas mogelijk binnen handbereik.
Start baan brekend onderzoek in Máxima Medisch Centrum naar oorzaak obesitas.
  
Máxima Medisch Centrum (MMC) start in samenwerking met Maastricht UMC+ een onderzoek dat mogelijk richting geeft aan een oplossing van de obesitasproblematiek. Recent onderzoek laat zien dat de samenstelling van darmflora invloed heeft op de ontwikkeling van obesitas. De darmflora wordt in sterke mate beïnvloed door iemands dieet. Het is echter onbekend hoe het dieet zo’n grote impact kan hebben op de darmbacteriën. Met het onderzoek hoopt MMC antwoord te geven op die vraag -> http://bit.ly/obesitasMMC

Post has attachment
De vier ziekenhuizen in de regio Zuidoost-Brabant gaan online digitale medische beelden, zoals MRI-scans en röntgenfoto’s uitwisselen. Het gaat om St. Anna Zorggroep, Catharina Ziekenhuis, Elkerliek ziekenhuis en Máxima Medisch Centrum. Daarmee komt een einde aan het arbeidsintensieve proces van branden en per post opsturen van cd’s en dvd’s.

Post has attachment
Uitstel van knie- en heupoperaties dankzij artrosespreekuur

Een heup- of knieprothese bij artrosepatiënten kan met een juiste behandeling vaak jarenlang uitgesteld worden. De polikliniek orthopedie van Máxima Medisch Centrum (MMC) is een spreekuur gestart om patiënten met gematigde artrose te begeleiden. Dankzij passende leefstijladviezen hoeft deze patiëntgroep soms pas na jaren een gewrichtsvervangende operatie te ondergaan -> http://bit.ly/24O5IX1
Wait while more posts are being loaded