Profile cover photo
Profile photo
MATKA Nordic Travel Fair
295 followers -
MATKA Nordic Travel Fair - Where the whole world meets!
MATKA Nordic Travel Fair - Where the whole world meets!

295 followers
About
Posts

Post is pinned.Post has attachment
Exclusive flight offers to MATKA 2016 Travel fair in Helsinki

"Finnair is proud to offer special event fares for the attendees and their companions travelling to Matka Nordic Travel Fair 2016.

The discounted event fares are available for travel from Thursday 14 January until Sunday 31 January 2016. The only available destination with this fare is Helsinki, while the departure point can be any of Finnair’s own domestic and international destinations.

The discounts are given from the flexible fare classes, and you can see the fare rules during the booking flow."


Learn more: http://bit.ly/1f4pvfS

#Matkamessut #Finnair #Finland #TravelTrade #Matka16
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
The list of exhibitors is now online for #Matka16! At the travel fair you will get to know all the beautiful places in Finland and the rest of the world!
Exhibitor list

	
	Exhibitor list
messukeskus.com
Add a comment...

Post has attachment
#Matka16 näytteilleasettajat ovat nyt julkaistu! Lista päivittyy kuitenkin koko ajan. Paikan päällä tammikuussa näet koko maailman ja Suomen kauneimmat kolkat. Tervetuloa!
Näytteilleasettajat

	
	Näytteilleasettajat
messukeskus.com
Add a comment...

Post has attachment
Matkamessujen Nordic Bloggers’ Experience voitti Blog Marketing Awards -palkinnon

Matkamessujen järjestämä kansainvälinen bloggaajaohjelma Nordic Bloggers’ Experience on voittanut blogimarkkinoinnin tuloksellisuutta arvioivan The Blog Marketing Awards -palkinnon Suomen merkittävimmässä blogeille ja bloggaajille suunnatussa kilpailussa, Blog Awards Finlandissa.

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestettävään kilpailuun ilmoitettiin yhteensä 29 työtä, joista finaaliin ylsi kuusi kampanjaa. Kilpailun tulokset julkistettiin 2.10. järjestetyssä Blog Awards Finland -gaalassa. 
Nordic Bloggers’ Experiencen (NBE) toteuttamisesta vastaa Kohtaamistoimisto Innastus Oy. Ohjelma on toteutettu tiiviissä yhteistyössä Visit Finlandin ja Visit Helsingin kanssa.

NBE-kampanja on palkittu aiemmin Suomen Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailussa (2014) sekä Evento Awards -palkinnolla (2015). Ensi tammikuussa kampanja toteutetaan jo kolmatta kertaa. Siihen saapui ennätykselliset 350 hakemusta eri kanavia hyödyntäviltä some-sisällöntuottajilta.

- Huikeaa voittaa tällainen palkinto heti ensimmäisellä kerralla, kun blogimarkkinointi on uutena kategoriana mukana palkintogaalassa. NBE on ollut menestystarina, lisäksi se on ollut matkailualalla suunnannäyttäjänä tuomalla some-sisällöntuottajat ja alan yritykset yhteen. Sosiaalisten sisällöntuottajien rooli matkailussa on kasvanut muutenkin, mistä osoituksena on sekin, että myös matkabloggaajat ovat ensimmäistä kertaa palkittavana kategoriana, arvioi Inna-Pirjetta Lahti Kohtaamistoimisto Innastuksesta

NBE on matkailun menestystarina somessa

Viisikymmentä kansainvälistä matkabloggaajaa 24 maasta vieraili tammikuussa Matkamessuilla, Helsingissä ja eri puolilla Suomea. Sen jälkeen tarinat mukana olleista yrityksistä ja alueista ovat levinneet blogeissa, instagramissa ja twitterissä ympäri maailmaa 14 eri kielellä. Bloggaajien avulla Matkamessuilla ja NBE-ohjelmassa mukana olleet yritykset saavuttavat maailmanlaajuisen näkyvyyden, jonka vaikutuspiirissä on miljoonia matkustavia ihmisiä.

Matkamessujen bloggaajaohjelman tulokset kertovat Suomen mittakaavassa huikeasta onnistumisesta. Aihetunnisteella #nbefinland tavoitettiin Twitterissä jopa 25 miljoonaa seuraajaa yli 5000 twiitillä. Bloggaajien seuraajat olivat erittäin sitoutuneita ja kiinnostuneita kampanjan aikana julkaistusta materiaalista. Instagramissa jaettiin yli 1600 kuvaa, jotka keräsivät lähes 260 000 tykkäystä ja yli 10 000 kommenttia. Tällä kertaa mukana oli myös useita videobloggaajia, joiden toteuttamissa kymmenissä videotarinoissa Matkamessujen, Helsingin ja Suomen tunnelma välittyy kymmenille tuhansille seuraajille.

Blog Awards Finland jakaa alan merkittävimmät palkinnot

The Blog Marketing Awards -kilpailun lisäksi Blog Awards Finland -gaalassa palkittiin myös vuoden ansioituneimmat bloggaajat kaikkiaan 11 kategoriassa. The Blog Marketing Awards -palkinnon tavoitteena on kannustaa markkinoijia ottamaan blogit tehokkaammin markkinointiviestinnän käyttöön ja tekemään blogimarkkinointia rohkeasti ja ainutlaatuista lukijasuhdetta arvostavasti. Finaaliin valittiin kuusi kampanjaa, joissa hyödynnetään menestyksekkäästi blogeja ainoana kanavana tai merkityksellisessä roolissa osana monimediaratkaisua.

Tänä vuonna kilpailun tuomaristoon kuuluivat Frankly Partnersin toimitusjohtaja Anna-Riikka Hovi, Toinen PHD:n luova johtaja Jani Halme, Asiakkuusmarkkinointiliiton toimitusjohtaja Jari Perko, Valion markkinointijohtaja Hanna Hiekkamies, L’Oréal Nordicin Business Development Director Minna Martikainen, Akvamariini Porter Novelli -viestintätoimiston asiakkuusjohtaja Terhi Halsvaha ja A-lehtien mediamyynnin johtaja Saija Heikinheimo.

Nordic Bloggers' Experience on Matkamessujen järjestämä ohjelma kansainvälisille matkabloggaajille. Ohjelmaan osallistui 2015 noin 60 bloggaajaa, joista 10 oli suomalaisia isäntiä. Ohjelma järjestettiin yhteistyössä Visit Finlandin ja Visit Helsingin kanssa. Vuonna 2015 NBE:n kumppaneina olivat majoituskumppani Radisson Blu, Aasian lentoyhteyksistä vastaava Finnair sekä sisältökumppanit CreateTrips ja Momondo. NBE:n bloggaajamatkoja järjestivät tällä kertaa Enontekiö, Visit Espoo, Visit Hämeenlinna, Inari-Saariselkä, Visit Mikkeli, Visit Porvoo, Rovaniemi, Turku Touring, Visit Åland, Visit Sweden ja Viking Line.

Seuraava Nordic Bloggers’ Experience järjestetään Matkamessujen yhteydessä 16.-24.1.2016.

Nordic Bloggers Experience ohjelman käytännön toteutuksesta vastaa Kohtaamistoimisto Innastus. Ohjelma on kehitetty yhteistyössä palkitun saksalaisen bloggaajan Sebastian Canavesin kanssa (www.off-the-path.com).

Lisätietoja:
Messukeskus, tiedottaja Riikka Luomanpää, 050 540 4231, riikka.luomanpaa@messukeskus.com
Innastus Oy, toimitusjohtaja Inna-Pirjetta Lahti, 050 376 0824, inna-pirjetta.lahti@innastus.fi
www.nbe.fi

http://www.messukeskus.com/Sites3/Matka/Sivut/News.aspx?url=/UutisetTiedotteet/MatkamessujenNordicBloggersExperiencevoittiBlogMarketingAwards-palkinnon.aspx
messukeskus.com
Add a comment...

Post has attachment
Mistä löytyy Vuoden Retkikohde 2016?

Vuoden Retkikohde 2016 -kilpailu käynnistyy ehdokasasettelulla.  Tämän vuoden kilpailun teemana on retkeilyvesistö. Ehdotuksia Suomen parhaaksi retkikohteeksi voivat jättää kaikki retkeilystä ja ulkoilusta kiinnostuneet osoitteessa www.goexpo.fi/vuodenretkikohde. Voittajakohde palkitaan 5000 euron stipendillä.
 
Kilpailussa haetaan luontoretkeilyyn sopivaa vesistöä, jossa on tarjolla retkeilypalveluita ympärivuotisesti. Palveluita voivat olla esimerkiksi reitit, rantautumis- ja nuotiopaikat, kanoottien, SUP-lautojen, retkiluistimien ja potkukelkkojen vuokraus, alkeiskurssit, ohjatut melonta- ja kalastusretket sekä varustekuljetukset, majoitus ja ruokailut.

Palkinto annetaan organisaatiolle, joka on edistänyt alueen virkistyskäyttöä tai parantanut retkeilymahdollisuuksia ja -palveluita. Palkittava kohde voi olla muutaman pienen vesistön muodostama alue, jossa on tarjolla yhteisiä palveluita tai suuren vesistöalueen yksi osa, jossa on saatavilla kattavat retkeilypalvelut.

Yksi henkilö voi ehdottaa kilpailuun useampaakin retkikohdetta. Ehdokasasettelu päättyy sunnuntaina 30.11.2015.
 
Retkeilyalan ammattilaisista koostuva raati valitsee ehdokkaiden joukosta kymmenen finalistia. Kohteiden arvioinnissa raati painottaa retkeilyvesistön palveluita, monipuolisuutta ja viimeaikaisia kehityshankkeita. Kilpailun raatiin kuuluvat retkeilytoimittaja Mikko Lamminpää (raadin puheenjohtaja), viestintä- ja markkinointipäällikkö Panu Könönen (Suomen Latu ry), erikoissuunnittelija Tapani Mikkola (Metsähallitus, Luontopalvelut), vapaaehtoistyön koordinaattori Päivi Anttonen (Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry) ja toimituspäällikkö Petri Laine (RETKI - the Finnish Outdoor Magazine). 

Voittaja valitaan 10 finalistin joukosta yleisöäänestyksellä netissä. Voittajakohde palkitaan Suomen Messusäätiön myöntämällä 5000 euron stipendillä sekä osastolla ensi kevään OutdoorExpo-messuille, jotka järjestetään Messukeskuksessa 4. - 6.3.2016 Helsingissä osana GoExpo-messukokonaisuutta. Voittaja julkistetaan messujen avajaispäivänä.
 
Palkinto jaetaan nyt jo 12. kerran. Viime vuoden teemana olivat retkeilypalvelut ja tittelin voitti Mäntyharju-Repovesi.

Outdoor-messujen lisäksi GoExpoon kuuluvat Fillari, Kunto, Golf, Ball Sports, Kuva&Kamera ja Helsinki Horse Fair. GoExpo järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 4.6.3.2016.  

Suomen Messusäätiö jakaa vuosittain noin 400 000 eurolla stipendejä, apurahoja ja palkintoja suomalaisen elinkeinoelämän edistämiseen. Tunnettuja Messusäätiön palkintoja ovat Vuoden Retkikohde -palkinnon ohella mm. Tasavallan Presidentin kansainvälistymispalkinto ja Kaj Franck -muotoilupalkinto.

Lisätietoja: Messukeskus, tiedottaja Riikka Luomanpää, 050 540 4231, riikka.luomanpaa@messukeskus.com
www.goexpo.fi
messukeskus.com
Add a comment...

Post has attachment
Hiljaisuus ja luonto houkuttelevat Suomeen kansainvälisiä matkabloggaajia

Matkamessujen kansainvälinen bloggaajaohjelma Nordic Bloggers’ Experience tarjoaa 40 bloggaajalle mahdollisuuden tutustua Suomeen viikon ajan tammikuussa. Bloggaajille esitellään suomalaista ruokakulttuuria ja luontoa, sekä tietysti talven taikaa ja hiljaisuutta. Haku kolmatta kertaa järjestettävään NBE-ohjelmaan avattiin syyskuun alussa, ja hakemuksia on tulvinut jo satoja.

NBE-ohjelma vie bloggaajat matkoille ympäri Suomea ja lähialueita. Luonnon, kulttuurin ja hiljaisuuden teemamatkoilla bloggaajille esitellään maalais- ja kaupunkimaisemia, ruokakulttuuria ja savusaunoja. Matkat suuntautuvat paitsi Lappiin, myös Päijänteelle, Turun saaristoon, Ahvenanmaalle, Pohjanmaan lakeuksille ja Järvi-Suomeen. Lisäksi osa bloggaajista vierailee Tallinnassa, Norrköpingissä ja Linköpingissä. Mukana matkojen järjestelyissä on kymmenen eri alueorganisaatiota Suomesta ja lähialueilta.

Teemamatkojen jälkeen bloggaajat palaavat Helsinkiin ja Matkamessuille. Osastoilla tapahtuvien kohtaamisten lisäksi Matkamessut tarjoaa bloggaajille seminaareja, työpajoja ja kahdenvälisiä bisneskohtaamisia ympäri maailmaa tulevien matkailualan toimijoiden kanssa.

Hiljaisuudessa ollaan ja nautitaan

Messuhulinan vastapainoksi myös pääkaupunkiseutu näyttää bloggaajille luontoelämyksiä. Moni kaupunkiasumiseen ja -kulttuuriin tottunut matkailija yllättyy hiljaisuudesta ja luonnosta, joihin törmää heti Helsingin ydinkeskustasta poistuttuaan. NBE-bloggaajat vajoavat kiireettömyyteen Espoossa, Nuuksion kansallispuiston kupeessa, jossa voi halailla puita, pilkkiä ja lumikenkäillä. Lisäksi bloggaajat tutustuvat Suomen Luontokeskus Haltiaan.

- Luonto on Espoon matkailun kärkiteemoja. Nuuksion alue tarjoaa mahdollisuuden aistia luontoa ja uppoutua siihen. Vaikka alueella on mahdollisuus monenlaisiin aktiviteetteihin, haluavat ulkomaiset turistit useimmiten vain olla ja kuunnella metsän ääniä, haistella tuoksuja sekä nauttia hiljaisuudesta tekemättä mitään, kertoo Visit Espoon markkinointikoordinaattori Leena Yli-Piipari.

- Kaiken nähneitä matkabloggaajia ei hurmata aktiviteeteilla tai superlandioilla. Suomessa upeimpia elämyksiä tarjoavat luonto ja meitä ympäröivä hiljaisuus. Viime kerralla kiitetyimpiä kokemuksia olivat Herrankukkaron hiljaisuus, Enontekiön revontulet ja Suomen Saunaseuran sauna ja avanto, toteaa NBE:n kokoamisesta vastaava Inna-Pirjetta Lahti Innastus Oy:stä.

Aasialaiset entistä kiinnostuneempia Suomesta

Luonto ja hiljaisuus vetoavat kaikkiin matkailijoihin, mutta erityisesti aasialaiset ovat nyt monen suomalaisen alueen markkinoinnin kohderyhmänä. Yhteistyössä Finnairin kanssa myös Nordic Bloggers’ Experienceen tuodaan mukaan aasialaisia bloggaajia Kiinasta, Japanista ja Etelä-Koreasta.

Aasialaisten matkailijoiden määrät Suomessa ovat kasvaneet jatkuvasti, ja sillä suunnalla on suomalaiselle matkailuelinkeinolle huimasti potentiaalia kasvattaa vierailijamääriä. Tuoreen tutkimuksen mukaan Pohjoismaat ovat kiinalaisnuorten keskuudessa matkakohteiden toivomuslistan kärjessä. 

- Olemme todella iloisia, että yhteistyö Finnairin kanssa mahdollistaa tämän merkittävän kohdeyleisön huomioimisen myös bloggaajaohjelmassamme, kiittelee Matkamessuista vastaava myyntiryhmäpäällikkö Lumia Ankkuri Messukeskuksesta.

Nordic Bloggers' Experience on Matkamessujen kansainvälisille matkailubloggaajille suunnattu ohjelma. Siihen osallistuu 50 bloggaajaa, joista 10 on suomalaisia isäntiä. Vuonna 2016 NBE:n kumppaneina ovat Visit Finland, Radisson Blu, Forenom ja Finnair. NBE:n bloggaajamatkoja järjestävät tällä kertaa Visit Espoo, Rovaniemi, Ruka, Päijänne & Lahti Region, Turku Touring, Visit Åland, Etelä-Pohjanmaa, Pohjois-Karjala, Visit Sweden sekä Visit Estonia ja Eckerö Line.

Vuonna 2014 NBE voitti Kuntamarkkinoinnin Suomenmestaruuden ja vuonna 2015 ohjelma palkittiin Evento Awards -palkinnolla.

Nordic Bloggers' Experiencen kokoamisesta, bloggaajamatkoista ja käytännön järjestelyistä vastaa toimitusjohtaja Inna-Pirjetta Lahti kohtaamistoimisto Innastus Oy:stä.

Matka 2016 on Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma. Se järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 21.–24.1.2016. NBE-bloggaajaohjelma on käynnissä 16. –26.1.2016

Lisätietoja NBE-ohjelmasta:
Messukeskus, tiedottaja Riikka Luomanpää, 050 540 4231, riikka.luomanpaa@messukeskus.com
Innastus Oy, toimitusjohtaja Inna-Pirjetta Lahti, 050 3760824, inna-pirjetta.lahti@innastus.fi
www.nbe.fi 
https://www.facebook.com/nordicbloggersexperience  
#NBEFinland

Lisätietoja Matkamessuista 2016:
Messukeskus, tiedottaja Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com
www.matkamessut.fi

Kuvia Matkamessuista ja vuoden 2015 NBE-ohjelmasta vapaasti käytettäväksi: http://mediabank.messukeskus.com/ (Nordic Bloggers’ Experience -kuvat löytyvät avainsanalla NBE)
Add a comment...

Post has attachment
Matkamessujen 2016 partnerimaa on Espanja!

Suomalaisten suosikkimatkakohde Espanja esittelee Messukeskuksessa 21.–24.1.2016 järjestettävillä Matkamessuilla lukuisten lomakohteidensa lisäksi muun muassa maan kulttuuria sekä ruoka- ja juomaperinteitä. Messujen partnerimaa toivoo suomalaisten turistien löytävän myös Espanjan vähemmän tunnetut alueet.

Espanjassa voi aistia sekä modernia elämäntapaa että historiallisia perinteitä. Matkamessujen partnerimaa houkuttelee turisteja erityisesti monipuolisuudellaan.

– Espanjalla on tarjottavaa kaikenlaisille matkailijoille, olipa kyseessä sitten perheet, nuoret matkailijat tai vaikkapa seniorit. Espanjasta löytyy edullisia vaihtoehtoja budjettimatkailijoille, mutta myös korkealaatuisia kohteita luksusmatkailusta kiinnostuneille. Espanja on täynnä kontrasteja ja vaihtoehtoja, joten mahdollisuuksia erityyppisille matkoille on rajattomasti, sanoo Espanjan matkailutoimiston viestintäpäällikkö Irene Pérez Molina.

Partnerimaa on yksi Matkamessujen tärkeimmistä yhteistyökumppaneista. Partneri näkyy ennen messuja useissa eri kanavissa tapahtuman virallisena yhteistyötahona. Messujen aikaan partnerimaa järjestää mm. ohjelmanumeroita tapahtuman päälavalla. 

– Tavoitteenamme on saada messuilla näkyvyyttä Espanjalle ja muistuttaa suomalaisia olemassaolostamme. Toivomme myös, että suomalaiset löytäisivät vähemmän tunnetut osat maastamme. Meillä on toki aurinkoa ja rantoja, mutta Espanjasta löytyy myös sisämaan kohteita, joissa voi nauttia upeista maisemista, luonnosta, kulttuurista ja gastronomiasta, Perez Molina listaa.

Espanja on jo pitkään ollut yksi suomalaisten suosikkimatkakohteista, eikä suosiolle näy loppua. Suomalaiset turistit ovat pidettyjä Espanjassa. 

– Suomalaiset rakastavat Espanjaa ja espanjalaiset rakastavat suomalaisia! Suomalaiset matkailijat ovat lojaaleja – jos he pitävät kohteesta, he tulevat mielellään takaisin seuraavana vuonna. Suomalaisten matkailijoiden määrä Espanjaan kasvaa koko ajan, Perez Molina iloitsee. 

Espanja juhlii Matkamessujen kanssa

Matkamessut järjestetään ensi tammikuussa 30. kerran. Juhlavuoden kunniaksi tapahtumaan suunnitellaan sekä messujen historiaan että matkailun tulevaisuuteen katsovaa ohjelmaa.

– Olemme iloisia, että Espanja on messuilla mukana partnerimaana juuri 30-vuotisjuhlavuotenamme. Espanja on suomalaisten kestosuosikki, joten mikä olisikaan mukavampaa kuin juhlistaa Matkamessujen pyöreitä vuosia pitkäaikaisen yhteistyökumppanimme kanssa, sanoo Matkamessujen myyntipäällikkö Marco Simonen.

Matkamessut 21.–24.1.2016 Messukeskuksessa Helsingissä. Kuvia edellisiltä messuilta vapaasti median käyttöön Messukeskuksen mediapankissa osoitteessa http://mediabank.messukeskus.com.

Lisätietoja:
Spanish Tourist Office in Helsinki, Press responsible Irene Pérez Molina, p. 09 25102 764, etunimi.sukunimi@tourspain.es 
www.tourspain.es, www.spain.info

Messukeskus, tiedottaja Antti Karjunen, p. 050 574 3444, etunimi.sukunimi@messukeskus.com
www.matkamessut.fi, www.facebook.com/matkamessut, #Matka2016
messukeskus.com
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Matkailualan ammattilaisten vuoden tärkein tapahtuma järjestetään jälleen tammikuussa 2016!

Matka 2016 - tapahtuman suunnittelu ja valmistelut käyvät jo kuumana. Matkamessuilla nähdään ja kuullaan alan kuumimmat jutut ja panostetaan erityisesti ammattilaisille suunnattuun sisältöön.

Ensimmäiset päivät, torstai ja perjantai aamupäivä, on perinteiseen tapaan varattu matkailualan ammattilaisille.


Business Travel Forum to 21.1.

Liikematkustukseen keskittynyt erikoisalue toteutetaan Matkamessuilla jo kymmenettä kertaa. Business Travel Forum on avoinna vain torstaina 21.1.2016. Business Travel Forum-alueella kohtaavat matkahallinto ja Meeting Management. Näytteilleasettajina ovat liikematkatoimistot, liikenneyhtiöt ja hotelliketjut sekä maksuratkaisuja ja kokouspalveluita tarjoavat yritykset.


Suomi Foorumi to 21.1.

Matkamessujen yhteydessä toteutetaan Suomi Foorumi, jossa kotimaiset alueorganisaatiot, matkailualueet, hotelliketjut ja kokouspalveluita tarjoavat yritykset kohtaavat kokous- ja virkistyspäivien hankinnoista päättävät. Suomi Foorumista löydät näppärästi kaikki kokouspaikat ja saat vinkkejä virkistyspäivien tai ryhmämatkojen järjestämiseen! Matka Suomi Foorumi järjestetään torstaina 21.1.2016. Tarkemmat aukioloajat ja sijainti julkaistaan syksyllä 2015.


Ammattilaisohjelma

Viisautta ja virikkeitä tarjoavat ammattilaisajan seminaarit ja tietoiskut. Oman lisänsä seminaaritarjontaan tuovat myös vuosittain järjestettävät Suomen matkatoimistoalan liiton (SMAL) Matkatieto-seminaarit sekä Suomen Liikematkayhdistys ry FBTAn Hot Topic -aamiaisseminaari.

Matkamessujen nettisivut ammattilaisille: http://bit.ly/1hatwQB

Seuraa Matkamessuja sosiaalisessa mediassa:

Twitter: http://bit.ly/1hatwQC
Google+: http://bit.ly/1hatxE4
Facebook: http://on.fb.me/1hatxE5


Laita jo nyt päivämäärät kalenteriisi, Matka 2016 on tapahtuma, josta et voi jäädä paitsi!

#Matka16 #Matkamessut #Matkailu
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded