Profile cover photo
Profile photo
SalesAutopilot
362 followers -
Önműködősítse marketingjét és üzleti folyamatait
Önműködősítse marketingjét és üzleti folyamatait

362 followers
About
SalesAutopilot's posts

Post has attachment
A listádon a legtöbb ember valószínűleg Gmailt használ.

Mióta a hírlevelek zömét a Gmail a "promóciók" fülre teszi, azóta minden marketinges azon van, hogy az elsődleges fülre kerüljenek az üzenetei - hiszen 20-30-40% vagy még nagyobb mennyiségű átkattintás múlik rajta.

A válasz részletes lépésenkénti magyarázatokkal ebben a blogbejegyzésben található: http://rovid.it/4CXG

Photo

Post has attachment
Kinek a dolga az automatizálás? Videó-blogbejegyzés egy menő konferenciáról (és a válasz): www.marketingszoftverek.hu/ugyfelkozpont/blog/2016/05/ki-csinalja-a-marketing-automatizalast 
Photo

Post has attachment
Örülnél egy olyan rendszernek, ami automatikusan és állandóan szupersztár munkatársjelölteket hoz a cégedbe? Extrém hatásos folyamat, amit még az elutasított munkatársjelöltek is dícsérnek - meg persze a profi HR-esek :)

Íme a részletek:
http://rovid.it/4CWO 
Photo

Post has attachment
Újdonságok sikeres rendezvény részvételhez
===================================
Először is köszönet a szervezőknek, rendkívül sikeres volt számunkra az első Ecommerce Expó!
Több újdonságot is bemutattunk illetve teszteltünk, íme a legfontosabb érdekességek:
********************************************
ÉRDEKELNEK a részletek, eredmények, számok is? Írd meg kommentben, hogy mi érdekel leginkább, és hogy milyen rendezvény marketinges vagy egyéb szituációban használnád, és mi elkészítjük a videó esettanulmányt is!
********************************************
1.) Az év elején webshop tulajdonosok körében végzett felmérésünk inspirálta első teljes értékű fizikai termékünket, a Webshop Szupermarketing Kézikönyvet, melyben az ügyfeleink által alkalmazott legsikeresebb 22 akciótervet (marketing folyamatot) mutatjuk be nagyon gyakorlatias módon, tippekkel, megvalósítási javaslatokkal (terjedelem: A4, 56 oldal, 22 folyamatábra magyarázatokkal).
2.) A teljes rendezvény-kommunikációnkban – mely katalógus hirdetésből, szórólapból, székekre rakott szóróanyagból, előzetes email-ből, az előadásom utolsó diájából, és egy hatalmas molnióból állt – a kézikönyv promóciós QR kódját és rövid linkjét használtunk annak érdekében, hogy aki el szeretné kerülni a készpénzfizetéssel járó sorbanállást, az online is meg tudja rendelni a kézikönyvet, és a standon már csak átvennie kelljen azt.
3.) Ugyan nem világújdonság, de sokan nem használnak specifikus upsell ajánlatot fizikai termék értékesítésnél – mi most ezt is teszteltük (az "adhatok még valamit?" kérdés nem upsell ajánlat, mi egy konkrét ajánlatot tettünk a készpénzes vásárlóknak).
4.) A MailMaster mellé kifejlesztett rendezvény beléptető Android alkalmazást használtuk arra, hogy az onine előre kifizetett kézikönyv vásárlók vonalkódját beolvassuk, és regisztráljuk rendszerünkbe, hogy az adott rendelés átadásra került. Jó volt látni az elismerő pillantásokat.

ÉRDEKELNEK a részletek, eredmények, számok is? Írd meg kommentben, hogy mi érdekel leginkább, és hogy milyen rendezvény marketinges vagy egyéb szituációban használnád, és elkészítjük a videó esettanulmányt is)

Post has attachment
Most Csütörtökön az Ecommerce Expón:
===============================
Év elején futtattunk egy gyors felmérést webáruház tulajdonosok között, és ugyan irigylésre méltó sikerekről is hallottunk, az összkép lehangoló volt!
Rengeteg küszködés, az eredmények elmaradása, tanácstalanság és túlterheltség tükröződött a kérdések jelentős részéből.
A visszajelzések és a problémák hátterének elemzése során 8 egyértelmű okot azonosítottunk, amelyek az eredmények elmaradása mögött állnak.
Jövő héten tervezünk publikálni a témában több videót, viszont ezekről az okokról ÉS a megoldásokról fog szólni előadásom (https://www.ecomexpo.hu/csepregi-balazs) a csütörtöki E-commerce Expón, Magyarország idei legnagyobb e-kereskedelmi rendezvényén.
Az okok hallatán szerintem a homlokod fogod csapkodni, de az a szerencse, hogy már pusztán az okok megismerésével is HATALMAS lépést tehetsz a megoldás felé! Nem beszélve arról, hogy olyan módon fogunk tudni segíteni a megoldásban, amit még SOHA nem csináltunk itt a MarketingSzoftvereknél, de szerintünk NAGYON fogod szeretni!
(ha pedig nem leszel ott csütörtökön, ne kenődj el, írunk a jövő héten)
Photo

Post has attachment
Legendás szolgáltatás, minőségi ügyfélszolgálat, és hasonló dilemmák...

Ügyfeleink számának nagy arányú növekedése folyamatosan olyan kihívások elé állít bennünket, melyek újabb és újabb megoldások felkutatására ösztönöznek bennünket.

Természetesen az első számú fókusz ügyfeleink minél gyorsabb, minél magasabb színvonalú kiszolgálása, valamint csapatunk folyamatos bővítése, de ezzel egyidőben – vagy talán éppen ezért – folyamatosan keressük azokat a megoldásokat, amelyek újabb, kreatív módokon segítenek a kihívások leküzdésében.

Mai videómban egyrészt néhány olyan megoldást mutatok be, melyek ügyfeleink gyorsabb kiszolgálását teszik lehetővé, másrészt viszont amelyeket akár Ön is alkalmazhat, ha a "túlzottan eredményes" marketing ügyfélszolgálati "válságot" idéz elő cégében.

Post has attachment
Ennyire Egyszerű sorozatunk 14. részében két technikát mutatunk kezdőknek és haladóknak egyaránt, melyekkel 61%-os kérdőív kitöltést értünk el egy feliratkozás utáni tizenöt (!) kérdéses kérdőívnél.

Post has attachment
Tudta, hogy ennyire egyszerű első hírlevél rendszerének felállítása? Annyira egyszerű, hogy szinte már igazságtalan! 19 perc alatt végigvezetjük a teljes folyamaton, ami egy másik rendszerrel napokba vagy hetekbe telne. Nézze végig, vagy nézze újra a videót, és induljon el, ha még nem tette volna!

Post has attachment
VIDEÓ #10: A _ _ _ _ _, mint hihetetlenül hatékony csali lehetőség. Klikk a videóra a részletekhez!

Íme egy “régi-új” csali lehetőség:
* amit még nagyon sokan nem használtak,
* rendkívül hatékony,
* korábban sok programozás kellett hozzá
* a MailMaster-rel csak kattintgatni kell “párat”

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded