Kun tänään vietetään Kansallista kateuspäivää ja samana päivänä avataan ihmisten verotiedot julkiseksi, tulee mieleen vaikka mitä. Olen varmaan ihan tööt, mutta en tosiaankaan tajua, miksi verotietoja julkaistaan. Mitä ihmeen iloa niiden tietämisestä ihmisille on?
Translate
2
Juha Vuorinen's profile photoMika Hilska's profile photoMarjatta “Nettimuori” Laine's profile photoVesa Saarinen's profile photo
12 comments
 
Miksi se täytyy tietää? Mitä merkitystä sillä on taviksen elämään? Ei muuta kuin kateus kukoistaa entistäkin enemmän :(
Minusta koko verotietojen julkaisu on jäänne menneiltä ajoilta...
Translate
 
Suomessa on aina kateuspäivä. Meidän sielunmaisemaamme kuvaa se lasten peli, jossa lyödään palikka alas ja sitten nousee uusi palikka jostakin toisesta kohdasta ja se pitää kiireellä lyödä alas. Suomalaisille on kuulemma pyynnöstä tekeillä ihan omakin versio pelistä, se etenee niin, että kun palikka on kerran lyöty alas niin siellähän pysyy :)
Translate
Translate
 
Vesa, mä en ole ottanut kantaa siihen, onko jonkun verot ok vai ei, vaan siihen, ettei muiden verot tms. tiedot kiinnosta mua pätkääkään.
Miten näiden tietojen julkaiseminen auttaa heikompiosaisia?
Translate
 
Joskus se, mitä sanotaan kateudeksi on kokemusta epäoikeudenmukaisuudesta, tämä voi myös ylittää yksilön oman pienen minän rajat. Tuntemuksen kohteen on vain helppo mitätöidä asia vetämällä kateuskortti esiin. En esimerkiksi usko, että Wall Street -liike on pelkästään kateellisten kitinää vaan ihmiset alkavat ihan oikeasti kyllästyä.
Translate
 
Mua ei oo ikinä kiinnostanut muiden verotiedot tai tulot muutenkaan, joten en ymmärrä, miks niitä kieli pitkällä ootetaan. En kiellä, etteikö raha joltain osin helpota elämää, mutta ei se autuaaksi tee. Aurinko paistaa kaikille. Jos ei tänään, niin joku päivä kuitenkin! Oikein ihanaa tiistaita jokaiselle - tulotasosta riippumatta! :)
Translate
 
Kiitoksia! On se kumma juttu, kun melkein kaikki sanovat, etteivät ole pätkääkään kiinnostuneita näistä verotiedoista... Kävin tänään työn lomassa ABC:lla syömässä ja yllättäen ihan jok'ikisessä pöydässä luettiin Iltapäivälehtiä (parhaassa pöydässä neljällä oli lehti)! Mitähän ne oikein lukivat? ;)
Translate
 
Luultavasti moni niitä verotietoja. Ihmisillä on nykykäytännössä oikeus tuohon. Eri asia on, mitä asialla on merkitystä. Kuten silläkään, että uutisissa kerrotaan kansanedustajien eniten ja vähiten tienanneet puolueittain. Onko se oikeasti uutinen?

Ehkä se on uutinen, että yksi kansanedustaja on elänyt parin tonnin vuosipalkalla ja sitten "matkakaorvauksia ja päivärahoja"...
Translate
 
Nimeltä mainittujen henkilöiden verotietojen repostelua voidaan kritisoida. Yleisemmällä tasolla asialla on kuitenkin yhteiskunnallista merkitystä oikeudenmukaisuuden mittarina. Tuloerojen, tulojen ja niistä maksettujen verojen oikeutusta pitää jatkuvasti arvioida, ja ilman jonkinlaista tietoa asiasta se ei onnistu.
Translate
 
Onpas tyhmä tämä G+, kun oman kommentin poistonkin jälkeen tulee keskusteluketjun päivitysnotifikaatioita. Ai että tyhmää poistaa oma kommentti välistä. Juu :)
Translate
 
Onko maksettujen verojen määrä suoraan verrannollinen? Toisella on asuntolainaa miljoona, toisella velaton... Vähennyksiä on monenlaisia ja nehän vaikuttaa suoraan verojen määrään.
Translate
Translate
Add a comment...