Profile cover photo
Profile photo
Marieka Baars BHV advies en consultancy
14 followers -
Marieka Baars BHV advies en consultancy
Marieka Baars BHV advies en consultancy

14 followers
About
Posts

Post has attachment
[ Communiceren over BHV afstemmen op gebeurtenissen]

Communiceren over BHV vinden veel mensen erg lastig. Of het nu gaat om het schrijven van (korte) blogartikelen voor intern gebruik of een commerciële mailing naar (potentiële) klanten. Al eerder schreef ik hier aparte blogartikelen over om je op weg te helpen, zoals over een contentplanning om te gebruik voor je narrowcasting. En heb ook zette ik een deel van de BHV inhaakkalender online. Net als de BHV beurskalender van vorige week, heb ik voor mijn opdrachtgevers waar ik blogartikelen voor schreef, een uitgebreide inhaakkalender gemaakt. Dit overzicht kan jou wellicht ook inspireren en op weg helpen!

Lees verder op www.MariekaBaars.nl/blog
Photo
Add a comment...

Post has attachment
[ BHV beurskalender ]
Ben je op zoek naar de BHV beurskalender 2017-2018? Dan kun je stoppen met zoeken want je hebt 'm gevonden! Een eerdere versie van deze BHV beurskalender heb ik eind dit jaar aan al mijn opdrachtgevers heb gestuurd en die waren er enthousiast over. Nu heb jij ook toegang tot dit overzicht.

Geen échte BHV-beurs

Helaas is er voor zo ver ik heb kunnen vinden, geen beurs kunnen vinden dat alleen op de bedrijfshulpverlening is georganiseerd. In de BHV beurskalender vind je daarom beurzen en events die naar mijn idee mogelijk wel relevant kunnen zijn voor jou als coördinator of hoofd BHV, BHV opleider of instructeur. Dit zijn vaak beurzen die veiligheid en arbo in bredere zin als hoofdonderwerp hebben.

lees verder op www.MariekaBaars.nl/blog
Photo
Add a comment...

Post has attachment
[ Terugblik op BHV webinar ‘doe eens gek en begin een gesprek’ ]

Op donderdag 31 augustus 2017 werd het BHV webinar ‘Doe eens gek en begin een gesprek’ gegeven. Je kon je gratis opgeven om de livestream te volgen. Kon je er niet bij zijn, heb je je niet ingeschreven of was je het stiekem vergeten? Hieronder volgt een kort verslag van dit BHV webinar.

Lees verder op www.MariekaBaars.nl/blog
Photo
Add a comment...

Post has attachment
[ BHV bij calamiteiten: nooddouche zonder afvoerputje ]

Als onderdeel van een nieuw te schrijven bedrijfsnoodplan of een adviesrapportage, maak ik met de opdrachtgever altijd een uitgebreide inventarisatieronde voor het gebouw. Ideaal om de organisatie, de mensen die er werken en de omstandigheden waar zij mee te maken hebben, te leren kennen. Op een aantal locaties van een opdrachtgever waren nooddouches aangebracht in verband met laboratoriumfaciliteiten. Het viel mij dat slechts een klein aantal douches waren voorzien van een afvoerputje. Dat leek mij toch een probleem. Niet voor de mogelijke gebruiker van zo’n voorziening, want het doel heiligt de middelen. Meer de gevolgen van het gebruik van de nooddouche. Welke invulling aan de BHV bij calamiteiten kun je gegeven?

Lees verder op www.MariekaBaars.nl/blog
Photo
Add a comment...

Post has attachment
[ verschillen tussen bedrijfshulpverleners in taken en kennis]

Als jij in een bedrijfsverzamelgebouw werkt, dan zul je één keer in de zoveel tijd een huurdersoverleg hebben. Ik hoop dat de onderwerpen 'veiligheid' en 'bedrijfshulpverlening' dan op de agenda staan. Misschien heb je wel eens met andere huurders of en hoe zij ook hun mensen tot bedrijfshulpverleners hebben opgeleid. Heb je je wel eens gerealiseerd dat de ene BHV'er de andere niet hoeft te zijn? En dat je dus verschillende BHV'ers met verschillende taken en opleidingsniveaus kunt hebben in hetzelfde gebouw? Slim om hier eens dieper op in te gaan!

Lees verder op www.MariekaBaars.nl/blog
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Hoe je jouw zelfredzaamheid kunt vergroten wanneer je 10 belangrijke dingen weet? Ja, zo simpel kan het zijn. Je kunt dit artikel ook gebruiken als een soort checklist voor de veiligheidsinstructie aan nieuwe medewerkers. Want helaas krijgen maar weinig nieuwe collega’s te horen wat er van hen verwacht wordt op het moment dat zich een calamiteit voordoet. Ik heb ze voor je op een rij gezet. Het is nu aan jou om deze 10 dingen ook te weten zodat jij jouw collega’s hierover kunt informeren dan wel instrueren!

Lees verder op www.MariekaBaars.nl/blog
Photo
Add a comment...

Post has attachment
BHV-organisatie bezetting tijdens vakantieperiodes

BHV’ers zijn net mensen die waarschijnlijk deze zomerperiode een paar dagen tot enkele weken vakantiedagen opnemen. Kun jij als hoofd BHV van jouw locatie of organisatie de bezetting van de BHV-organisatie garanderen? Kun jij met een goed gevoel zelf op vakantie omdat je zeker weet dat zij in geval van een calamiteit adequaat hulp kunnen verlenen?
Photo
Add a comment...

Post has attachment
[GECERTIFICEERD BHV'ER]

Binnen BHV-opleidingsland kan gebruik gemaakt worden van verschillende certificeringen. De bekendste is die van het NIBHV, het Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening. Google eens op ‘BHV opleidingen‘ en je vindt op vrijwel elke verkooppagina een kreet als ‘je wordt opgeleid tot gecertificeerd BHV’er‘. Maar wat houdt dit precies in, gecertificeerd BHV’er? Ik merk dat er veel onduidelijkheid is en dat een aantal opleiders hier slim (mis?)gebruik van maken.

Lees verder op www.MariekaBaars.nl
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Bij een ontruiming door een brand of een vermoeden hiervan, gaat in veel gevallen de slow-whoop af. Dat is voor de aanwezigen in het gebouw hét signaal waardoor ze begrijpen dat ze naar de verzamelplaats moeten. Maar in geval dat er geen ontruimingsinstallatie aanwezig is of niet wordt geactiveerd (bijvoorbeeld bij een bommelding), dan zullen de aanwezige bedrijfshulpverleners zelf de ontruiming in gang moeten zetten. Het gebruik van Whatsapp voor BHV is weliswaar een idee, maar naar mijn idee geen goéd idee.

Lees verder op
https://www.mariekabaars.nl/communicatie/waarom-whatsapp-voor-bhv-een-slecht-idee-is/
Photo
Add a comment...

Post has attachment
BHV is maatwerk. Toch zijn er (met name grote) organisaties waaronder de Rijksoverheid die hun BHV standaardiseren. Een groot voordeel hiervan is het vergroten van de herkenbaarheid van de interne noodorganisatie. Door er voor te zorgen dat je op elke locatie dezelfde soort en kleur materialen en procedures te hebben, maak je het jouw bedrijfshulpverleners veel makkelijker op hulp te verlenen. Dat klinkt wel logisch, toch?

Lees verder op www.MariekaBaars.nl/blog
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded