Profile cover photo
Profile photo
Marian Palsgraaf
Marian Palsgraaf, oprichtster van de online feelgood website www.justbeyou.nl.
Marian Palsgraaf, oprichtster van de online feelgood website www.justbeyou.nl.
About
Posts

Post has attachment
Wist je dat maar liefst 20 procent van de bevolking hooggevoelig is? En dat de meeste mensen dit níet van zichzelf weten? Ik (een volbloed HSP-er!) heb er ook jarenlang mee geworsteld en zette mezelf weg als kwetsbaar en ‘watje’. Met alle nadelige gevolgen voor mijn gevoel van eigenwaarde. Want vaak voelde ik me minder dan anderen, een buitenbeentje.

Totdat ik op een training de term HSP hoorde: hoogsensitief persoon. Ik zat meteen op het puntje van mijn stoel en wist: dit gaat over mij! Ineens vielen alle puzzelstukjes in elkaar. En begreep ik dat ik niet minder capabel ben, maar extra gevoelig en ontvankelijk voor stemmingen, sfeer en energieën van anderen. ❤️

https://www.justbeyou.nl/maak-van-hoogsensitiviteit-je-kracht/

Ik heb er ook een podcast van gemaakt 😉
Just Be You
Just Be You
justbeyou.nl
Add a comment...

Post has attachment
Eigenlijk was ik het niet van plan, maar hier is dan tóch nog een nieuwe blog. Inspiratie kun je niet altijd plannen. En het inzicht dat ik kreeg, wil ik jullie niet onthouden. Zeker niet nu het bijna Kerst is en veel mensen terugblikken op het afgelopen jaar.

Een belangrijk inzicht wat ik heb gehad... en ik heb er ook een podcast van gemaakt 😉 👇👇
Just Be You
Just Be You
justbeyou.nl
Add a comment...

Post has attachment
Nog meer je intuïtie volgen? Hier lees je waarom dit belangrijk is en hoe je dat doet Je intuïtie volgen, dat zouden meer mensen moeten doen… J

Hoe serieus neem jij je intuïtie? Durf je erop te vertrouwen? En hoe dóe je dat dan?

Begrijp me goed, je ratio is een hele nuttige en onmisbare tool van je lichaam. Bijvoorbeeld om logische kwesties op te lossen. In de maatschappij waarin we leven, wordt voornamelijk ons verstand aangesproken. Daardoor staan we verder van ons gevoel af. Terwijl dat ook onmisbaar is. Daarom deze blog, om hier meer balans in te krijgen.
Just Be You
Just Be You
justbeyou.nl
Add a comment...

Post has attachment
Hoe journaling je kan helpen en helen
Journaling klinkt als een avontuurlijke reis door de jungle. Maar dat is het niet. Journaling is het bijhouden van een logboek of dagboek (journal). Waarom zou je aan journaling doen? Dat lees je in onderstaande blog bericht.

https://www.justbeyou.nl/hoe-journaling-je-kan-helpen-en-helen/
Just Be You
Just Be You
justbeyou.nl
Add a comment...

Post has attachment
Spring jij s ‘ochtends vol energie en enthousiasme uit je bed of ben je eigenlijk al moe voordat de dag begonnen is? Heb je in je hoofd de planning voor de dag al gemaakt, of is de gedachte dat je je moet gaan aankleden, eigenlijk al teveel?

Ik ken het gevoel van totale uitputting, helaas, maar al te goed. Ik ben geen onbekende met het fenomeen ‘burn-out’. Deze term is inmiddels aardig ingeburgerd in onze wereld. Het betekent zoiets als ‘opgebrand’. Alsof je dus als het ware al je ‘brandstof ’hebt op gebruikt.
Just Be You
Just Be You
justbeyou.nl
Add a comment...

Post has attachment
n 6 stappen is jouw pakketje bij het Universum besteld

We hebben allemaal wensen en verlangens. De ene wens gaat snel in vervulling en de andere lijkt eeuwig op zich te laten wachten. Waar dat aan kan liggen, lees je in deze blog.

Bestellen is loslaten
Ken je dat? Je ziet al een tijdje op tegen een stompzinnig klusje wat je moet doen, zoals de fiets naar de fietsenmaker brengen. Steeds schuif je het voor je uit en JE zou willen dat iemand anders het even voor je doet. En ineens ontmoet je iemand die je fietsband kan plakken. En die dat ook nog leuk vindt! Win-win.

Als je er niet mee bezig bent, gebeurt het vaak dat de oplossing zich ineens aandient. Loslaten is dan ook essentieel als je een wens bij het Universum indient. Vergelijk het met een brief die je op de bus doet. Als je die niet loslaat, kan deze ook niet verzonden worden. Maar voordat de brief gepost kan worden, moet je hem natuurlijk eerst schrijven. En dat geldt ook voor je ‘bestelling’ voor het Universum.

STAP 1:
Just Be You
Just Be You
justbeyou.nl
Add a comment...

Post has attachment
Ik had echter totaal geen verstand van websites, techniek en dergelijke, dus mijn eerste WordPress-site heb ik door iemand laten maken. Ik had aan mezelf een bedrag geleend om te gaan starten; had geen uitgestippeld plan in mijn hoofd, wel een idee. Zodoende werd mijn website gelanceerd, en heb ik door de Wet van Aantrekkingskracht geleerd om vertrouwen te hebben in wat kan zijn. Maar zelfs ik had nooit gedacht dat ik zou zijn waar ik nu ben!

Ik ben me gaan verdiepen in het verbeteren van mijn WordPress-site, maakte daarbij ook een paar nieuwe websites (om het uiteindelijk toch weer bij één te houden), ging webinars opzetten en maakte een membership-site. Tot in de details leerde ik bij: bijvoorbeeld over hoe ik mijn quotes kan bewerken en dergelijke. Mijn laatste ontwikkeling: het uitzoeken hoe en maken van een podcast. Allemaal zaken waar ik eerst helemaal geen verstand van had.

In totaal heb ik 10 jaar lang naast mijn parttime baan gewerkt aan mijn site Just Be You. Toen moest ik echt kiezen omdat het steeds drukker werd op Just Be You. Ik heb toen mijn laatste struggle - het verdienen van geld - overboord gegooid. Na in totaal 27,5 jaar vast dienstverband zegde ik mijn betaalde baan op en ben ik gegaan voor mijn droom en passie. Ik ben zo dankbaar dat ik die keuze heb gemaakt!

Natuurlijk heb ik veel 'fouten' gemaakt en tegenslagen gehad, maar ik heb ook hele grote stappen vooruitgezet. Dat is wat ik onderweg ook leerde: steeds mijn mindset opnieuw afstellen om te gaan voor wat ik wilde. Dus eindelijk wil ik nu het antwoord geven op één van de meest gestelde vragen die ik in mijn inbox krijg: Hoe maak ik een succesvolle blog of website?

Dit zijn de beste tips die ik kan geven over wat ik de afgelopen jaren heb geleerd.
Just Be You
Just Be You
justbeyou.nl
Add a comment...

Post has attachment
Assertiviteit is een gedrag wat we kunnen omschrijven als vertrouwen hebben zonder agressie of vijandigheid.

Om assertief te zijn, moet je ook geloven in jezelf en jezelf de moeite waard vinden. Dat is de basis. Assertiviteit is opkomen voor jezelf met respect voor jezelf en voor de ander.

Met assertiviteit, kunnen we rustig de confrontatie met situaties in het leven aan als we moeten confronteren zonder bang te zijn om dat te doen. Bijvoorbeeld aankloppen bij de buren en vragen of hun zoon niet om 5.30 uur wil oefenen op het drumstel, zou erg assertief zijn. Het negeren en dan later klagen is een mindere zelfverzekerde aanpak. Je kan ook op de deur rammen en schreeuwen of het wat zachter kan, dit is een agressieve manier en zou alleen maar leiden tot meer problemen.

Denk eens aan de verschillende benaderingen en de uitkomsten ervan. Begin met het kijken naar een middenweg van assertiviteit.

Tips voor Assertiviteit 👇
Just Be You
Just Be You
justbeyou.nl
Add a comment...

Post has attachment
Je hoort hem vast wel eens, dat stemmetje in je hoofd. Streng, afwijzend, onzeker vernietigend. Oftewel je ‘kritische ik’ die oordeelt over je gedachten, je gevoelens en over wat je doet of juist niet doet. Het stemmetje lijkt soms sneller te gaan dan het licht. En zorgt ervoor dat je een beslissing of actie op je todo-lijst voor je uitschuift.

Herken je dit? Mooi! Want dat is stap één. Dan kun je hem leren temmen en hem de dingen laten zeggen waar je wél veel aan hebt.
Just Be You
Just Be You
justbeyou.nl
Add a comment...

Post has attachment
Vroeger was ik degene die alles deed om er maar bij te horen. Dat was de manier om complimenten te ontvangen en ervoor te zorgen dat mensen mij leuk vonden. Daarbij ben ik een rasechte HSP’er (ook wel: hooggevoelig persoon) waardoor ik het moeilijk vond om nee te zeggen, ook al betekende dat dat ik mezelf daarbij wegcijferde.

Als hooggevoelig persoon voel je de 'nood' van anderen heel snel aan en doordat je graag wilt helpen kun je vaak sneller over je grenzen heen gaan.

Natuurlijk werd die vriendelijkheid vaak uitgebuit: ik zei immers toch altijd ‘ja’ zei. Nog een voorbeeld: ergens niets van zeggen om de lieve vrede te bewaren. Als de ander blij was, dan was het voor mij ook goed. Daarbij verloor ik mijzelf echter helemaal.
Just Be You
Just Be You
justbeyou.nl
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded