Profile cover photo
Profile photo
Mannenkoor Urker Zangers
51 followers -
Welkom bij Mannenkoor Urker Zangers. Urk, 10 februari 1968.
Welkom bij Mannenkoor Urker Zangers. Urk, 10 februari 1968.

51 followers
About
Posts

Post has attachment
50 jaar Urker Zangers!

Op 10 februari 2018 bestaat mannenkoor Urker Zangers 50 jaar! Op die zaterdag geeft het koor dan ook een jubileumconcert in de Urker Bethelkerk. In deze kerk heeft het mannenkoor tientallen concerten in de afgelopen 50 jaar mogen verzorgen en ook voor deze avond is gekozen voor de unieke, intieme en warme sfeer van dit bedehuis.

De koorbegeleiding wordt verzorgd door het Ars Musica Orkest. Vanaf de oprichting in 2010 heeft dit orkest zich toegelegd op het begeleiden van koren en solisten. Het ensemble werkte meer dan eens mee aan prachtige concerten op hoog niveau. Het monumentale Meere-orgel wordt bespeeld door de talentvolle Urker organist Hendrik van Veen en de veelzijdige pianist en bevlogen musicus Jan Willem van Delft neemt plaats achter de vleugel. De algehele muzikale leiding ligt in handen van dirigent Jacob Schenk.

Kaarten kunnen gereserveerd worden via:

Website: Koren in de Kerk

Datum: 10 februari 2018

Aanvang: 19:30 uur.

Plaats: Urk

Locatie: Bethelkerk, Wijk 3 nr. 3

Entree: € 12
Photo
Add a comment...

Post has attachment
De ,,Urker Zangers” te gast in de Urker Bethelkerk.

Kerstnacht, zondag 24 december 2017, is mannenkoor Urker Zangers o.l.v. Jacob Schenk te gast in de Urker Bethelkerk. Het wordt een echte zangdienst bij nachte! Deze dienst geen preek, maar veel samenzang, koorzang en liederen die worden voorgedragen door Agnes den Dulk, Els Schreuder en Jannie Kater.

Met medewerking van: Hendrik van Veen

Het prachtige, monumentale Meere-orgel wordt bespeeld door de Urker organist Hendrik van Veen, die zowel de samenzang als de koorzang zal begeleiden. De deuren van de herberg/kerk gaan om 21:00 open en ook deze kerstnacht geldt: vol = vol. De samenzang begint om 21:45 uur. De toegang is vrij, wel is er een collecte voor de onkosten van de organisatie. Voel je welkom!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Kom jij ook? Bestel je kaarten via: reserveren@urkerzangers.nl
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
NIEUWE VERZAMEL CD 45 JAAR URKER ZANGERS

Urk, september 2014. Graag presenteren wij u een nieuwe CD van mannenkoor ,,Urker Zangers". 

Te bestellen via: www.urkerzangers.nl/shop 
Photo
Add a comment...

Post has attachment
NIEUWE VERZAMEL CD 45 JAAR URKER ZANGERS

Urk, september 2014. Graag presenteren wij u een nieuwe CD van mannenkoor ,,Urker Zangers". Hoewel, niet helemaal nieuw. Het is een verzamel CD samengesteld uit de ruim 45 jarige muzikale historie van dit Urker mannenkoor, dat werd opgericht op 10 februari 1968. Ter opluistering van het 45 jarig jubileum in 2013, verscheen er eind 2012 een Psalmen CD. Mannenkoor ,,Urker Zangers“ heeft echter in al die jaren een grote verscheidenheid aan geluidsdragers mogen produceren, van Lp’s en cassettebandjes tot vele Cd’s en een enkele Dvd toe. Veel van deze producties zijn inmiddels uitverkocht. Maar er is nog wel vraag naar niet meer verkrijgbare opnamen. Vandaar het idee om in het verlengde van het jubileum nu in 2014 een verzamel CD uit te brengen, met daarop enkele hoogtepunten uit de laatste 15 jaren, de periode waarin het koor onder de enthousiaste leiding staat van dirigent Jacob Schenk.

Wat wel nieuw is, is de live opname van het lied 'Be still my soul', gezongen tijdens een concert november 2012 in de grote kerk van Dordrecht. Dit lied heeft een bijzondere betekenis voor onze koorleden. Als dit gezongen wordt, gaan onze gedachten vanzelf terug naar hen die ons ontvallen zijn. En dan word je al zingende toch even stil:

Wees gerust mijn ziel: als dierbaren weggenomen worden,
en alles is donker binnenin de sluier van tranen.
Dan zult u weten: Hij heeft u niet verlaten,
Maar komt u troosten in al uw zorgen en angsten.
Wees gerust mijn ziel, uw God zal u altijd terug betalen, op Zijn moment,
alles wat Hij wegneemt. 

Namens bestuur en dirigent Jacob Schenk, veel luister plezier.
Voorzitter Gerard Roskam

Te bestellen via: www.urkerzangers.nl/shop 
Add a comment...

Post has attachment
Het mannenkoor ,,Urker Zangers” wordt opgericht op 10 februari 1968. De bekende Urker musicus Frits Bode (1926-1990) wordt de eerste dirigent, en zijn vriend Klaas Jan Mulder (1930-2008) de vaste begeleider. Bij de oprichting verkiezen de leden een zo breed en gevarieerd mogelijk origineel repertoire te zingen en dat komt geheel overeen met de muzikale opvattingen van Frits Bode. Binnen afzienbare tijd zingt het koor een afwisselend programma met o.a. gospels, spirituals, geestelijke en klassieke muziek. Het koor, de dirigent en het repertoire harmoniëren uitzonderlijk goed met elkaar. De naamsbekendheid neemt enorm toe en als gevolg daarvan geeft het koor concerten door het hele land en maakt concertenreizen naar Duitsland, Denemarken en (zelfs twee maal naar) de U.S.A. 

Na het plotselinge overlijden van Frits Bode in juni 1990, wordt in 1991 de musicus en producer Roelof Elsinga uit Ommen benoemd als nieuwe dirigent. Hij begrijpt dat de ,,Urker Zangers” een gevarieerd repertoire willen zingen en, in zijn eigen stijl en op bekwame wijze, geeft hij gehoor en vorm aan de unieke identiteit van het koor. 

Sinds 2000 is de Urker musicus Jacob Schenk (1973) de dirigent van de ,,Urker Zangers”. Zijn veelvormige muzikaliteit vormt een ideale combinatie met het veelzijdige mannenkoor ,,Urker Zangers”, dat onder zijn leiding nog steeds garant staat voor, en bekend om hun enthousiaste, gevarieerde en spontane optreden in combinatie met hun kenmerkende, frisse en krachtige koorsound. Onder leiding van Jacob Schenk heeft het mannenkoor inmiddels 6 cd’s uitgebracht, meest recent een psalmen-cd met bewerkingen van Bode en Mulder, uitgebracht in 2012, in de aanloop van het 45 jarig jubileum dat het koor in februari 2013 mocht vieren.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded