Profile cover photo
Profile photo
Magyarbusz [info]
34 followers -
A magyar buszgyártásról naprakészen
A magyar buszgyártásról naprakészen

34 followers
About
Posts

Post has attachment
Bemutatkozott az új magyar elektromos midibusz, a Modulo! :)
Add a comment...

Post has attachment
A Busexpohoz hasonlóan idén sem marad el a Tököli Buszfesztivál, amely a zsámbéki rendezvény után közvetlenül egy nappal, április 24.-én kerül megrendezésre.

Annak ellenére, hogy idén elég csekély létszámú magyar résztvevőre lehet számítani, reméljük, hogy sokan ellátogattok majd mind Zsámbékra, mind Tökölre, ezzel is emelve a rendezvények hangulatát és színvonalát! :)
Add a comment...

Post has attachment
Ha kérdésetek van a jelenlegi buszgyártással kapcsolatban, vagy érdekes információkra, képeket találtok, ne tartsátok magatokban :)
Beszéljünk róla! :)
Add a comment...

Post has attachment
Részletes beszámoló az újjászülető EAG hátteréről, terveiről, és a készülő új, pótkocsis buszkoncepcióról. A témával kapcsolatos legfrissebb hírek, elsőként nálunk, a Magyarbusz [Info]-n! :)
Add a comment...

Post has attachment
BREAKING! Feltámadhat az EAG, miután magyar kézbe került az egykori Ikarus Egyedi Autóbuszgyár Kft. A gyár területén tartott, tegnap délutáni projektindító rendezvényen részt vett többek között Szatmáry Kristóf gazdaságszabályozásért felelős államtitkár és Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere is. Az eddig napvilágra jutott értesülések szerint alternatív hajtású, pótkocsis (!) midibuszokat gyártana az újjászületett cég.

Amint további információkhoz jutunk a régi-új gyárral kapcsolatban, természetesen beszámolunk róla. (A mellékelt kép csak illusztráció.)
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Photo
Add a comment...

Post has attachment
BREAKING! Az Evopro vállalatcsoport megvásárolta a NABI magyarországi részlegét és mátyásföldi gyárát, így a jövőben itt készülnek majd a cég autóbuszai, méghozzá Mabi márkanéven. Karácsonyig várhatóan bemutatkozik a cégcsoport által fejlesztett kompozit karosszériás Modulo típuscsalád, emellett pedig visszatér a piacra a NABI Sirius is, MAN vagy Mercedes alvázon, Mabi Siriusként.
Add a comment...

Két új tendert is kiírt a mai napon a BKV, illetve a BKK. Első lépésben a BKV vásárolna összesen 15 (+60) darab, új, 100%-ban alacsonypadlós szóló autóbuszt. Fontos részlet, hogy a tenderkiírás a dízel mellett megengedi a dízel-hibrid, illetve a tisztán elektromos üzemű buszok indulását is. A tenderen mind a Credo, mind az ARC-Ikarus indulhat, és a hibrid lehetőség miatt számolni kell a Rába-Volvoval is – igaz, a vételár miatt utóbbi győzelmére kevés az esély. Bővebben: http://ted.europa.eu/udl?uri=TED%3ANOTICE%3A408834-2013%3ATEXT%3AHU%3AHTML&src=0

Ismételten kiírták a trolitendert is. Ha a pályázat ezúttal sikerrel zárul, összesen 14 szóló és 10 csuklós trolibusz érkezhet Budapestre a közeljövőben. A kiírás további 84 jármű opcionális lehívását is lehetővé teszi. A jelenleg egyedüli magyar gyártóként trolibuszt is kínáló ARC-Ikarus önállóan valószínűleg nem, de egy megfelelő referenciával rendelkező partnercéggel együttműködve részt vehet a tenderen – igaz, az előző kiírás során a gyár nem adott be ajánlatot. Bővebben erről a tenderről: http://ted.europa.eu/udl?uri=TED%3ANOTICE%3A407515-2013%3ATEXT%3AHU%3AHTML&src=0
Add a comment...

Post has attachment
Holnap, november 23-án áll forgalomba az a húsz darab, vadonatúj Credo Econell 12, melyeket a Volánbusz részére szállít a győri Kravtex Kft. Az új járművek közül tizenhat a Pilis környéki vonalakra (10-es út) kerül, a fennmaradó négy kocsival pedig Fót és Mogyoród térségében lehet majd találkozni.
Add a comment...

Post has attachment
Valahol a magyar döntéshozatal berkeiben...
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded